" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Wikileaks για Ερντογάν: Αν ήλεγχα το στρατό μου θα σταματούσα τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

 
 Την ομολογία του Τούρκου πρωθυπουργού, Τ. Ερντογάν, ότι αδυνατεί να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, επειδή “δεν ελέγχει το στρατό”, αποκάλυψαν έγγραφα που διέρρευσαν από την ιστοσελίδα Wikileaks.
Από ό,τι φαίνεται, οι διαρροές δεν έχουν τέλος, καθώς την Τετάρτη (26/01), διαβαθμισμένο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στην Ολλανδία, που δημοσίευσε η αγγλική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet, αποκαλύπτει πως ο Ερντογάν είχε δηλώσει το 2004, ότι δεν είναι σε θέση να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, διότι "δεν ελέγχει" το στρατό

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ολλανδία έγραψε στις 2 Δεκεμβρίου 2004, ότι ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών ήταν “ανάστατος” από αυτήν την ομολογία του Τούρκου πρωθυπουργού και ζήτησε την βοήθεια των ΗΠΑ, ώστε να πειστεί η Τουρκία να σταματήσει την στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο, “τουλάχιστον μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου 2004”, ώστε να μην εναντιώνεται η Ελλάδα στην πορεία της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε..

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας, είναι η εισαγωγή νέου μαθήματος σύγχρονης Ιστορίας στα σχολεία, όπου οι μαθητές θα διδάσκονται όχι μόνο για τις τουρκικές θέσεις, αλλά και για τις θέσεις άλλων χωρών για διάφορα ζητήματα.
“Μέχρι σήμερα ίσχυε η πρακτική που είχε εγκαινιαστεί μετά το πραξικόπημα του 1980 και διδασκόταν στα σχολεία, κάτι σαν «πατριδογνωσία», από αξιωματικούς του στρατού. Οι μαθητές θα μαθαίνουν και τη θέση της Ελλάδας για την υφαλοκρηπίδα”, αναφέρει η εφημερίδα. 

Από : digitalcrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου