" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οι τραπεζίτες νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με μπαμπουΐνους.



Ενώ συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Reuters με τις εξοργιστικές αποκαλύψεις για σκάνδαλα μεγαλοτραπεζιτών και την ύποπτη σιωπή της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τραπεζίτες απέδειξαν ότι συνεχίζουν να μας θεωρούν ιθαγενείς. Δουλοπάροικους που ζούμε για να πληρώνουμε τις απάτες τους και να υποθηκεύουμε την πατρίδα και τα παιδιά μας για να “στηρίξουμε” τα μαγαζιά τους.

Εκεί λοιπόν που ήδη θα έπρεπε η δικαιοσύνη να διερευνήσει εάν οι αποκαλύψεις του Reuters ισχύουν, για να μάθουμε και εμείς που πήγαν τα λεφτά μας, οι τραπεζίτες κάνουν κίνηση ματ, ενθυμούμενοι τον ισολογισμό της Νεοχημικής του Λαυρεντιάδη το …2008!!!

Δύο ημέρες λοιπόν μετά τις αποκαλύψεις για offshore εταιρείες συγγενικών προσώπων μεγαλοτραπεζιτών, όπου ο ένας τραπεζίτης δάνειζε τον άλλον ώστε να κάνουν μαϊμού αυξήσεις κεφαλαίου χωρίς να βάζουν Ευρώ, ένα κονσόρτσιουμ τραπεζών, με απόλυτο, ορχηστρικό συντονισμό, κάνουν μήνυση στον Λαυρεντιάδη γιατί λέει τον δάνεισαν βάσει μαγειρεμένων στοιχείων…

Τι λέτε βρε παιδιά. Και δεν το ανακαλύψατε ούτε το ’08, ούτε το ’09, ούτε το ’10, ούτε καν τον Φλεβάρη ή τον Μάη του 2012. Όλως τυχαίως το θυμηθήκατε δύο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του Reuters, τις οποίες τα χρηματοδοτούμενα από εσας ΜΜ”Ε” τις έθαψαν κανονικότατα;

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο εξωφρενικό στην υπόθεση. Μέσα στις τράπεζες που ξαφνικά “θυμήθηκαν”, είναι και η …HSBC! Ναι, η τράπεζα για την οποία μόλις προχθές ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο που την εμπλέκει σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος από όπλα, ναρκωτικά και άλλες ευγενείς εργασίες. Υπόθεση που ήδη θα έπρεπε να είχε οδηγήσει τον εισαγγελέα και στο Ελληνικό παράρτημα αφού πολλά μαύρα κεφάλαια που διακινήθηκαν ήταν “μεσογειακά” και όλοι γνωρίζουμε το πανηγύρι που γίνεται στην Ελλάδα με το δουλεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών. Όλοι, εκτός από την Τράπεζα της Ελλάδος, που δεν πήρε μυρωδιά.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το κράτος – μπανανία που ληστεύει τους πολίτες, εξαθλιώνει την πραγματική οικονομία, οδηγεί τίμιους ανθρώπους στην αυτοκτονία αλλά αφήνει τους ενόχους της κρίσης, τους παίχτες των CDS, το Τ3 – Τ10, τους οφσοράκηδες των θαλασσοδανείων στο απυρόβλητο. Την ίδια στιγμή που στα πολιτισμένα κράτη της δύσης, η “βοήθεια” στις τράπεζες δόθηκε αφού βγήκαν οι διοικητές τους με βραχιολάκια από τα γραφεία τους.

Εδώ όποιος τολμά να μιλήσει, εξοντώνεται φυσικά και ηθικά, οι τραπεζίτες άλλωστε είναι οι αρχιτέκτονες του μνημονίου, οι στυλοβάτες των εκδοτικών συγκροτημάτων και του πολιτικού συστήματος. Με τα λεφτά που προκύπτουν από τον βιασμό του λαού και την εκποίηση των ασημικών που οι πρόγονοι μας μας κληροδότησαν.

Αλήθεια, ποιούς νομίζουν ότι κοροϊδεύουν με τα κωμικά επικοινωνιακά τους τερτίπια;

Και εσείς κύριε Σαμαρά πο συγκυβερνάτε με τον πολιτικό συνήγορο του μνημονίου, τον μέγα ευεργέτη των τραπεζών, θα δώσετε εντολή να γίνει διαχειριστικός έλεγχος από την Ελληνική δικαιοσύνη στις τράπεζες; Έτσι για να δούμε εάν το Reuters εκβιάζει τους πασοκτζήδες τραπεζίτες. Εκτός εάν το “συνευθύνη” που ευαγγελιζόταν ο Ευάγγελος γίνεται σιγά – σιγά συνενοχή.

Την ίδια στιγμή που όλος ο πλανήτης ξεσηκώνεται:

Ακόμα και ο “δικός σας” Nouriel Roubini λέει “ Χρειάζεται να Φυλακίσουμε ή να Κρεμάσουμε Μερικούς Τραπεζίτες”.
Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Joe Stiglitz – και πολλοί άλλοι ειδικοί - έχουν πει ότι τίποτα δεν θα αλλάξει εάν δεν φυλακιστούν οι ανέντιμοι τραπεζίτες.
Ο Πρώην επιχειρηματίας Μαξ Κάιζερ έχει ζητήσει εδώ και χρόνια να κρεμαστούν οι απατεώνες τραπεζίτες, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα ότι το έγκλημα δεν θα είναι πλέον ανεκτό.

Το έγραψε όμως και ο Δευκαλίωνας πριν από λίγες ημέρες:

 Οι Τραπεζίτες μέσα από όλο αυτό τον χαμό βγαίνουν τελείως αλώβητοι!

 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου