" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης σε Άργος και Ναύπλιο




Από όλα είχε η συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων , κ. Χαϊκάλης,  κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην πόλη μας. Αφού λίγο πριν είχε επισκεφθεί τον Δήμαρχο Άργους και είχε μια εκτενή συζήτηση μαζί του σχετικά με τα προβλήματα του Δήμου, αλλά και την Πρόεδρο των ΑΜΕΑ κ. Παπαγεωργοπούλου στην Αγία Τριάδα.   

Έξω από το ΕΚΝ με τον υπεύθυνο  Οργανωτικού
Πελοποννήσου κ. Νικόλαο  Ντίνο και τον π. υποψήφιο
βουλευτή Αργολίδος Χρήστο Τσούλο  
 Στην συνέντευξη τύπου η οποία εξελίχθηκε τελικώς σε μια συζήτηση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, από δημοσιογράφους, εκπροσώπους εργατικών τάξεων, τον Πρόεδρο του ΕΚΝαυπλίου αλλά και απλό κόσμο που παρευρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, ειπώθηκαν πολλά ! 

Μερικά σημεία που αξίζουν ιδιαίτερης προβολής είναι τα παρακάτω:
(σχετικά με την λίστα των 32 του ΣΔΟΕ και την καυτή υπόθεση Μεϊμαράκη)

Γιατί τώρα  το θέμα με τον Μεϊμαράκη;
Ξέρεις από πότε γνωρίζω για τον Μεϊμαράκη, τον  Λιάπη και λοιπών; Από μια πληροφορία που μου είπαν, όταν οι Ανεξάρτητοι  ΄Ελληνες  είπαν: «θα φέρουμε εξεταστική επιτροπή» , είπε η Ν.Δ. « Θα  μπούμε στην κυβέρνηση Βενιζέλου αλλά θα φέρετε εξεταστική επιτροπή για την ευθύνη του Γιωργάκη.»
 Και αυτή την συμφωνία έχει κάνει και το ΣΥΡΙΖΑ.
Και έχει μπει ο Βενιζέλος μέσα ( εννοεί στην σύνθετη Κυβέρνηση) και έχει πει: « Δεν θέλω εξεταστική για τον Γιωργάκη. Αλλά έχω πληρώσει εγώ με τον Τσοχατζόπουλο, βάλε και εσύ κανένα πρόσωπο.»
Και μου λένε οι πληροφορίες μου:  « κανέναν Βουλγαράκη, κανέναν Λιάπη ίσως και κανέναν Μεϊμαράκη …»
Μου πετάνε δηλαδή τρία ονόματα που ενάμιση μήνα μετά βγαίνουν στην πραγματικότητα τα δυο. Και λέω:  « Τυχαίο; Δεν νομίζω…»  
Και πότε χρονικά αυτά κάνουν την εμφάνισή τους; Πάνω ακριβώς στην στιγμή που εμείς, ως Ανεξάρτητοι Έλληνες λέμε να πάμε για συλλογή υπογραφών για εξεταστική επιτροπή για την ευθύνη του Γιωργάκη !!! Έτσι λοιπόν το ενδιαφέρον του κόσμου πού πάει; Όχι φυσικά στην συλλογή υπογραφών αλλά στα δυο αυτά πρόσωπα . Και ο ανεμιστήρας με την λάσπη αρχίζει να λειτουργεί και πιάνει   όλους.  Όπως λ.χ. την Χρυσοβελόνη από την Μαγνησία η οποία τώρα μπήκε στην Βουλή και ότι έχει ή είχε,  δεν έχουν καμιά σχέση με την ιδιότητά της ως βουλευτής. Ή για τα πατρικά του Προέδρου μας Κ. Καμμένου στο Γαλαξίδι !!! 

Και περί «μπαχαλάκιδων» ο λόγος…
Με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου 
κ. Ραφαήλ Μπαρού


Μια δήλωσή μου,  που την έκοψαν τα ΜΜΕ, ήταν την ημέρα της απεργίας. Τους είχα πει:
Η πορεία ανέβαινε επάνω την Σταδίου και τα ματ ήταν στην άλλη πλευρά, της Πανεπιστημίου, οι κουκουλοφόροι βρίσκονταν στα αριστερά μας, στο πεζοδρόμιο, οργανωμένοι και λυπάμαι πάρα πολύ που δίπλα μου δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς που είχε πει , να τους βγάλει τις κουκούλες.

 Περί Χρυσής Αυγής, ο λόγος και η αντίθεση του βουλευτή για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα θέματα, κυρίως λαθρομεταναστών, ήταν δεδομένη. Όμως όπως είπε:
Στο θέμα του δικαιώματος να εκπροσωπείται η Χρυσή Αυγή, όπως ο κανονισμός της Βουλής της παρέχει, ήμουν υπερασπιστής  της,  αφού είναι ένα κόμμα που νομίμως έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, στο ποσοστό που εκ του εκλογικού αποτελέσματος της αντιστοιχεί, και γι’ αυτό ήταν υποκριτική η στάση των «δημοκρατικών» κομμάτων που έκριναν με 2 μέτρα και 2 σταθμά…

Είδηση και από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου κ. Μπαρού : « Μου έδωσαν μια πληροφορία ότι: μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου Παπουτσής, Ξενογιανακοπούλου και άλλοι πέντε από το ΠΑΣΟΚ, προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τελειωμένο, έχουν δώσει τα χέρια, έχει κλείσει. Άλλωστε το σχέδιο Β’ των αμερικανών είναι ο Τσίπρας…»  

Και φυσικά όλα αυτά, να σημειώσουμε πως ήταν στο πνεύμα του παιχνιδιού που παίζεται σε βάρος του ελληνικού λαού, τον οποίο κυριολεκτικά «δουλεύουν ψιλό γαζί» !!!
Το πώς τα κανονίζουν, τα σχεδιάζουν και τα εφαρμόζουν είναι ένα «παιχνίδι» που το έχουν μάθει πάρα πολύ καλά, αφού από την μεταπολίτευση και μετά είμαστε έρμαια στις ορέξεις του κάθε λογής ορνέου, με σκοπό να φέρουν την χώρα μας στο έσχατο σημείο ούτως ώστε να επιτύχουν την πλήρη και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ υποδούλωσή της και αποκλειστική εκμετάλλευση των πόρων της!!!  Ίσως και κάτι περισσότερο ακόμη, το οποίο όμως ανήκει στα πολύ «ψιλά» γράμματα…
Αυτό όμως που στάθηκε ιδιαίτερα θετικό ως σημείο της παρουσίας του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Ναύπλιο, ήταν:
 α)  η έντονη επιθυμία και σαφώς η διαφαινόμενη αγνή πρόθεση του κ. Χαϊκάλη να ενημερωθεί για τα  προβλήματα του νομού και η άμεση και αγαστή συμπόρευση στην προώθηση τους προς επίλυση, ΑΜΕΣΗ. Αλλά μέσα στην συμπόρευση αυτή να βρίσκονται ένθερμα οι των Εργατικών Κέντρων και Επιμελητηρίου εκπρόσωποι, αποφασισμένοι στο να βρεθούν λύσεις.
Και
β) η ανάγκη να προβληθεί η διαφορετικότητα του κόμματος που εκπροσωπεί,  η οποία εστιάζεται στην ενωτική φιλοσοφία δράσης, που θα εδράζεται σε ένα χαρακτηριστικό, στο ότι: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και για το ΚΑΛΟ της ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ πρέπει και επιβάλλεται να παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!  Προς αυτή την κατεύθυνση της διαφορετικότητας και η παρακάτω φράση :

Αυτός ο πολιτικός πολιτισμός που προσπαθώ να κρατήσω σε κάποια πράγματα είναι γιατί είναι πολύ εύκολο  να πέσουμε στο επίπεδο του Μεϊμαράκη , άρα θα έχει δίκιο ο πολίτης να πει: « Κοίτα και αυτόν το ίδιο έγινε» !!! 

Λία Βλάχου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου