" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ , ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

(* )
"...
Στη χώρα μας, τον τελευταίο καιρό, βιώνουμε φαινόμενα βίας ή απειλής βίας σε βάρος του πολιτικού συστήματος και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού.

Αρκετές φορές, τα φαινόμενα βίας στρέφονται κατά απλών πολιτών και της περιουσίας τους. (σ.σ. Πάντα προφασιζόμαστε την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΟΛΙΤΗ,γνωστή πρακτική για την εφαρμογή "σκληρών - τρομοκρατικών μέτρων!!!)
Το εκκολαπτήριο της βίας δεν είναι απλά η κρίση. Οι βιαιοπραγίες, οι επιθέσεις, οι λοιδορίες κατά Βουλευτών, πολιτικών κομμάτων ή ακόμα και πολιτών, παροτρύνονται και υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες, από πρόσωπα που απεγνωσμένα αναζητούν προσωπικό πολιτικό ρόλο, αλλά και από ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όλοι, μα όλοι πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους. (σ.σ. Βλέπε σ' όλους πρέπει να κλειστεί το στόμα,μια και καλή!!!)
Μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να ανεχθεί «αυθόρμητη» ή οργανωμένη βία. Οφείλουν να κατανοήσουν όλοι ότι, επιθέσεις σε βάρος του Κοινοβουλίου, των Βουλευτών, αλλά και άλλων πολιτών, ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις ατομικές ελευθερίες.(σ.σ. Όπου μας βολεύει επικαλούμαστε την Δημοκρατία,όμως η επιβολή των ΑΔΙΚΩΝ και ΣΚΛΗΡΩΤΑΤΩΝ μέτρων,το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ δεν αποτελεί γι' αυτούς βία,αντιθέτως!!! Βρε,Παπανδρέα έκανες ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για όλα τα παραπάνω; Μίλησε ο Ελληνικός Λαός; Είναι επιθυμία του αυτή η πολιτική; ΟΧΙ,απλά ΕΣΥ τον κορόϊδεψες λέγοντάς του "Λεφτά υπάρχουν" και τώρα του λες ΠΕΘΑΝΕ !!! Αυτή είναι Δημοκρατία ή εξαπάτηση ; )

Δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία, μεγαλύτερη ανασφάλεια, που πλήττει τελικά τον αδύναμο και την πορεία της χώρας. Και τελικά, θα βρίσκει το δίκιο του ο ισχυρός και μόνον;(σ.σ.Αυτό είναι σίγουρο αφού έχετε επιτύχει την ΚΑΤΑΛΗΨΗ της θέσης του ΙΣΧΥΡΟΥ,νομίμως!!!)
Θα δεσπόζει η αρχή: «η ισχύς της βίας»; Αυτή είναι βαρβαρότητα, δεν είναι Δημοκρατία.

Οφείλουμε όλοι να διδασκόμαστε από την ιστορία. Να θυμόμαστε ότι, όποτε στον τόπο μας καλλιεργήθηκε κλίμα ενάντια στο βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας, δηλαδή όποτε καλλιεργήθηκε ο αντικοινοβουλευτισμός και η αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών, δεν άργησε και η αντιδημοκρατική εκτροπή.(σ.σ. Εμ,έτσι είναι ότι ΣΠΕΙΡΕΙΣ θα ΘΕΡΙΣΕΙΣ !!!)
Όσοι αναζητούν σωτήρες, μαγικές λύσεις και έξωθεν παρεμβάσεις, υπονομεύουν βασικά δικαιώματα του Ελληνικού λαού, αλλά και την πορεία του Ελληνικού λαού προς την πραγματική έξοδο από την κρίση, με τραγικά για τη χώρα εθνικά και κοινωνικά αποτελέσματα, με καταπάτηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.(σ.σ. Βέβαια ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ !!! ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!)
Αποτελεί καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή, την ειρήνη και τη δημοκρατική ομαλότητα. Ζητώ να διασφαλίσουμε όλοι μαζί, πολιτικοί, διανοούμενοι και πολίτες, την ανεμπόδιστη λειτουργία της Δημοκρατίας, την ελευθερία του δημόσιου λόγου και διαλόγου, την ευνομία και τη δικαιοσύνη – τελικά, την ελευθερία της κοινωνίας μας.( σ.σ. Ακριβώς και εμείς αυτό ζητούμε,ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ μήπως και δεί προκοπή η χώρα !!!)
Η Πολιτεία έχει την ευθύνη της προστασίας της κοινωνίας. Αλλά η Δημοκρατία αποτελεί αγαθό, όχι μόνο θεσμικό και νομικό, αλλά και πολιτισμού. Αφορά στις σχέσεις μεταξύ κάθε πολίτη. Αφορά στο δικαίωμα να σεβόμαστε κάθε φωνή, όταν μιλάμε για ελευθερία έκφρασης, είτε είναι του ενός είτε του άλλου κόμματος, είτε φίλου είτε αντιπάλου.
Αυτός ο δημοκρατικός σεβασμός είναι μέρος ενός διαφορετικού δημοκρατικού πολιτισμού. Είναι βάση της Δημοκρατίας, που ο καθένας μας απαιτείται να περιφρουρήσει.
Δημοκρατικό δικαίωμα είναι  η ελευθερία όλων μας. Δεν είναι  η ελευθερία των φανατικών  να αυθαιρετούν σε βάρος συνανθρώπων και συμπολιτών τους. Δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν.(σ.σ Αυτό δεν λέει και ο πολίτης της χώρας αυτής; Ποιός σας είπε εσάς πως έχετε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ; Το Μέλλον μας; Οι ελάχιστοι επιβάλλουν στην πλειοψηφία; Είναι αυτό Δημοκρατία κατά την δική σας αντίληψη; Ε, κατά την δική μας ΟΧΙ !!!)
Θυμίζω μια ρήση: «είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ, υπερασπίζομαι το δικαίωμά σου να έχεις ελεύθερη άποψη».(σ.σ. Μου θυμίζει παιδάκι του Γυμνασίου που γράφει στην έκθεσή του την πλέον τετριμμένη φράση!!! Κάτι πιό εκλεκτό; !!!)
Οι αποκλεισμοί, η βία, η προσπάθεια ιδεολογικής τρομοκρατίας, δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, ούτε σε δημόσιους χώρους, ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στο κράτος, ούτε στις πλατείες, ούτε στις γειτονιές, ούτε στα Μέσα Ενημέρωσης.(σ.σ. Ούτε βεβαίως η τρομοκρατία που ασκείτε από εσάς έχει θέση στην Δημοκρατία,όμως ΕΠΙΣΗΜΣ και ΝΟΜΙΜΩΣ την ΑΣΚΕΙΤΕ !!!)
Απευθύνω προσκλητήριο διαλόγου και ευθύνης προς όλους.(σ.σ. Παλιό έργο χιλιοπαιγμένο...άστο καλύτερα!!!)
Η Κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν και από κοινού να αποφασιστούν πολιτικές και μέτρα, στο πλαίσιο της υπάρχουσας νομοθεσίας, για την προστασία των θεσμών, τη διασφάλιση της ευνομίας, την καλύτερη οργάνωση των δημόσιων συναθροίσεων, τη λειτουργία της Αστυνομίας, με την εγγύηση της ασφάλειας και των δικαιωμάτων των πολιτών, τη συντεταγμένη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας, την ενίσχυση των δημοκρατικών μας θεσμών.(σ.σ. Ά, μάλιστα τώρα καταλάβαμε γιατί η εφόρμηση των ειδικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σας είναι απαραίτητη! Άλλωστε εσείς ξέρετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τέτοιες "λογικές" αντιμετώπισης !!! Ε, Τζέφρι; )

(σ.σ. Απορία ΜΕΓΙΣΤΗ: Την παραπάνω έκθεση ιδεών ποιός του την έγραψε; )
* Από την ομιλία του ΓΑΠ στο υπουργικό συμβούλιο μετά την τρεμούλα και τον φόβο από το γιούχα των πολιτών!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου