" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ !!!


Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για την έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του κ. Κάρολου Παπούλια, με τη διευκρίνιση ότι «ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις εν όψει των αποφάσεων στην Ε.Ε. και την πορεία της χώρας», προκάλεσε και τροφοδότησε πλήθος σεναρίων. Και τούτο διότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών (των αναγνωρισμένων, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, κομμάτων), πραγματοποιείται σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, για τη χώρα και την ελληνική οικονομία, με την 5η δόση από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ να είναι σε εκκρεμότητα. Έτσι από εχθές ακόμη παρακολουθούμε «καταιγίδα»  δηλώσεων από πάσα κατεύθυνση τόσο από πλευράς Ευρώπης όσο και από αυτή του ΔΝΤ, που είναι και το κυρίως ζητούμενο αφού όπως φαίνεται είναι εκείνο που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά !
Έρχεται λοιπόν ο  πρόεδρος του Eurogroup Ζ.Γιούνκερ και θέτει θέμα πως στην περίπτωση εκείνη που το ΔΝΤ δεν εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε, για να καθησυχάσουν το Ταμείο, να καλύψουν το κενό.
«Εάν οι Ευρωπαίοι λάβουν γνώση ότι η εκταμίευση του ΔΝΤ στις 29 Ιουνίου δεν είναι λειτουργικά δυνατή, τότε το ΔΝΤ αναμένει από τους Ευρωπαίους να μπουν στη θέση του ΔΝΤ και να αναλάβουν αυτοί τη δόση του» δήλωσε, όπως αναφέρει το Reuters, ο Γιούνκερ σε συνέδριο στο Λουξεμβούργο. « Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν αρκετά δύσκολο», συνέχισε ο Γιούνκερ, «εξαιτίας της απροθυμίας των Κοινοβουλίων, όπως εκείνων της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας.» 
Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόϊμπλε  παραδέχθηκε ότι : «τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας από μόνα τους δεν μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα της χώρας. Ένα σενάριο αναδιάρθρωσης συνοδεύεται από σημαντικούς κινδύνους», λέει, προσθέτοντας ότι «αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην άμεση απαίτηση εξυπηρέτησης όλων των δανείων με τις ανάλογες συνέπειες για την ικανότητα πληρωμών της χώρας.»
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται αποστολή στελεχών της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Αθήνα η οποία αξιολογεί την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών και χαρακτήρισε «επιτεύξιμους» του δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί. Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΕΕ τόνισε ότι η ΕΕ «θα πράξει το παν ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών ή πιστωτικού επεισοδίου... Θα πράξει το παν για τη σταθερότητα του ευρώ».
Από την πλευρά του, το ΔΝΤ επανέλαβε πως για να συνεχίσει να συγχρηματοδοτεί την Ελλάδα απαιτεί εξασφαλίσεις από την ΕΕ ότι δεν θα υπάρξει κενό χρηματοδότησης σε ορίζοντα 12μήνου.
Η κ. Κάρολιν Άτκινσον δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ δεν μπορεί να δώσει το πράσινο φως για να δανείσει χρήματα αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οικονομικές εγγυήσεις από μέρους της χώρας που δέχεται την οικονομική βοήθεια».
Επίσης ο πρώην προέδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και παραδοσιακός  φίλος  της Ελλάδας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν  είπε προς τους Ευρωπαίους να τιμωρήσουν την Ελλάδα αφήνοντάς την στο έλεος των χρεών της, αφήνοντάς την δηλαδή να χρεοκοπήσει.
 Σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos», δηλώνει:
«Οι χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση».
Απαντώντας σε ερώτημα για τις συνέπειες που θα είχε η πτώχευση ενός μέλους του ευρώ - και εν προκειμένω της Ελλάδας - ο ντ΄ Εστέν δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: «Εφόσον δεν μπορεί μια χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της».
Ο παλαίμαχος γάλλος πολιτικός αναγνωρίζει ότι «αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό για αυτόν που θα το έκανε» (εννοεί την  χρεοκοπία), όμως εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι επιπτώσεις δεν θα είναι σοβαρές για την ευρωζώνη»

Ο  Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης πως η Ολλανδία παρακολουθεί πολύ στενά το πώς κινείται το ΔΝΤ στο ζήτημα, και θα ακολουθήσει το Ταμείο εάν δεν εγκρίνει την 5η δόση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει για την επόμενη δόση αφού ολοκληρωθεί η επιθεώρηση της τρόικας. «Η επιθεώρηση συνεχίζεται, εξετάζουν τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης για να αντληθούν 50 δις ευρώ και τα επιπλέον μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2011» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ.
Και έτσι αναπόφευκτα ερχόμαστε στην αντίστροφη μέτρηση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση τα ΟΤΕ, με την παραχώρηση του συνόλου του 16% που κατέχει το Δημόσιο και, μαζί, των δικαιωμάτων της διοίκησης του Οργανισμού, ξεκίνησε και τυπικά από χθες, με την προτροπή των ελεγκτών από Ε.Ε.,ΔΝΤ  και  ΕΚΤ. Σε πρώτη φάση, εκχωρείται με διαδικασίες - εξπρές, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το 10% του ΟΤΕ  στην Deutsche Telekom . Μετά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και των επιτελών του με τα στελέχη της τρόικας, ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε επιστολή προς την Deutsche Telekom για την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού του Οργανισμού στη βάση του δικαιώματος προαίρεσης του γερμανικού ομίλου, από τη συμφωνία του 2008. Μέσα στις επόμενες μέρες -ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο- στελέχη της Deutsche Telekom αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα, ώστε η πώληση των 49.019.039 μετοχών του Οργανισμού να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν. Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, το ποσοστό του Δημοσίου θα μειωθεί στο 6% (ή 10% μαζί με το 4% που έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΠ ΟΤΕ), ενώ το ποσοστό των Γερμανών θα αυξηθεί στο 35%, από 25% που είναι σήμερα, στέλνοντας στα κρατικά ταμεία έσοδα περίπου 400 εκατ. ευρώ.Το μεγάλο στοίχημα του οικονομικού επιτελείου θα είναι η εκχώρηση και του υπόλοιπου 6% του Οργανισμού, μαζί με το σύνολο των θέσεων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στους Γερμανούς. Απέναντι στην πλήρη αποκρατικοποίηση του κρατικού Οργανισμού η Deutsche Telekom έχει ήδη εγείρει απαιτήσεις. Έχει θέσει δηλαδή υπόψη του ΥΠΟΙΚ αιτήματα για μείωση του λειτουργικού κόστους του Οργανισμού.
Με άλλα λόγια, ζητούν τον περιορισμό των όποιων πρόσθετων αμοιβών, αλλά και τη μείωση του αριθμού του προσωπικού από τα περίπου 10.000 άτομα που απασχολούνται σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική εταιρεία έχει εξασφαλίσει κατ' αρχήν τη συναίνεση του βασικού μετόχου, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών, για όλα αυτά τα θέματα.
Επίσης μέσα στο καλοκαίρι, θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για το σύνολο των κρατικών επιχειρήσεων που οδεύουν προς αποκρατικοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών, με βάση την εισήγηση που παρουσίασε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο Υπουργικό Συμβούλιο, προετοιμάζει, για το 2011, την πώληση του 34% που διαθέτει το Δημόσιο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.), του 100% του ΟΔΙΕ του 75% που διαθέτει σήμερα στον  ΟΛΠ και στον ΟΛΘ.
Μαζί θα εκχωρηθούν το 49% του Καζίνου της Πάρνηθας, το 55% της  ΛΑΡΚΟ και ποσοστό από το 49% έως και 100% από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης, προγραμματίζεται η πώληση ποσοστού έως το 32%, από το 65% που κατέχει σήμερα το Δημόσιο, στη ΔΕΠΑ και έως το 66% της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (προήλθε από την συγχώνευση ΕΒΟ - Πυρκάλ) και η από καιρού αναμενόμενη επέκταση της σύμβασης διαχείρισης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα.
Υπό το βάρος όλων αυτών, αλλά και με την Τρόϊκα στο κεφάλι τους οι πολιτικοί αρχηγοί, θα βρεθούν στο τραπέζι του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για την συναίνεση! Μια συναίνεση που όμως κρύβει το πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο και αυτό δεν είναι παρά η επιδιωκούμενη συνευθύνη στα κρίσιμα θέματα της χώρας, αλλά ίσως πρωτίστως στο ένα και μοναδικό που ακούει στο : Ξεπούλημα των πάντων, της Ελλάδος επί τω ακριβέστερον, και την πλήρη υποταγή των Ελλήνων στο καθεστώς μιάς κατοχής που σηματοδοτεί την Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων !
Είναι λοιπόν βαριά, πολύ βαριά η ευθύνη των πολιτικών αρχηγών, των ήδη στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπόλογων απέναντι στον Ελληνικό λαό, για την σημερινή απόφαση! Βαριά ευθύνη στο αν συναινέσουν στην τραγική από κάθε άποψη αυτή εξέλιξη των πραγμάτων για την χώρα μας!  
Και αν κανείς ρωτούσε τι άλλο μπορούσε να αποφασιστεί που να μην είχε τις άσχημες αυτές επιπτώσεις, πολύ απλά θα του έλεγα ότι είναι ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ, ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ !!!
Και να ξέρετε πως πάντα μετά από μια μεγάλη καταιγίδα, έρχεται ο ήλιος και ο γαλανός ουρανός ! Και η ελπίδα της καλύτερης συνέχειας ! Διότι όλα θα είναι δύσκολα στην αρχή, όμως τα καλά που θα ακολουθήσουν θα μας δώσουν την δυνατότητα να βλέπουμε μπροστά μας την αναπτυξιακή πορεία! Θα ανοίξουν οι αγορές (λόγω της φθηνής αξίας των προϊόντων μας), λόγω του φθηνού τουρισμού μας, λόγω του φθηνού κόστους παραγωγής θα πραγματοποιηθούν επιτέλους επενδύσεις από το εξωτερικό. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, αυτή την πορεία έχουν και όσο και να φωνάζουν οι Κασσάνδρες το κάνουν με έναν και μόνον σκοπό : Να αναγκάσουν την χώρα μας να βγει στο σφυρί και να επιτύχουν την « ειρηνική» τους ΚΑΤΟΧΗ !!!  
Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά, σαφώς και δεν ευελπιστούμε ΚΑΘΟΛΟΥ σ’ όλους αυτούς που σήμερα λέγονται έλληνες πολιτικοί ! Όλοι αυτοί είναι αποδεδειγμένα ΠΡΟΔΟΤΕΣ και πρέπει, είναι ανάγκη να ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ !!! Θα βρεθούν οι άνθρωποι εκείνοι που θα μας οδηγήσουν έξω από την δίνη της καταστροφής, αυτό είναι ΣΙΓΟΥΡΟ !!! Και όσο αφορά για τους σημερινούς ΠΡΟΔΟΤΕΣ ένα να γνωρίζουν καλά, ότι ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για όλα όσα έχουν κάνει, για όλα όσα έχουν κλέψει, για όλα όσα  μας πήραν (υλικά και ηθικά) για να κατατάσσουν τους εαυτούς τους και τους απογόνους τους στην νεοελληνική πλουτοκρατία που ήθελε να ελέγχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην χώρα μας!
ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥΣ ΔΕΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου