" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Στην Εύβοια έφτασε τουρκική φρεγάτα


Μέσω Ευβοίας ο πλους τουρκικής φρεγάτας για το Λίβανο, παραβιάζοντας τα εθνικά χωρικά ύδατα.Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, η τουρκική φρεγάτα «Γιλντιρίμ» εισήλθε εντός των εθνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Σκύρου και Ευβοίας, από 02:13 έως 03:01 σήμερα τα ξημερώματα και στη συνέχεια κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε διεθνή ύδατα προς περιοχή του Νοτίου Αιγαίου. Αυτή την ώρα, η «Γιλντιρίμ» πλέει βορειοδυτικά της Καλύμνου σε διεθνή ύδατα.
Η τουρκική φρεγάτα είχε εξέλθει από τα Δαρδανέλια απ' όπου κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου σε διεθνή ύδατα. Τις κινήσεις της «Γιλντιρίμ» παρακολουθούσε αρχικά η κανονιοφόρος «Πολεμιστής» και πλέον η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι προορισμός της τουρκικής φρεγάτας είναι ο Λίβανος προκειμένου να ενταχθεί στη δύναμη του ΟΗΕ (UNIFIL).

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου