" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Παπανδρέου: "Δεν μπλοφάρω"

«Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω από τα προβλήματα», απάντησε στους επικριτές του ο πρωθυπουργός αναφορικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών που έθεσε στο τραπέζι. 
Σε συνέντευξή του (Real News)  ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "αστεία πράγματα" τις αιτιάσεις ότι έχει επιλέξει στρατηγική εξόδου όπως ο προκάτοχός του Κώστας Καραμανλής, ενώ εμμένοντας στο διλημματικό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τόνισε πως η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα δεν είναι μπλόφα... 

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του καταλόγισε απροκάλυπτη διγλωσσία και προφανή σκοπιμότητα, τονίζοντας πως θα περίμενε αντί να επιτίθεται στις πατριωτικές προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιστρέψει την καταστροφική πορεία της χώρας, να αναμορφώσει το κόμμα του και να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του. 

Επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα νέου μνημονίου», σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι "δύσκολο, αλλά ρεαλιστικό". 

«Αν συνεχίσουμε αταλάντευτοι, χωρίς παλινωδίες και πισωγυρίσματα, το 2013, με τη λήξη του Μνημονίου, η Ελλάδα θα είναι μία χώρα όπως οι άλλες, που θα δανείζεται πια μόνο από τις αγορές για να ικανοποιεί τις δανειακές της ανάγκες», ήταν η διαβεβαίωση. Ενώ διαβεβαίωσε ότι αποσυνδέει την αναθεώρηση του ελλείμματος από την επίτευξη των στόχων της χώρας, για την οποία –είπε– δεν θα χρειαστεί νέα επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. 

Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας πως τέτοια σενάρια προέρχονται από εκείνους που δεν θέλουν την επιτυχία της κυβέρνησης και επένδυσαν στην χρεοκοπία της χώρας. «Ο ελληνικός λαός θα τους διαψεύσει ακόμη μια φορά», σημειώνει.


Από :  capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου