" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Βίντεο με τουρκικές ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις στο Αιγαίο!



Eπιχειρήσεις στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου κατά των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων περιγράφει βίντεο της κρατικής τουρκικής εταιρείας Ηavelsan το οποίο ήρθε πρόσφατα στην δημοσιότητα με αφορμή την τουρκική έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEF 2011. Στο βίντειο περιγράφονται οι δυνατότητες του προγράμματος παρουσιάζεται MELTEM. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει την απόκτηση 16 + 3 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας καθώς και του συστήματος Διαχείρισης Μάχης AMASCOS το οποίο εξοπλίζει τα αεροσκάφη αυτά.

Όπως φαίνεται από το βίντεο η εταιρεία παρουσιάζει την συμβολή των αεροσκαφών σε ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, σε αποστολές SAR αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι από το χρονικό σημείο 5.20 μέχρι το 7 λεπτό του βίντεο, παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο τα αεροσκάφη με τα υποσυστήματα τους μπορούν να μεταδώσουν στις φίλιες δυνάμεις την εικόνα που λαμβάνουν για τις εχθρικές δυνάμεις όταν αυτές βρίσκονται πίσω από τα νησιά του Αιγαίου! Έίναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι πρόκειται για το ελληνικό Π.Ν. οι δυνάμεις που αντιμετωπίζουν τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη! Μπορεί να χαρακτηριστέι ως οπτικοποιημένη πρόβα πολέμου στο Αιγαίο

Συγκεκριμένα αναφέρονται σενάρια όπως η επιτήρηση θαλασσίων περιοχών και ο εντοπισμός εχθρικών ναυτικών δυνάμεων που βρίσκονται πίσω από νησιά σε περιβάλλον που θα κληθούν να επιχειρήσουν μελλοντικά οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η δυνατότητα αυτή των αεροσκαφών του προγράμματος MELTEM σχεδιάστηκε και υλοποιείται στα πλαίσια του διακλαδικού προγράμματος επιτήρησης UZUN UFUK (Μακρύς Ορίζοντας) το οποίο θα επιτρέπει στην Τουρκία να έχει εικόνα της τακτικής κατάστασης πίσω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου επιτρέποντας στις τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη απεικόνιση της κατάστασης στο κεντρικό Αιγαίο.

Μετά από αυτά τι άλλο χρειαζόμαστε για να αντιληφτούμε τις αληθινές προθέσεις των γειτόνων μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι πίσω από τη προωθούμενη ελληνοτουρκική περιφερειακή οικονομική συνεργασία στο Αιγαίο κρύβεται κάτι πιο ουσιαστικό και σίγουρα όχι θετικά για τα ελληνικά συμφέροντα.

Από : defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου