" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τρομο - συναγερμός στην Αθήνα

Συναγερμός επικρατεί στην αντιτρομοκρατική μετά τα ύποπτα δέματα, ενώ ύποπτο δέμα εντοπίστηκε την Τρίτη το απόγευμα και στο γραφείο της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ.

Στην Ελλάδα έχουν ειδοποιηθεί όλες οι εταιρίες ταχυμεταφορών και τα ΕΛΤΑ. Επιφυλακή σε όλες τις πρεσβείες, αλλά και σε άλλους στόχους. 

Από τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών είχε ενημερώσει τις πρεσβείες στην Αθήνα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την καλύτερη φύλαξή τους.

Δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί ανεφλέγησαν σε δύο πρεσβείες στην Αθήνα, ενώ άλλοι τρεις εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη. 

Ανάφλεξη σημειώθηκε στις πρεσβείες της Ρωσίας στο Ψυχικό και της Ελβετίας στο Κολωνάκι. 

Ύποπτα δέματα

Στο μεταξύ, στη Βουλή διακομίστηκε και δεύτερος ύποπτος φάκελος. Είχε σταλεί στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στην οδό Ακαδημίας και ένας υπάλληλος το μετέφερε στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο για έλεγχο.

Παρόλο που δεν περιείχε εκρηκτική ύλη, θεωρήθηκε ύποπτος, καθώς περιείχε ομοίωμα μηχανισμού, ικανό απλώς να προκαλέσει τις υποψίες. Δε χρειάστηκε να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη μία πρεσβεία δέχθηκε παγιδευμένο δέμα.

Συναγερμός και στην πρεσβεία του Παναμά λόγω ύποπτου δέματος το οποίο τελικά περιείχε έγγραφα. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου

Επιχείρηση έγινε και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας καθώς άγνωστος άφησε δέμα στην πύλη εισόδου.
Αποδείχθηκε ότι το δέμα περιείχε έγγραφα.

Πολιτικές αντιδράσεις

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην κυβέρνηση για την αρνητική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

«Με τέτοιου είδους άθλιες πράξεις δεν τρομοκρατούνται ούτε οι βουλευτές ούτε το κοινοβούλιο» τόνισε το μεσημέρι, από την έδρα της Βουλής, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος. Τόνισε ότι "τέτοιου είδους πράξεις είναι απαράδεκτες, άθλιες και καταδικαστέες. Δεν τρομοκρατείται η Δημοκρατία, ούτε το εθνικό κοινοβούλιο" σημείωσε.

Αρωγός του προέδρου, ήταν λίγο νωρίτερα, ο προκάτοχός του Δ. Σιούφας, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Πετσάλνικο να παίξει ρόλο στην επίτευξη εθνικής συνεννόησης εν καιρώ κρίσης και να βγει το μήνυμα «να συνεννοηθούμε στα ελάχιστα».

«Πέρα από κάθε αμφισβήτηση κάποιοι παρεμβαίνουν με τους τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν και να αποσυντονίσουν την προσπάθεια της χώρας. Προσοχή, προσοχή, προσοχή», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Η τρομοκρατία διεθνώς είναι μια πολύ σοβαρή απειλή" δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί ερωτηθείς για το ύποπτο δέμα που επρόκειται να ταχυδρομεί από την Ελλάδα σε εκείνον. Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει αυτό καθαυτό το γεγονός. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου