" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ἂπό πότε ἡ διαπόμπευσις ἀποτελεῖ ποινή;


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Είναι τραγικό. Υπάλληλοι του κράτους περιοδεύουν και διαπομπεύουν μικρούς επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των Ελλήνων, που θεωρούνται όλοι ως εν δυνάμει κλέφτες και απατεώνες, από ένα κράτος που αποδεδειγμένα το διοίκησαν και (εν μέρει συνεχίζουν να το διοικούν) πολιτικοί απατεώνες και κλέφτες χρημάτων, δικαιωμάτων και ψήφων.

Σε συμπαιγνία των συστημικών κομμάτων, αφαιρέθηκαν δικαιώματα των Πολιτών και, για 12 αποδείξεις στην Αλόννησο, κλείνουν μαγαζιά και διαπομπεύουν μικρομαγαζάτορες κολλώντας αυτοκόλλητες αφίσες μήκους 1,5 μέτρων όπου τους αποκαλούν κλέφτες, χωρίς προηγούμενη παραπομπή και απόφαση δικαστηρίου.


Οι κλέφτες των δισεκατομμυρίων διαπομπεύουν τους μικρούς που προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή, ψηφίζοντας νόμους και δημιουργώντας στρατούς μισθοφόρων για την εφαρμογή τους. Πρώτα όμως φρόντισαν για την δική τους αμνηστία με το νόμο των Βενιζέλου -Σημίτη. Μετά φρόντισαν για την αμνηστία των τραπεζιτών που τους έδωσαν τα δανεικά και αγύριστα. Ύστερα φρόντισαν για την αμνηστία των κομμάτων τους που μας κατάκλεψαν και πρόσφατα φρόντισαν για την αμνηστία των υπουργών της κυβέρνησης. 



Καταργήθηκε το «κάτσε όρθιος» στα σχολεία γιατί θεωρήθηκε διαπόμπευση και επέβαλαν την διαπόμπευση, σαν τιμωρία, στους μικρομαγαζάτορες απαιτώντας να μεταβληθούν σε εθελοντές δούλους για να ταΐζουν τους Καρανίκες και τους γόνους των οικογενειών.
Έφτιαξαν και σερίφη για να εισπράττει τους φόρους για τον κακό βασιλιά Ιωάννη, γνωρίζοντας πως ο Λεοντόκαρδος λείπει και ο Ρομπέν δεν έχει εμφανισθεί.


Τώρα μελετούν να επιβάλουν πιο αυστηρές ποινές και διοικητικές κυρώσεις για τις περιπτώσεις άρνησης ελέγχου. Ή για βιαιοπραγία κατά των ελεγκτών (χωρίς να ορίζουν τι είναι βιαιοπραγία). Ταχύτερες διαδικασίες επιβολής ποινών σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές, χωρίς δικαίωμα άμυνας του κατηγορούμενου. Ακόμη και κατάργηση του δικαιώματος αναστολής μέχρι να αποφασίσει ο φυσικός δικαστής. 


Μας πίνουν το αίμα. Φοβάμαι πως έτσι που το πάνε, θα κυλήσει αίμα.



Επιδιώκουν, όλοι οι έλεγχοι να γίνονται παρουσία αστυνομικού οργάνου, χωρίς να σκέπτονται την αποδυνάμωση της δημόσιας ασφάλειας και τάξης. Θέλουν μετά την προσωπική τους προστασία να πληρώνουμε και για την προστασία των οργάνων που έχουν προσλάβει. Αυτών των εξωνημένων που δεν τιμούν τον όρκο τους και επιβάλουν κατ’ ευθείας 10.000 πρόστιμο για μια παράβαση που μπορούν να επιβάλουν μόνον 300 ευρώ. Και το κάνουν για να σε στείλουν στο μεγάλο αφεντικό να παρακαλέσεις. Να νιώσεις δούλος και εξαρτώμενος, οι άθλιοι που αμείβονται και εξτρά όταν βεβαιώνουν παραβάσεις.


Τι απομένει ακόμη για να μας επιβάλλουν; Το μαστίγωμα, το βιασμός της γυναίκας του «παραβάτη»: Τη σκλαβιά των παιδιών του;


Και όλοι εμείς, τι κάνουμε γι’ αυτό; Θεωρήσαμε διαπόμπευση την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των ιερόδουλων που ενώ είχαν ΕΙΤΖ το πέρναγαν στους πελάτες που δεν γνώριζαν και επιτρέπουμε τις αυτοκόλλητες αφίσες που μας λένε κλέφτες! Και η έννοια της Αντίστασης; Ποιος θα την κάνει; Ο Ευρωλάγνος Χατζηδάκις ή ο θαυμαστής του Σόϊμπλε Γεωργιάδης; Και για την υποχρέωση Ισότητας δικαιωμάτων των Επιχειρηματιών με το κράτος ποιος θα μιλήσει, ο μένουμε Ευρώπη Μητσοτάκης ή ο νεκροθάφτης των Ασφαλιστικών Ταμείων και των μικροομολογιούχων Βενιζέλος;


Ποιοι βουλευτές ψήφισαν τέτοιες ποινές για να τους διαπομπεύσουμε και εμείς; Και τι κάνουν οι Δικηγορικοί σύλλογοι για να αποδομήσουν το νόμο ή την διάταξη της ντροπής;


Το αίμα θα χυθεί γρήγορα. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι αν θα είναι το αίμα κάποιου επαγγελματία που αυτοκτόνησε, μη αντέχοντας την διαπόμπευση ή κάποιου πληρωμένου εφοριακού που θα αφήσει ορφανά τα παιδιά του για τρία κατοστάρικα πάρα πάνω.





Διαβᾶστε :   

Λουκέτο σε παλαιοπωλείο στην Ερμού για 48 ώρες -Δεν έκοψε τρεις αποδείξεις


 Πάτρα: "Μας διαπομπεύουν σαν...τεντιμπόηδες" -Χαμός για τις πινακίδες που κλείνουν καταστήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου