" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε σήμερα το απόγευμα (12/7/2011),συνάντηση με τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για να τους συμβουλευθεί σε σχέση με τον χειρισμό της διερεύνησης του σοβαρότατου θέματος της τραγωδίας στη ναυτική βάση στο Μαρί.

Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει συμβουλεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η μόνη διαδικασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποτέλεσμα σε σχέση με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και που προβλέπεται από το Σύνταγμα, είναι η διερεύνηση του θέματος από την Αστυνομία υπό την άμεση εποπτεία του Γενικού Εισαγγελέα.

Πέραν της ποινικής διερεύνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνέλθει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου, τον διορισμό ερευνητικής επιτροπής, με βάση τον περί ερευνητικών επιτροπών Νόμο, με οδηγίες την ταχύτατη διερεύνηση όλων ανεξαιρέτως των πτυχών του θέματος και την απόδοση των όποιων πιθανών ευθυνών.


Από : Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Εσωτερικών, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου