" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Πᾶμε γιά τόν 3ο Μεγάλο Πόλεμο ;


Γερμανός Ὑπουργός Ἁμύνης : Συνηθίστε στήν ἰδέα ἑνός γενικευμένου πολέμου στήν Εὑρώπη 

 Από τον περασμένο μήνα, κορυφαίοι Ουκρανοί αξιωματούχοι άρχισαν να προωθούν μια ανησυχητική αφήγηση ότι «ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει» - όπως είχε υποστηρίξει ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Aleksey Danilov, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα λόγια ειπώθηκαν αφού έγινε σαφές ότι ο στρατός της Ουκρανίας έχανε, και τώρα το περιοδικό Time επιβεβαίωσε ότι ο στρατός δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να πολεμήσει τους Ρώσους. Φυσικά, το Κίεβο πρέπει να βρει νέους τρόπους για να προσελκύσει πιο άμεση υποστήριξη από βασικές ευρωπαϊκές δυνάμεις.

"Αν κάποιος πιστεύει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν έχει ξεκινήσει, τότε κάνει ένα τεράστιο λάθος. Έχει ήδη ξεκινήσει . Ήταν σε εξέλιξη σε μια υβριδική περίοδο για αρκετό καιρό και τώρα έχει εισέλθει σε ενεργό φάση", δήλωσε ο Ντανίλοφ ( φωτό ἀριστερά) πριν από το Φόρουμ Ασφαλείας του Κιέβου εκείνη την εποχή (αρχές Σεπτεμβρίου). Περισσότερο από ένα μήνα αργότερα, ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αρχίσει να επαναλαμβάνουν την ίδια προειδοποίηση.

Είναι σημαντικό ότι αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε σε συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης ότι οι Γερμανοί κάτοικοι πρέπει να αρχίσουν να συνηθίζουν στην ιδέα του φάσματος του πολέμου στην Ευρώπη

«Πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει απειλή πολέμου στην Ευρώπη», είπε   στη συνέντευξη που παραχώρησε σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο . " Η Γερμανία πρέπει να είναι σε θέση να αμυνθεί. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πόλεμο ."

Απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με το ότι η Γερμανία καθυστερούσε να επανεξοπλιστεί στον απόηχο του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία και τώρα με την προοπτική της σύγκρουσης Γάζας-Ισραήλ να μεταφερθεί σε ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή :

Πιστεύει ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας θα έχουν συνέπειες για τη γερμανική κοινωνία . Ειδικότερα, η Γερμανία πρέπει να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, και αυτό ισχύει τόσο για την Bundeswehr ( οἱ ἔνοπλες δυνἀμεις τῆς Γερμανίας) όσο και για την κοινωνία.

«Πρέπει να γίνουμε ικανοί να πολεμήσουμε», είπε ο Πιστόριους.

«Δυστυχώς, όλα όσα έχουν χαλάσει εδώ και 30 χρόνια δεν μπορούν να διορθωθούν σε 19 μήνες», παραδέχτηκε ο Πιστόριους στις τελευταίες παρατηρήσεις. Αλλά εξακολουθούσε να πιέζεται από διάφορες κριτικές :

Ο Πιστόριους απέρριψε τις κατηγορίες ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήταν πολύ αργή για να αντιδράσει στο λεγόμενο σημείο καμπής. Τόνισε ότι όχι μόνο δημιουργήθηκε ειδικό ταμείο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Μπούντεσβερ, αλλά άλλαξαν και οι κρατικοί φορείς.

Η Γερμανία ήταν εν τω μεταξύ μεταξύ εκείνων των δυτικών δυνάμεων που βλέπουν τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη ως σχετιζόμενες, με τη Ρωσία να είναι ο πρωταρχικός κακός παράγοντας που επιδεινώνει τις εντάσεις (το Κρεμλίνο με τη σειρά του είπε το ίδιο πράγμα για τη Δύση και ειδικότερα τις ΗΠΑ) . 

Τη Δευτέρα, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock σε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαίρεται για την κρίση στη Μέση Ανατολή. "Μπορούμε να δούμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι σίγουρα χαρούμενος, δεδομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή . Γι' αυτό εξετάζουμε την Ουκρανία ακόμη πιο προσεκτικά από ό,τι στο παρελθόν", είπε .

Ο Ζελένσκι εξέφρασε επίσης αυξημένη ανησυχία ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν μετριάσει το ενδιαφέρον τους καθώς επικεντρώνονται στα γεγονότα στη Γάζα. Όμως ο υπουργός Άμυνας Πιστόριους μαζί με την Μπάερμποκ προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους Ουκρανούς ότι το Βερολίνο δεν θα μειώσει την υποστήριξή του στο Κίεβο με βάση τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας.

Εν τω μεταξύ, η νέα «στροφή» της Γερμανίας προς την ανασυγκρότηση του στρατού της θα μπορούσε να συμβάλει στην ώθηση των προσπαθειών νέων λαϊκιστών πολιτικών για τον περιορισμό αυτής της νέας έκτασης του αναζωογονούμενου στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος του Βερολίνου : 

Η πολιτική της Βάγκενκνεχτ έχει ξεκάθαρα απήχηση στο γερμανικό κοινό. Μια πρόσφατη  έρευνα  των Γερμανών ψηφοφόρων διαπίστωσε ότι το 14% θα ψήφιζε το κόμμα της Βάγκενκνεχτ, τοποθετώντας το μόλις μία μονάδα πίσω από τους κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και δύο μονάδες μπροστά από το κόμμα των Πρασίνων. Μιλάει για το εύρος του συνασπισμού της Βάγκενκνεχτ ότι, αν γίνουν πιστευτές οι αρχικές δημοσκοπήσεις, θα έπαιρνε ψήφους όχι μόνο από το δικό της πρώην πολιτικό χώρο, αλλά και από το κεντροδεξιό CDU, τους αριστερούς Πράσινους και τους φιλελεύθερους του FDP. Κυρίως, όμως, η Βάγκενκνεχτ προσπαθεί να απευθυνθεί σε ένα τμήμα των ψηφοφόρων του AfD ( ἐθνικιστικό κόμμα Γερμανίας).  Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές, ισχυρίζεται, προέρχεται από Γερμανούς που «δεν ψηφίζουν το AfD επειδή είναι δεξιοί. Ψηφίζουν υπέρ του AfD επειδή είναι θυμωμένοι». Οι προσπάθειες της Βάγκενκνεχτ να πάρει τους ψηφοφόρους διαμαρτυρίας από το AfD φαίνονται επί του παρόντος ως το μόνο βιώσιμο σχέδιο για τον μετριασμό της εκλογικής επιτυχίας του ακροδεξιού κόμματος.

Τα ακροαριστερά και ακροδεξιά κινήματα στη Γερμανία και γενικά στην Ευρώπη εξακολουθούν να δυσπιστούν για τις αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες, ειδικά συνοδευόμενες από τις εκκλήσεις των πολιτικών προς την κοινωνία να «προετοιμαστεί για πόλεμο» - ενώ φιμώνουν τις φωνές που επιδιώκουν κατάπαυση του πυρός και διπλωματικό πλαίσιο

Ἀπό : zerohedge.com

Ἀφοῦ δέν τούς βγῆκε μέ τήν "πανδημία", ἡ «μαζική ἀνθρώπινη θυσία»,τώρα οἱ παγκόσμιοι ἐξουσιαστές ἔχουν ἐπικεντρωθεῖ σ᾿ἕναν γενικευμένο μεγάλο πόλεμο. Ἡ κρίσις στήν Οὐκρανία ἦταν τό ξεκίνημα. Τώρα,μέ τόν πόλεμο Χαμάς-Ἰσραήλ μπήκαμε στήν τελική εὐθεία. Ἔμ τυχαίως ἔστελναν τά ἑκατομμύρια τῶν ἀφροασιανῶν μουσλίμ στήν Εὑρώπη ; Τό ἴδιο καί στίς ΗΠΑ μέ τά δεκάδες ἑκατομμύρια λατίνο, πού ἔχουν εἰσβάλλει. 

Καί μᾶς προετοιμάζουν... 

Καί πολύ τό καθυστέρησαν...

( Ἀλήθεια σέ ποιά τρῦπα θά χωθοῦν αὐτοί,ὅταν ξεκινήσει τό "πανηγύρι" ; ) 


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,κλασσικό παράδειγμα "νέας γενιάς πολιτικής και πολιτικών",όταν όλα είναι ψιλοήρεμα και κάπως ευνοϊκά οφείλεται σε εκείνους,μα όταν πηγαίνουν κατά διαόλου,φταίνε οι πολίτες!Τα ίδια εφαρμόζει κι ο Κούλης μας από την στιγμή που υποδύεται τον πρωθυπουργό.Παντως είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος πως όλα οφείλονται σε συμπτώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνον συμπτώσεις δέν εἶναι. Ἡ ἀνθρωπότης, σέ μεγάλο βαθμό,εἶναι ἔρμαιο στά χέρια τῶν παγκοσμιοποιητῶν. Ὅμως τό πόσο ἀλλάζουν τά πράγματα οὔτε πού μπορεῖ νά τό φανταστῆ κανείς. Καί τότε...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. Η «Μάχη της Νεράιδας»: Τέτοιες μέρες το 1943 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ και οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ του Βελουχιώτη χτυπούν ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΑ τον Ζέρβα - Στόχος να πιαστεί Αιχμάλωτος
    ----------------------------
    Πρόκειται για μια από τις πλέον γνωστές μάχες και τραγικές, ελέω του κατοχικού "εμφυλίου", όπου δυνάμεις του Εκστρατευτικού Σώματος Ηπείρου του ΕΛΑΣ, υπό την διοίκηση και καθοδήγηση του Άρη Βελουχιώτη επιτέθηκαν στον ΕΔΕΣ, την ίδια στιγμή που η γερμανική μεραρχία Αλπινιστών της Εντελβάϊς στρεφόταν κατά των δυνάμεων του ΕΔΕΣ με σκοπό την πλήρη εξολόθρευσή του.

    Η ... μάχη της Νεράιδας αποτέλεσε μια από τις μαύρες στιγμές της κατοχής και της εθνικής αντίστασης. Υπήρξε η πιο τραγική στιγμή της διάρκειας του κατοχικού εμφυλίου. Έλαβε χώρα στις 30-31 Οκτωβρίου 1943. Το τραγικότερο της όλης υπόθεσης είναι πως παρόλο που υπήρξαν αλλεπάλληλες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Γερμανών, αυτή έλαβε χώρα κανονικά σαν να μην υπήρχαν κατοχικά στρατεύματα.

    Όπως είναι ευρέως γνωστό, ο κατοχικός "εμφύλιος" ξεκίνησε αποφασιστικά και προμελετημένα από την ηγεσία του ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στις 9 Οκτωβρίου 1943. Στράφηκε προς όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις, σε όλη την επικράτεια της χώρας, με στόχο την απόκτηση της εξουσίας, καθώς η ηγεσία του ΚΚΕ θεώρησε πως οι Γερμανοί ετοιμάζονταν προς αποχώρηση και ήθελαν να προλάβουν τις εξελίξεις.

    Η κεραυνοβόλος επίθεση του Εκστρατευτικού Σώματος Ηπείρου του ΕΛΑΣ, υπό την διοίκηση του Άρη Βελουχιώτη, απέτυχε παταγωδώς, όπως γράφει ο ίδιος ο Βελουχιώτης στην έκθεσή του: «Το βασικό στοιχείο του πρώτου μας σχεδίου ήτανε ο αιφνιδιασμός. Σ’ αυτόν βασίζαμε και την σύλληψη του Ζέρβα και γι’ αυτό τη σύλληψη τη βάλαμε σα σκοπό, ένα από τους σκοπούς. Απ’ τη στιγμή όμως του δικού μας αιφνιδιασμού απ’ τον Ζέρβα – αιφνιδιασμός και διάλυση 3/40 – άλλαξε κάπως η κατάσταση. Απ’ τη σύμπτυξή μας και έπειτα (μάχη προς Πράμαντα) άλλαξε εντελώς. Στο μυαλό μας βάλαμε από τότε τούτες τις αλήθειες: Πρώτη: ο αγώνας μας για τη διάλυση του ΕΔΕΣ θα χρόνιζε και θα απαιτούσε πολλές δυνάμεις γερά οπλισμένες, ανεφοδιασμό μας συνεχή από άλλες Μεραρχίες και το Γεν. Στρατηγείο, δημιουργία Κλιμακίου με Επιτελείο και κάπως ευρύτερη δικαιοδοσία, κατοχή για αρκετό χρόνο από σημαντικά ξένα τμήματα της περιοχής Ηπείρου, άμεση ενίσχυση σε πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη της ΥΙΙΙης και των Συνταγμάτων της. Δεύτερη: ο Ζέρβας δεν θα πιανόταν, ούτε θα σκοτωνόταν εκτός από «παλαβή» σύμπτυξη».

    Από τα ανωτέρω είναι ξεκάθαρος ο στόχος του Βελουχιώτη και του ΚΚΕ, η διάλυση ή δολοφονία του Ζέρβα και κατ’ επέκταση του ΕΔΕΣ. Οι Γερμανοί δεν αναφέρονται καν… Αντ’αυτού όμως, ο ΕΔΕΣ στάθηκε ικανοποιητικά απέναντι στον αιφνιδιασμό του ΕΛΑΣ και από τα μέσα Οκτωβρίου αντεπιτέθηκε, πετυχαίνοντας τον αφοπλισμό του τάγματος Τζουμερκιώτη («Μαλτέζου»). Παρόλα αυτά, η διοίκηση του ΕΔΕΣ (Ζέρβας, Πυρομάγλου) προσπάθησε να πετύχει σημείο επαφής με το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ ώστε να συναφθεί ανακωχή για να στραφούν από κοινού στον αγώνα κατά των κατακτητών. Ο Ζέρβας μάλιστα προς ένδειξιν καλής θέλησης έκανε συμφωνία με τον Τζουμερκιώτη που προέβλεπε τον πλήρη εξοπλισμό του αιχμάλωτου 3/40 Συντάγματος του ΕΛΑΣ Ηπείρου, με αντάλλαγμα τον από κοινού πόλεμο κατά των Γερμανών. Η συμφωνία αυτή έλαβε χώρα την 22α Οκτωβρίου, αν και από την μεριά του ΕΛΑΣ εν τέλει δεν τηρήθηκε. Ο Πυρομάγλου, μετά από εντολή του Ζέρβα, τηλεφώνησε στο Γ.Σ του ΕΛΑΣ και συνομιλώντας με τους Βελουχιώτη και Κόζιακα, ζήτησε κοινή σύμπραξη κατά των ναζί. Η άρνηση των ηγετών του ΕΛΑΣ ήταν κατηγορηματική, όπως επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Βελουχιώτης. Αναπάντητη έμεινε και η επιστολή του Ζέρβα, την ίδια ημέρα, προς τον Άρη:

    Γιά τά λοιπά εδώ:
    http://lefteria.blogspot.com/2023/11/1943.html

    Γειά σου Ευαγγελία Λεβέντισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστοῦμε γιά τό ἱστορικό θέμα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή