" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιός ήταν πραγματικά ο "κομμουνισμός"..Ποιοί οι "περιούσιοι" εν Ελλάδι αρχηγοί του και γιατί οι Απριλινιανοί τους "μισούσαν" τόσο..;ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ..Η προπαγάνδα του Σιωνισμού πρέπει να τελειώσει..

αναδημοσίευση από : ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ

Γιατί όμως τέτοια εμμονή των Απριλιανών κατά της κομμουνιστικής ιδέας; δεν ήθελε ο κομμουνισμός να πάει μπροστά η Ελλάδα; Ας παρουσιάσουμε λοιπόν την πραγματικότητα με μάρτυρες τους ίδιους τους Κομμουνιστές: Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, δηλαδή την Φεντερασιόν, η οποία έγινε ΣΕΚΚΕ η οποία έγινε ΚΚΕ.
Ας δούμε λοιπόν τους δημιουργούς της: Ο δημιουργός είναι ο Αβραάμ Μπεναρόγιας, Εβραίος από την Ισπανία. Το 1908 μετακόμισε από την Βουλγαρία στην Θεσσαλονίκη, και ένα χρόνο αργότερα (1909) ίδρυσε την Φεντερασιόν. Ο ίδιος ήταν τυπογράφος. Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε τηλεόραση ή ραδιόφωνο, οπότε μπορούμε να φανταστούμε τι δύναμη είχε ο έντυπος τύπος. Το παρακάτω έγγραφο είναι η αίτηση αναγνώρισης της Σοσιαλιστικής Εργατικής Ομοσπονδίας (ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ). - Αρχείο Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης π.50:


 Τα ονόματα στην αίτηση είναι τα εξής:(ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ)

Ζακ Αμαρίου

Α. Αρδίτι
Σ. Γκικόπουλος
Μ. Καράσσο
Σ. Κουένκα
Χ. Μπενρουμπί
Χ. Χαουέλ


Το παρακάτω έγγραφο είναι η αίτηση αναγνώρισης της Σοσιαλιστικής Νεολαίας.- Αρχείο Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης π.70:



 διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου