" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αντίδραση από την κυβέρνηση για το κείμενο της ιεραρχίας

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε το τετρασέλιδο της ιεραρχίας για την οικονομική κρίση που μοιράστηκε την Κυριακή στους ναούς.
Σχολιάζοντας τη φράση περί «χώρας υπό κατοχή», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος χθες στο πρες ρουμ έκανε λόγο για «κείμενο που ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα, αφετέρου υπενθύμισε τον διακριτό ρόλο Εκκλησίας και Πολιτείας.

 «Αυτό το ''δύναμη κατοχής'' δυστυχώς το χρησιμοποιούν πολλές δυνάμεις, οι οποίες προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σοβαρότητα της κυβερνητικής προσπάθειας» είπε ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι το δελτίο ήταν εισήγηση συγκεκριμένων μόνο ιεραρχών.
«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις αρμοδιότητες του καθενός μας και να ξέρουμε ότι όλα κρίνονται με βάση την αρχή «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο και για «ακραία συντήρηση».
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφερόμενο στο τετρασέλιδο της ιεραρχίας, έκανε λόγο για «προσπάθεια συμβολής στην παραπλάνηση, τον αποπροσανατολισμό και στην υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της μόνιμης φτώχειας και ανασφάλειας».
Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε χθεσινοβραδινή του ομιλία κάλεσε την Εκκλησία να αποδείξει εμπράκτως την πρόθεσή της να συμβάλει στην ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού λαού.

Από : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου