" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τρομοκρατία και συλλήψεις

31 ετών είναι ο μεγαλύτερος από τους συλληφθέντες στην γιάφκα της Νέας Σμύρνης, ενώ ο μικρότερος μόλις 21 ετών.Το προφίλ των δραστών πάντως παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Οι συλληφθέντες της Νέας Σμύρνης: 

Είναι 21 ετών, πολύ ψηλός, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης στην τρομοκρατική οργάνωση «συνωμοσία πυρήνων  της φωτιάς».

Ο 26χρονος συνεργός του, ο οποίος κρατούσε και τα όπλα, είναι γνωστός αντιεξουσιαστής στην αστυνομία, με ενεργό συμμετοχή στα δραματικά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, με τον τραγικό θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σχεδόν ταυτόχρονα, συνελήφθη στον Πειραιά ένας 30χρονος, πολύ γυμνασμένος και πολύ ψηλός. Στην κατοχή του βρέθηκε και πλαστή ταυτότητα και είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία τις δύο γιάφκες.

Ο συλληφθείς των Εξαρχείων είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία, 31 ετών, ύποπτος για εμπρηστικές επιθέσεις.

Σωσίας γνωστής ηθοποιού δήλωσαν οι αστυνομικοί ότι είναι η κοπέλα της παρέας, η οποία μοιάζει εκπληκτικά με σταρ της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Στο σπίτι της στην Καλλιθέα, όπου και συνελήφθη, βρέθηκαν δεκάδες περούκες. Η ίδια πάντως μέχρι σήμερα είχε πεντακάθαρο καθαρό ποινικό μητρώο.

Φοιτητής 26 ετών, τέλος, είναι ο νεαρός που συνελήφθη στην Σητεία της Κρήτης.


Ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που δεν κατονομάζεται, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη οπλοκατοχή ασκήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (05/12) στους έξι συλληφθέντες της τρομοκρατίας.

Κανένας από τους έξι δεν απάντησε στις ερωτήσεις του εισαγγελέα, ενώ ένας από αυτούς, ερωτηθείς εάν συμμετείχε στην οργάνωση Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.   

Εις βάρος των δύο από τους συλληφθέντες εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ένας είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του για εμπρηστική επίθεση την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής».

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, από τη βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα κατασχεθέντα όπλα από τις γιάφκες, αυτά δεν ταυτίζονται με προηγούμενες τρομοκρατικές ενέργειες. Ωστόσο, συνεχίζεται η εξέτασή τους για τυχόν ταύτισή τους με άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκονται φορητοί και σταθεροί υπολογιστές που βρέθηκαν στις γιάφκες και οι οποίοι εξετάζονται.

Στις γιάφκες της Νέας Σμύρνης, του Πειραιά και σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, ένα  οπλοπολυβόλο, πέντε πιστόλια, τρεις χειροβομβίδες, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μεγάλος αριθμός φορητών και σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, πενήντα κιλά ANFO, διακόσια γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, τρία ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, εκ των οποίων για το ένα  ζευγάρι έχει δηλωθεί κλοπή, γεμιστήρες, περούκες, κουκούλες full face, κινητά τηλέφωνα και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. 

Στη γιάφκα στο Αγρίνιο εκτός του οπλισμού ο οποίος εξετάζεται, βρέθηκε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μικρή ποσότητα κάνναβης, μια γυναικεία περούκα, κράνη μηχανής και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, μέρος του οπλισμού που υπήρχε στο Αγρίνιο μεταφέρθηκε στην Αθήνα με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε κάποια μελλοντική επιχείρηση.

Στη γιάφκα της Ν. Σμύρνης οι αστυνομικοί έφτασαν μετά από συντονισμένες ενέργειες. Ακολούθησε έρευνα και στο  διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά, όπου οι αστυνομικοί είχαν δει με μικροκάμερες  τα πιστόλια και τις χειροβομβίδες.

Μάλιστα τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, την ώρα που ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς έβγαιναν από το κτήριο μεταφέροντας σακίδιο με όπλα, γεγονός που κάνει τις αρχές να υποθέτουν ότι ίσως ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα, ενόψει και της επετείου για τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αθήνα και επαρχία βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζονται όλα τα κατασχεθέντα αντικείμενα ώστε οι αρχές να βρουν την άκρη του νήματος.

Από : madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου