" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ΧΙΟΝΙΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει ολόκληρη τη χώρα ενώ ο χιονιάς στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχει «βάλει» λουκέτο σε σχολεία.

Αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα και κυρίως στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά και έντονες βροχοπτώσεις σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές στα νότια. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα, από τα δυτικά.

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί στις περισσότερες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και κλειστά είναι τα σχολεία σε πολλούς νομούς της χώρας. Με απόφαση των Νομαρχιών, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία, στους νομούς Κοζάνης, Καστοριάς, Φθιώτιδας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Γρεβενών, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Τρίκαλων, Καρδίτσας, Λάρισας στο Ν. Μαγνησίας ( ανοιχτά θα μείνουν μόνο τα σχολεία σε Βόλο, Ν. Ιωνία και Σποράδες) και στο νομό Ροδόπης (πλην της πόλεως της Κομοτηνής).

Επιδείνωση μετά το μεσημέρι

Από έντονη χιονόπτωση πλήττεται από τις βραδινές ώρες, όλη σχεδόν η ηπειρωτική χώρα.
Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για να μείνει ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το επαρχιακό δίκτυο.

Στα λευκά η Θεσσαλονίκη

 Στο νομό Θεσσαλονίκης, δυσκολίες, υπάρχουν στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο Νευροκόπι Δράμας ο υδράργυρος έπεσε στους -8 βαθμούς, πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας και η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθίας και της βόρειας Χαλκιδικής.
Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας υπάρχουν και στην Αχαΐα.
Κλειστός, λόγω χιονόπτωσης, παραμένει ο δρόμος από την Ακράτα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Το νέο κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να ενταθεί μετά το μεσημέρι ενώ από την Παρασκευή αναμένεται να εξασθενήσει.
Χιονόπτωση αναμένεται και στα βόρεια του νομού Αττικής.


Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου