" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αμετανόητος ο ΓΑΠ

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γιώργος Παπανδρέου μίλησε σε συνέδριό των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και κατά την προσφιλή του τακτική τα έριξε όλα στους "άλλους".

Επέμεινε μάλιστα στην ορθότητα της τραγικής του απόφασης να προκηρύξει δημοψήφισμα λέγοντας χαρακτηριστικά,  «Το 2009 παραλάβαμε μια συντηρητική κληρονομιά. Κάλεσα τον λαό σε δημοψήφισμα, για να απαντήσει δημοκρατικά, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε ως έθνος και χώρα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε, πρέπει να δώσουμε φωνή στους λαούς μας και να δουλέψουμε μαζί γύρω από κοινούς άξονες με γνώμονα το κοινό καλό».
Τα ευχολόγια κατόπιν εορτής συνεχίστηκαν στον λόγο του, «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών μελών της. Δυστυχώς, η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η φορολογική αυστηρότητα δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματά της Ευρώπης. Πρέπει να επενδύσουμε στην ποιοτική, ανταγωνιστική Ευρώπη με έμφαση στις θέσεις εργασίας και την ποιότητα. Η ανισότητα είναι η βάση της κρίσης».
Πάλι καλά που δεν είπε πάλι οτι "λεφτά υπάρχουν" και για την "πράσινη ανάπτυξη".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου