" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Σαμαράς για συναίνεση :«Λέω όχι και εννοώ όχι!»

Η συναίνεση μάλλον μια παρένθεση ήταν που τώρα φαίνεται να κλείνει. 
«Ξέρετε ποιος είμαι», είπε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά τους σκληρούς νέους φόρους και τα μέτρα που κλείδωσαν στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση. «Λέω όχι και εννοώ όχι!», τόνισε.
«Εχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Υστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω... Και το λάθος δεν το συνυπογράφω...».
Η Συγγρού δεν αποκλείει εκλογές λόγω του αστάθμιστου παράγοντα της ψηφοφορίας του μεσοπρόθεσμου κατά την οποία δεν αποκλείει να υπάρξουν περισσότερες από τις αναμενόμενες διαρροές στο ΠΑΣΟΚ. 
«Εχουν και τους "λαγούς" τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια», είπε αφήνοντας αιχμές κατά του ΛΑΟΣ και του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, από το προπύργιο της οποίας μιλούσε. «Εμείς πάντως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα: αν αποφασίσουν εκλογές, καλοδεχούμενες!».
Είναι σαφές όμως ότι γύρισε την πλάτη στη συναίνεση και ο Παπανδρέου, τώρα που ησύχασε ότι θα πάρει την πέμπτη δόση του δανείου και βρίσκονται σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο νέας βοήθειας ύψους 65 δισ. ευρώ για το 2012 και το 2013 όταν η Ελλάδα όπως όλοι προεξοφλούν δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές.
«Μας είπε ο κ. Παπανδρέου, γενικώς και αορίστως, ότι συμφωνεί σε όλα τα άλλα (πλην του φορολογικού) που προτείναμε», δήλωσε ο Σαμαράς. «Βέβαια το είπε τη μία μέρα και το ξέχασε την επόμενη», τόνισε. «Εγώ απόψε ξαναρωτώ την κυβέρνηση: Συμφωνεί και με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας; Συμφωνεί και με τον συμψηφισμό οφειλών, από και προς το Δημόσιο; Συμφωνεί και με την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων; Συμφωνεί με τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων; Συμφωνεί με τον επαναπατρισμό κεφαλαίων; Συμφωνεί με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών;».

Φορολογία
Το καθοριστικό σημείο για τη διάσταση Σαμαρά-Παπανδρέου είναι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί τη μείωσή τους κομβικό σημείο του προγράμματός του για την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Κι αυτό θα είναι ολέθριο», τόνισε. Δεν αντέχει άλλα βάρη η οικονομία. Προκαλούν απόγνωση στους πολίτες, διαλύουν την κοινωνία, και δεν θα φέρνουν έσοδα στο δημόσιο ταμείο. Θα είναι σκέτη καταστροφή!».
Επέμεινε στο τρίπτυχο «επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, επανεκκίνηση της οικονομίας, ανάκαμψη και ανάπτυξη». 
«Και απ' αυτά δεν υποχωρούμε χιλιοστό», τόνισε. «Αλλωστε και οι εταίροι μας κάποια στιγμή θα καταλάβουν», είπε.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στον εγκλωβισμό βουλευτών από «αγανακτισμένους» στη Βουλή, προχθές
«Χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους στις πλατείες. Που γίνονται πια όχι με κομματικούς στρατούς», είπε. Απευθυνόμενος στους «αγανακτισμένους» δήλωσε: «Μην ενδώσετε στον πειρασμό της απελπισίας, που κάποιους -λίγους- τους οδηγεί σε ακρότητες! Κακό κάνουν στο κίνημά σας... Μην αποδεχθείτε το σαράκι της μισαλλοδοξίας!». 


Από  : enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου