" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΩ Ο ΦΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ… ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ!

syntaxiouxoi_158112323
Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, ο θρασύτατος κατοχικός πρωθυπουργός έλεγε δημοσίως ότι δημιουργήθηκε… πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα διανεμηθεί στους πολίτες, για να διορθωθούν κάπως οι αδικίες. Μάλιστα, προσδιόρισε και δύο από τις κατηγορίες που θα πάρουν… αυξήσεις, τους μικροσυνταξιούχους και τους ένστολους.
Ενώ, λοιπόν, οι δύο αυτές κατηγορίες έκαναν όρεξη για τις αναμενόμενες αυξήσεις, τους ήρθαν… μειώσεις! 
Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 60.000 συνταξιούχοι (των 400 έως 600 ευρώ…), ηλικίας 60 έως 65 ετών, πήραν προχθές πετσοκομμένη την σύνταξη του Ιανουαρίου, αφού όπως προβλέπει το Μνημόνιο διακόπτεται η καταβολή του ΕΚΑΣ σε όσους είναι κάτω των 65 ετών. Σ’ αυτούς, συγκαταλέγονται περίπου 20.000 άτομα με αναπηρία, που έλαβαν σύνταξη πριν τη συμπλήρωση του 65ου έτους, εξαιτίας της αναπηρίας τους. Με τις περικοπές αυτές τα ταμεία θα αποστερήσουν από τους αναπήρους 38 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ από όλους τους συνταξιούχους 105 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, με τους αναπήρους δεν τελείωσε ακόμα η μνημονιακή κυβέρνηση της δυστυχίας μας. Τώρα ετοιμάζει και νέες δραστικές περικοπές στα επιδόματα πρόνοιας, για να τους εξοντώσει ολοκληρωτικά στον μνημονιακό Καιάδα!
Επίσης, οι μισθοί των αστυνομικών (οι οποίοι θα πληρωθούν μεθαύριο), είναι μειωμένοι κατά 70 ευρώ, λόγω της αύξησης στην παρακράτηση φόρου και η μείωση αυτή θα είναι μόνιμη κι όχι προσωρινή για έναν μήνα.

Συμπέρασμα: όποια κατηγορία εργαζομένων ή συνταξιούχων ακούσει τον φον Αντωνάκη να της τάζει αυξήσεις, ας ετοιμάζεται να χάσει κι αυτά που έχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου