" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Παγωμένα πρόσωπα στην ιστορική συνάντηση Παπούλια – Παπανδρέου – Σαμαρά - Δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα

- Δεν χαμογελούσαν Παπανδρέου και Σαμαράς
- Ποια ειναι τα 7 σημεια Παπανδρέου για τη νέα κυβέρνηση
- Ποια τα επικρατέστερα ονόματα για τον νέο πρωθυπουργό
- Θα κρατηθούν τελικά πρακτικά της συνάντησης σύμφωνα με την προεδρία της Δημοκρατίας

Φαίνεται πως όλοι προσπαθούν να παίξουν με τα νεύρα των πολιτών αλλά και την νοημοσύνη του. Εδώ και μέρες όλοι παίζουν το δικό τους παιχνίδι χωρίς να υπολογίζουν τους πολίτες αυτής της χώρα που ζουν σε μια αβεβαιότητα.  

Στις 20:30 έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Ψυχροί και οι δύο χωρίς καν να χαμογελούν μπήκαν στην αίθουσα που τους περίμενε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ουτε κουβέντα δεν αντάλλαξαν μέχρι να κλείσουν οι πόρτες. Το κλίμα είναι παγωμένο.

Ο πρωθυπουργός πήγε έχοντας μαζί του και τα 7 σημεία για τη νέα κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να τα υπογράψει. Όπως λένε οι πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα τα υπογράψει αν δεν μπει και ένα 8ο ότι σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία θα γίνουν εκλογές. 





Το χρονικό μέχρι να φτάσουμε στη συνάντηση
 
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα όταν είχε αρχίσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Λίγο μετά γίνεται γνωστό ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Κάρολο Παπουλία, που είχε φύγει από το προεδρικό Μέγαρο γύρω στις 16:00 το απόγευμα. Στην συνάντηση που ζητούσε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν να βρίσκεται και ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Από εκεί και πέρα άρχισε μια σειρά ανακοινώσεων που θα τρέλαιναν και τον πιο λογικό άνθρωπο.
 
Η προεδρία της Δημοκρατίας είπε στην αρχή ότι για να γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς θα πρέπει πρώτα να τα βρουν οι δύο αρχηγοί και μετά να πάνε στον πρόεδρο. Μάλιστα η προεδρία είχε δηλώσει ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τέτοια συνάντηση.
 
Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός έλεγε με ανακοίνωση του ότι ζήτησε αυτή την συνάντηση και ότι η προεδρία ενημέρωσε και τον κ.Σαμαρά για αυτή την συνάντηση.

Από την ΝΔ υπήρξε απάντηση ότι κανείς δεν επικοινώνησε με τον πρόεδρο της για να πάει στο προεδρικό. 
“Αν το κάνουν βεβαίως και θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς”, έλεγε με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ.Μιχελάκης.
 
Εν το μεταξύ η προεδρία εξακολουθούσε να λέει πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ακόμη.
 
Τελικά στις 19:35 έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Όλοι τώρα ελπίζουν ότι μετά την συνάντηση αυτή θα μπει επιτέλους ένα τέλος στα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στην χώρα και μας έχουν κάνει διεθνώς ρεζίλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα επτά σημεία του Παπανδρέου για τη νέα κυβέρνηση - Τι ειπώθηκε στο υπουργικό για τον νέο πρωθυπουργό
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόεδρος Δημοκρατίας: “Πρώτα βρείτε τα μεταξύ σας και μετά ελάτε” - Παπανδρέου στο υπουργικό: “ Δεν παραιτούμαι αν δεν υπάρξει πρώτα συμφωνία”
Ιστορική αλλαγή στο παρά ένα της καταστροφής

Ποιοί θα μετέχουν στην πιθανή νέα κυβέρνηση - Όλα τα σενάρια 

Βουλευτές της ΝΔ προς Σαμαρά: “Πες ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας”
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ "ΑΔΕΛΦΟ" ΚΟΜΜΑ
Η ώρα της εθνικής ευθύνης για τον Αντώνη Σαμαρά




Από : newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου