" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ποια είναι η καμαριέρα του Στρος - Καν;

Αφροαμερικανίδα, 32 χρόνων, λέει η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Σενεγαλέζα, για κάποια ΜΜΕ, Πορτορικανή, όμως, για κάποια άλλα. Ακόμη και μουσουλμάνα που φορά μαντήλα, την περιέγραψε αμερικανικό δίκτυο ... Ποια είναι όμως, πράγματι, η 32χρονη καμαριέρα Οφηλία;

Καθώς τα στοιχεία είναι ελάχιστα, τα σενάρια που πλάθονται από σκανδαλοθηρικά κυρίως έντυπα των ΗΠΑ, φτάνουν να θυμίζουν την ρομαντική κομεντί του βγήκε στους κινηματογράφους το 2002, στην οποία η χυμώδης και εξωτική Τζένιφερ Λόπεζ, πρωταγωνιστούσε στην ταινία ... «Καμαριέρα στο Μανχάταν»...

  Ομως, στην ιστορία μας, το σενάριο δεν έχει Happy End ούτε ρομαντικούς έρωτες, όπως στην ταινία της Λόπεζ. Εχει όμως σεξουαλικό έγκλημα και μυστήριο ...

«Η αστυνομία έδωσε ελάχιστες λεπτομέρειες για την γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης αυτή, ότι είναι 32 χρόνων και ότι είναι μετανάστρια αφρικανικής καταγωγής».  
Πρόκειται για μια φράση με την οποία οι New York Times συγκεντρώνουν όλα τα επιβεβαιωμένα στοιχεία για την γυναίκα που κατηγορεί τον 62χρονο Στρος – Καν ότι αποπειράθηκε να την βιάση.
Την επομένη της σύλληψης του αφεντικού του ΔΝΤ, οι πληροφορίες για την καμαριέρα του Hotel Sofitel, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, συνεχίζουν να σπάνιες και αποσπασματικές. «Ζει στο Μπρονξ με την έφηβη κόρη της, δηλώνει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, και μετακόμισε εκεί εδώ και κάποιους μήνες», αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε η εφημερίδα, η γυναίκα είναι «ευγενική» και «καλός άνθρωπος».
"Είναι καλοί γείτονες", δηλώνει ένας γείτονας, ο οποίος επίσης είναι μετανάστης αφρικανικής καταγωγής. "Κάθε φορά που τη βλέπω, χαίρομαι επειδή είμαστε κι οι δυο από την Αφρική. Ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα σε κανέναν. Ποτέ δεν έκανε φασαρία, ήταν πάντα ευγενική", λέει ο ίδιος.
Η Wall Street Journal από την πλευρά της αναφέρει ότι η 32χρονη καμαριέρα κατάγεται από τη Γουινέα και είναι μητέρα δυο παιδιών.
Η ταμπλόιντ, σκανδαλοθηρική εφημερίδα New York Post, περιγράφει επίσης την καμαριέρα, ως γυναίκα 32 χρόνων, αφρικανικής καταγωγής και «εργατική». Ομως, κατά την εκδοχή της εφημερίδας, έχει σύζυγος και «τουλάχιστον» ένα παιδί, μια κόρη 16 χρόνων. Σύμφωνα με την διεύθυνση του Hotel Sofitel όπου εργάζεται, η γυναίκα προσελήφθη «πριν τρία χρόνια» και οι προϊστάμενοί της έκριναν «ικανοποιητική» την εργασία της.
«Δεν δόθηκε το όνομά της,προσθέτει η εφημερίδα, λόγω της φύσης των κατηγοριών», συνεχίζει το άρθρο της New York Post, ενώ και οι New York Times αναφέρουν πως η διεύθυνση του ξενοδοχείου αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της.
Ωστόσο, το όνομα Οφηλία αποδίδεται στην 32χρονη καμαριέρα, τόσο από διάφορες αμερικανικές αλλά και γαλλικές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς και από πλήθος μηνυμάτων στο Twitter .
Η εφημερίδα La Tribune, δηλώνει ότι χρησιμοποιεί «με επιφύλαξη το όνομα αυτό», ενώ κατά την ίδια εφημερίδα, η καταγωγή της καμαριέρας είναι αβέβαιαη: είναι είτε «αφροαμερικάνα, είτε Πορτορικανή» .
Η εφημερίδα Les Echos, απ' την πλευρά της, αναφέρει ότι η γυναίκα «κατάγεται από την Σενεγάλη, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες φήμες».
Τέλος, σύμφωνα με συνάδελφό της 32χρονης, την οποία επικαλείται το άρθρο των New York Times, η διεύθυνση του ξενοδοχείου ζήτησε από το προσωπικό να μην θέσει ερωτήσεις στην καμαριέρα, όταν αυτή επιστρέψει στην εργασία της, διότι «είναι στεναχωρημένη» και να περιοριστούν να της προσφέρουν «μια αγκαλιά» ...

Από :  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου