" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Πᾶμε καλά...

 Η Σαουδική Αραβία θα αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία μετά την αναζωπύρωση των σχέσεων με το Ιράν


 Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας θα αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις με την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας , σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος.

Το Reuters ανέφερε στις 23 Μαρτίου ότι το Ριάντ και η Δαμασκός συμφώνησαν να ανοίξουν ξανά τις πρεσβείες τους μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων πριν από περισσότερα από 10 χρόνια. Αρκετά δυτικά και αραβικά κράτη διέκοψαν τους δεσμούς τους με τη Συρία όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος της χώρας το 2011. Μια συριακή πηγή είπε στο πρακτορείο ότι η επαναλειτουργία και των δύο πρεσβειών έχει προγραμματιστεί μετά τη μουσουλμανική γιορτή Eid al-Fitr.

Μια άλλη πηγή, ένας διπλωμάτης του Κόλπου, επιβεβαίωσε την κίνηση – προσθέτοντας ότι ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών ανώτερου αξιωματούχου των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας στο βασίλειο. Η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε αργότερα ότι οι συνομιλίες ήταν σε εξέλιξη μεταξύ των αντίστοιχων υπουργείων Εξωτερικών του βασιλείου και της Συρίας, επικαλούμενη έναν αξιωματούχο του Υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας (MOFA).

Η θέρμανση των δεσμών μεταξύ της Συρίας και της Σαουδικής Αραβίας ήταν μια έντονη αντίθεση από το 2011. Οι ΗΠΑ και αρκετοί από τους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή - συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ - υποστήριξαν ορισμένους από τους Σύρους αντάρτες. Εν τω μεταξύ, το Ιράν και η Ρωσία υποστήριξαν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ο οποίος κατάφερε να ανακόψει την εξέγερση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η Ουάσιγκτον έχει αντιταχθεί στις κινήσεις χωρών της Μέσης Ανατολής για εξομάλυνση των σχέσεων με τον Άσαντ, επικαλούμενη τη βαναυσότητα της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι η στάση της χώρας για την ομαλοποίηση «παραμένει αμετάβλητη» και ενθάρρυνε άλλα έθνη να μην επαναλάβουν τους δεσμούς με τη Δαμασκό...

( Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ

Τράμπ : «Το κυνήγι μαγισσών της Εισαγγελίας του Μανχάταν εναντίον μου είναι ΝΕΚΡΟ...»

Το Σάββατο, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ υπαινίχθηκε ότι ο εισαγγελέας του Μανχάταν εξαπατήθηκε από τον «πρωταγωνιστή» μάρτυρα Μάικλ Κοέν, τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ που απολύθηκε το 2018 μετά την παραδοχή πολλών κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων πέντε κατηγοριών για φοροδιαφυγή, ψεύδη προς μια τράπεζα, ψεύδη στο Κογκρέσο και δύο παραβιάσεις της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.

Την περασμένη εβδομάδα, εμφανίστηκε μια επιστολή από το 2018 που αποκάλυψε ότι ο δικηγόρος του Κοέν ενημέρωσε την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή ότι ο πελάτης του χρησιμοποίησε τα προσωπικά του κεφάλαια για να εκδώσει μια 130.000 δολαρίων "κρυφή αμοιβή" στη Στέφανι Κλίφορντ (επίσης γνωστή ως Stormy Daniels ή, όπως την αποκαλεί ο Τραμπ, «Horse Face»), πέραν της όποιας αποζημίωσης από τον Τραμπ. Η αποκάλυψη, σε συνδυασμό με την αμφισβητήσιμη αξιοπιστία του Κοέν, θέτει περαιτέρω αμφιβολίες για την αξιοπιστία της κατάθεσής του.

Μετά από μια συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Γουάκο του Τέξας, το βράδυ του Σαββάτου - την πρώτη επίσημη συγκέντρωση της προεδρικής εκστρατείας του το 2024 - ο Τραμπ είπε: «Νομίζω ότι έχουν ήδη αποσύρει την υπόθεση… δεν έχουν απολύτως τίποτα».

»Είναι μια ψεύτικη υπόθεση. Μερικές ψεύτικες υποθέσεις, δεν έχουν απολύτως τίποτα», συνέχισε ο Τραμπ.

Αργότερα, πήγε στην πλατφόρμα του Truth Social για να δηλώσει : «Το κυνήγι μαγισσών του Μανχάταν DA εναντίον μου είναι ΝΕΚΡΟ, κανένα απολύτως στοιχείο και έχει αποδειχθεί οριστικά ότι δεν έκανα τίποτα κακό! Ωστόσο, τα στοιχεία εναντίον του κυριότερου μάρτυρά τους είναι συντριπτικά. Ένας ήδη διαγεγραμμένος δικηγόρος και καταδικασμένος εγκληματίας, το μόνο ερώτημα που απομένει είναι αν το Γραφείο DA του κάνει μήνυση για ψέματα και απάτη. Θα έπρεπε!"

( Ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ

Η Ιταλία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη χρήση ζωύφιων σε ζυμαρικά και πίτσα – συγγνώμη, Klaus!

Η ιταλική κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση ενάντια στην παγκοσμιοποιητική εκστρατεία να μετατρέψει τον ανθρώπινο εφοδιασμό τροφίμων πέρα από το κρέας, σε ζωύφια και έντομα.

Σε ανακοίνωσή τους αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση της Ιταλίας ανέφερε ότι οι γρύλοι, οι αλευροσκώληκες και το υπόλοιπο μενού του Klaus Schwab για τον κόσμο δεν θα επιτρέπονται ως συστατικό σε κανένα είδος ψωμιού ή προϊόντα πίτσας που παρασκευάζονται ή/και πωλούνται στη χώρα

Άλλα προϊόντα διατροφής που παράγονται και διατίθενται στην αγορά στην Ιταλία μπορεί να περιέχουν έντομα μόνο εφόσον φέρουν σαφή και εμφανή επισήμανση ως τέτοια.

  Η ιταλική κυβέρνηση απαιτεί επίσης όλα τα τρόφιμα που περιέχουν έντομα εκτός από την πίτσα και των ψωμιών να φέρουν προειδοποιητική ετικέτα σχετικά με τους κινδύνους από την κατανάλωση του μενού του Schwab.

«Αυτό που προβλέπουν τα διατάγματα είναι μια ετικέτα με την προέλευση του προϊόντος, τους κινδύνους που σχετίζονται με την κατανάλωση και την ποσότητα των αλευροσκωλήκων κι᾿ έντόμων και ειδικά ράφια όπου μπορούν να εκτίθενται μέσα στα καταστήματα», δήλωσε ο Francesco Lollobrigida, ο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας, σχετικά με το θέμα.

«Όσοι θέλουν να επιλέξουν γρύλους, προνύμφες και ακρίδες μπορούν να τα ζητήσουν εκεί, και όσοι δεν θέλουν, όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι Ιταλοί, μπορούν να μείνουν μακριά».

(Διαβάζουμε ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ)


Πᾶμε καλά...


Ἡ Πελασγική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου