«... η τέχνη του κυβερνάν τας μάζας και τα άτομα δια μέσου θεωριών και επιτηδείως
συνδυαζόμενων φρασεολογιῶν, δια κανονισμών του κοινωνικού βίου και δια παντοειδών άλλων ευφυών τρόπων, από τα οποία οι Χριστιανοί δεν εννοούν τίποτε, αποτελεί επίσης μέρος της διοικητικής ημών μεγαλοφυΐας, της αναπτυχθείσης εν τη αναλύσει, εν τη παρατηρητικότητι, εν τη λεπτεπιλέπτω οργανωτικότητι, μοναδικοί εις ταύτα μη έχοντες αντιπάλους, όπως δεν έχομεν τοιούτους εν τη επινοήσει σχεδίων πολιτικής δράσεως και αλληλεγγύης». (5ο Πρωτόκολλο,ἀπό : Πρωτόκολλα τῶν Σοφῶν τῆς Σιών,ἐδῶ)
Γιά τούς Κασσιμάτηδες,γράψαμε σχετικῶς (ἐδῶ). Γιά τούς Κασσίμη ; Κατ᾿ἀρχήν ἔχουμε τόν γνωστό Κασσίμη Θεόδωρο πρώην βουλευτή καί ὑπουργό τῆς ΝουΔου,μέ καταγωγή ἀπό τήν Μάνη Λακωνίας. Ἔχουμε καί κάποιον Χρῆστο Κασσίμη,ὁ ὁποῖος ἔμεινε μόνον στήν κατηγορία τῶν ὑποψηφίων, πρώην στέλεχος τοῦ τσυριζα,κατόπιν τοῦ Λαφαζανικοῦ ΛΑΕ καί ἐν τέλει κατασταλαγμένος στόν φυσικό του χῶρον,τό κκε...
Το όνομα Cassim έφτασε στην Αγγλία μετά την Νορμανδική κατάκτηση του 1066. Το όνομα Cassim προέρχεται από το de Cassagne,πού ήταν το όνομα της βουλής τῶν λόρδων Montagu, μιας εξέχουσας οικογένειας από την επαρχία Bearne της Γαλλίας.(ἐδῶ καί λοιπά σχετικῶς μέ τό ὄνομα Cassim καί τό ἀνάλογον οἰκόσημον.)
Πόσοι ὅμως θυμοῦνται τόν Χρῆστο Κασσίμη τῆς ἀριστερῆς τρομοκρατικῆς ὁργανώσεως ΕΛΑ πού σκοτώθηκε στήν συμπλοκή στοῦ Ῥέντη,τό 1977 ;
Ο Χρήστος Κασίμης ήταν έναν αγωνιστής που έπεσε μαχόμενος στον αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση. Ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας ήταν μια οργάνωση με δράση στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και του λαού.
Λένε οἱ ...σύντροφοί του,χθές σήμερα καί προφανῶς στό μέλλον... Κοινωνική χειραφέτησις καί ἀγών στήν ὑπηρεσία τῆς ἐργατικῆς τάξης καί τοῦ λαοῦ... Ὁ οἰκονομολόγος μέ τίς σπουδές εἰς Παρισίους...Κοπτόταν γιά τόν λαό μωρέ ! Ἱδρυτής τρομοκρατικῆς ὀργανώσεως μέ δολοφονίες καί τοποθετήσεις 260 βομβῶν,στό ἐνεργητικό της ! Μία ὁργάνωσις ἄρρηκτα συνδεδεμένη μέ τήν γερμανική ἀριστερή τρομοκρατία.
Τα πάντα λειτουργούσαν κάτω από την «ομπρέλα» της Stazi της Ομάδας του «Κάρλος το Τσακάλι» και του ΄Αραβα αρχιτρομοκράτη Αμπού Νιντάλ!( Πολύ ἐνδιαφέρουσα ἀνάρτησις.Διαβᾶστε την ἐδῶ)
Πάντως βιογραφικά στοιχεῖα γιά τόν Χρῆστο Κασσίμη,δέν μποροῦμε νά βροῦμε πουθενά ! Πολύ περίεργον...!
Αν και τα στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ άρχισαν τις έρευνές τους από «μηδενική βάση», ξεσκονίζοντας κάθε φάκελο κάθε εγχώριας οργάνωσης, στην πραγματικότητα αφιέρωσαν τον περισσότερο χρόνο των αναλύσεων και κυρίως των ερευνών τους σε ένα πρόσωπο: τον Χρήστο Κασσίμη.Την προσοχή των Βρετανών είχε προσελκύσει ένας άγνωστος φάκελος με σημειώσεις... Ο φάκελος, στην πραγματικότητα τρία δέματα με ιδιόχειρες σημειώσεις και κείμενα δακτυλογραφημένα, είχε βρεθεί τυχαία στην Πάρνηθα στις 29 Δεκεμβρίου 1978 από δύο νεαρούς περιηγητές....είχαν βρεθεί υλικά μεταμφίεσης, ένα πιστόλι Μπράουνιγκ, δεκάδες κλειδιά αυτοκινήτων και διαμερισμάτων, οδηγίες κατασκευής αυτοσχέδιων βομβών και σχεδιαγράμματα στόχων. Μεταξύ αυτών ξεχώριζαν ιδιόχειρες και δακτυλογραφημένες σημειώσεις...
«Άσπρη Mercedes Β2 2146, Διευθ. AEG». Το στοιχείο αυτό, η καταγραφή του αυτοκινήτου του διευθυντή της AEG...μια αναφορά καταγεγραμμένη στις σελίδες μιας γερμανικής ατζέντας...το εύρημα αυτό επιβεβαίωνε την εκτίμησή τους ότι ο Χρήστος Κασσίμης υπήρξε στέλεχος της 17Ν.
«Ο Κασσίμης είχε βρεθεί με τον Αλέκο Γιωτόπουλο στις αρχές της δεκαετίας του '70. Και οι δύο είχαν σπουδάσει στη Γαλλία και μεταγενέστερα βρέθηκαν στην Αθήνα...»(ἐδῶ)
Το «Κίνημα 20 Οκτώβρη» ιδρύθηκε στο Παρίσι στις 20 Οκτωβρίου 1969 από πρώην στελέχη της «Δημοκρατικής Άμυνας» και του ΠΑΜ. Όλοι τους ήταν φοιτητές και διανοούμενοι που είχαν βρεθεί στα χρόνια της δικτατορίας στο Παρίσι αλλά γρήγορα επεκτάθηκε και σε εργατικούς χώρους της Γερμανίας αποχτώντας έτσι και μια προλεταριακή πινελιά. Η "πινελιά" ήταν ο Γιάννης Σερίφης που μαζί με τον Χρήστο Κασσίμη θα πρωταγωνιστήσουν έκτοτε στη δράση της οργάνωσης.
Η «20 Οκτώβρη» έβαλε τις πρώτες βόμβες της στην Αθηνά, στις 20 Οκτωβρίου 1969.
Τον Οκτώβριο του 1971 θα συλληφθεί στην Ελλάδα ο βασικός ενεργός της πυρήνας, που αποτελείτο από τους Νίκο Μανιό , Νίκο Χρυσανθακόπουλο, Γιώργο Σαγιά και κάποιους ξένους συντρόφους που μετέφεραν εκρηκτικά και άλλα υλικά. Τον ίδιο μήνα (20/10/1971) μια άλλη αντιπροσωπεία της «20 Οκτώβρη» πήρε μέρος σε διεθνή διάσκεψη που οργάνωσε στο Μιλάνο το “Pottere Operaio” υπό την επίβλεψη του θεωρητικού του ιταλικού αντάρτικου πόλεων Τόνι Νέγκρι.
Σύμφωνα με το βιβλίο «Βάϊνριχ, η διεθνής καριέρα ενός κορυφαίου Γερμανού Τρομοκράτη»
ο ΕΛΑ ιδρύθηκε από άτομα που ανήκαν προηγουμένως στην «20 Οκτώβρη»...ο υπαρχηγός του τρομερού Κάρλος, ο Γιόχαν Βάϊνριχ, γνώριζε πάρα πολλά για την σχέση του ΕΛΑ με την «20 Οκτώβρη», επειδή το δίκτυο του Κάρλος είχε επαφή με την τελευταία από τα χρόνια στο Παρίσι. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που έδωσε στην ελληνική αστυνομία η γερμανική ΒΚΑ o Βάϊνριχ είχε και την ευθύνη του τραπεζικού λογαριασμού της «20 Οκτώβρη» (ἐδῶ)
...η Αστυνομία του 1975 διεξήγε πολλές έρευνες στο Μόρφιο Θεσπρωτίας. Τι τους οδήγησε στο χωριό από το οποίο κατάγεται η οικογένεια Σερίφη δεν έχει γίνει γνωστό
Ἔλα ντέ,τί τούς ὀδήγησε; Ἀπό τίς ἀρχές τοῦ '60,ὁ Σερίφης,στλην Γερμανία τότε,μέσα σέ ὅλες τίς ἀριστερο-τρομοκρατικές ὀργανώσεις.Στήν Αὐστραλία,μέσα τοῦ '60,τά ἴδια. Ἀρχές '70 συλλαμβάνεται στήν Ἀθήνα,κάποια Ἐδίθ,καί στήν ἀτζέντα της βρίσκουν τό τηλέφωνο τοῦ Σερίφη...
1975.ὁ Σερίφης στήν Ἀθήνα βρίσκεται μέ τόν ἐξάδελφό του Παῦλο καί στρατολογεῖται καί αὐτός στούς ...ταξικούς ἀγῶνες καί ὄχι μόνον :
Στην απολογία του ο Παύλος Σερίφης έχει αναφέρει ότι ο Γιάννης Σερίφης τον έφερε σε επαφή με τον «Λάμπρο» (σ.σ. τον Αλ. Γιωτόπουλο)
Τί τούς ὀδἠγησε ἄρα γε στό Μόρφιο Θεσπρωτίας,ἔ; Μά μάντες ἦταν ; Τί ἀφελές ἐρώτημα τοῦ δημοσιογράφου ! Τί ἀφελές !
Καί ἄλλο ἐνδιαφέρον μέ τήν Θεσπρωτία :
« ...Το 1992 ο Μπρούνο Μπεργκέ εγκαταστάθηκε στην Θεσπρωτία! Στο χωριό Πέρδικα... Στις 12 Νοεμβρίου του 1995 θα εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το φέρυ μπότ «Λατό» λίγο πρίν πιάσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. ΄Αγνωστο ποιοι είναι οι απαγωγείς του Μπρούνο...Οι πληροφορίες φέρουν την CIA να απήγαγε τον Μπεργκέ και αυτός να τους έδωσε πρόσωπα και στοιχεία για την Ελληνική τρομοκρατία. Κυρίως για στελέχη του ΕΛΑ.
Στην ίδια περιοχή στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, συνελήφθη και ο Ιταλός τρομοκράτης Ενρίκο Μπιάνκο...» ( ἀπό τήν ἐνδιαφέρουσα ἀνάρτησιν καί πάλι ἐδῶ)
Ἄς δοῦμε πιό διεξοδικῶς,τά πράγματα τῶν ...Θεσπρωτῶν...
Παῦλος Σερίφης,καταγωγή ἀπό τό Μόρφιο Θεσπρωτίας. Ἄγριες καταστάσεις...
Εζησα μέχρι τα δεκαέξι μου χρόνια στην Πάργα και ειδικότερα στο χωριό μου Μόρφιο Θεσπρωτίας και πήγαινα στο Γυμνάσιο Πάργας. Μετά έφυγα για τη Γερμανία όπου πήγα για να εργασθώ, το 1972. Επέστρεψα στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1975 και από τότε έμεινα στην Αθήνα. Είχα επαφές με τον εξάδελφό μου Γιάννη Σερίφη που ήταν μεγαλύτερος και συμμετείχε στον αγώνα κατά της δικτατορίας.(ἐδῶ)
Στην απολογία του ο Παύλος Σερίφης έχει αναφέρει ότι ο Γιάννης Σερίφης τον έφερε σε επαφή με τον «Λάμπρο» (σ.σ. τον Αλ. Γιωτόπουλο), ότι συμμετείχαν οι τρεις τους και μία γυναίκα με το ψευδώνυμο «Άννα» στην εκτέλεση του Γουέλς και πως στη συνέχεια ο εξάδελφός του (ο οποίος είχε το 1978 προφυλακιστεί για τη συμπλοκή στην AEG, όπου σκοτώθηκε ο Χρ. Κασσίμης) αποχώρησε από την οργάνωση γιατί «διαφωνούσε πολιτικά με τον "Λάμπρο" ως προς την ένοπλη πάλη...».
Για την εκτέλεση του «σταθμάρχη» της CIA, ο Π. Σερίφης έχει αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο του Γουέλς κατέβηκε ο "Λάμπρος" από το δικό μας αυτοκίνητο που ο ίδιος οδηγούσε, και τον πυροβόλησε από απόσταση 2-3 μέτρων. Εμείς είχαμε κατέβει από το δικό μας αυτοκίνητο, πήγαμε πίσω από το αυτοκίνητο του Γουέλς και περιμέναμε να δούμε αν εξελιχθούν καλά τα πράγματα. Η Άννα έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο σύμφωνα με το σχέδιο. Μετά τους πυροβολισμούς, που πρέπει να ήταν 3 ή 4 αν θυμάμαι καλά, ο "Λάμπρος" πήρε ξανά τη θέση του οδηγού, εγώ και ο Γιάννης Σερίφης καθήσαμε στο πίσω κάθισμα και φύγαμε...». (ἐδῶ)
Καί μετά,ἄλλαξε γνώμη,ὁ ἐξάδελφος...
«Στροφή» στην απολογία του επιχειρεί ο Παύλος Σερίφης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του εξαδέλφου του Γιάννη Σερίφη, στην ίδρυση της 17Ν και στην πρώτη ενέργειά της, τη δολοφονία του «σταθμάρχη» της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς,το 1975.
Ο «πιτσιρικάς» στην αρχική σύνθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης εμφανίζεται τώρα - μέσω του συνηγόρου του Ι. Σταμούλη - να αναιρεί όσα υποστήριξε στην απολογία του, ισχυριζόμενος ότι «δεν αποδόθηκαν σωστά όσα ήθελε να πει...».(ἐδῶ)
Δῆλα δή,τί ἀκριβῶς δέν ἀποδόθηκε σωστά; Ὅτι αὐτός καί ὁ ἐξάδελφός του κάθονταν στό πίσω μέρος τοῦ αὐτοκινήτου; Κάθονταν,ξεχωριστά μήπως; Ὅτι βγῆκαν ἀπό τό αὐτοκίνητο καί οἱ δύο μαζύ μέ τόν Γιωτόπουλο; Μήπως βγῆκε μόνον ὁ ἕνας; Ὅτι ξανακάθησαν στό πίσω μέρος τοῦ αὐτοκινήτου ; Μήπως κάθησαν πάλι ξεχωριστά;
Τό μόνον πού θά μποροῦσε νά μήν ἀποδοθῇ σωστά εἶναι τό πόσοι πυροβολισμοί ἔπεσαν. Εἶπε 3-4. Μήπως ἤθελε νά πῇ 3 ἤ 4 μόνον;
...ἐργατικοί ἀγῶνες καί συντρόφια... |
Μᾶλλον ὄχι...
Ο Παύλος Σερίφης 'φωτογραφίζει' τον Γιάννη Σερίφη ως συνιδρυτής της '17Ν'
...Οι ιδρυτές της 17Ν, που θεωρούνταν οι πιο «σκληροί», ήταν - κατά τις ίδιες πληροφορίες - ο Αλ. Γιωτόπουλος, ο Παύλος Σερίφης, ο «Σαρδανάπαλος» και μία γυναίκα...
Γιάννη Σερίφη δείχνει και ο Σάββας Ξηρός
Καί βεβαίως ὅταν γίνεται λόγος γιά τόν Γιάννη Σερίφη,πολύ περιέργως,μιλᾶμε γιά τήν ὑποστήριξιν ἀπό τρανταχτά ὁνόματα τῆς ἑλλαδικῆς,ἀριστερῆς πολιτικῆς ! Ἔμ,ἔτσι ἐξηγοῦνται πολλά πράγματα...
Ἡ ἑβραῖα Ἀμαλία Φλέμινγκ,Μερκούρη,Στάθης παναγούλης,Μανώλης Γλέζος,Ἀνδρέας Λεντάκης καί ἄλλοι ...ἐκλεκτοί ...Ὅλοι στό πλευρό τοῦ Γιάννη Σερίφη ! |
Τη συμμετοχή του Γιάννη Σερίφη στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» από την ίδρυσή της έως το 1983 επιβεβαιώνει στην απολογία που έδωσε την 11η Αυγούστου, ενώπιον του εφέτη-ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκου, ο Σάββας Ξηρός. O ίδιος μάλιστα ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με όσα είχε ακούσει από άλλα μέλη της οργάνωσης, ο Γιάννης Σερίφης συμμετείχε και στη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς το 1975
Καί ἡ κόρη τοῦ Ν. Κωνσταντόπουλου :
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τιμή μου που υπερασπίστηκα τον Γιάννη Σερίφη
Ἔ, δέν εἴχαμε ἀμφιβολία ἐπ᾿αὐτοῦ. Ὅμοιος ὁμοίω ἀεί πελάζει...
Εκ των υστέρων, αποδεικνύεται ότι η υπόθεση του Ρέντη ήταν η πρώτη σοβαρή αναμέτρηση των διωκτικών αρχών με τρομοκράτες: τότε γινόταν λόγος για "αναρχικούς". Πάντως, οι έρευνες της Σκότλαντ Γιαρντ οδηγήθηκαν στο Παρίσι, με δεδομένο ότι εκεί είχε σπουδάσει και αναπτύξει δράση ο Κασσίμης.(ἐδῶ)
Στήν Γαλλία,ἐκεῖ πού ὁ Πάγκαλος συνάντησε τόν Γιωτόπουλο,τόν παλιό ἀντάρτη τοῦ ΕΛΑΣ,Γ.Π.,ὁ ὁποῖος παρ᾿ὅλες τίς παρανομίες (κατά Πάγκαλον) δέν ἔκανε ποτέ φυλακή καί ἡ Μόντ τοῦ ἀφιέρωνε μισή σελίδα,ὅταν πέθανε...Στήν Γαλλία πού εἶχαν ξεμπαρκάρῃ μέ τό Ματαρόα, ὅλα τά κομμούνια τοῦ εαμ καί τῆς οπλα,ὥστε νά ...σωθῆ ὁ «πνευματικός ἀνθός» τῆς Ἑλλάδος !
Η οικογένεια του Κασσίμη,κατηγόρησε τούς δύο αστυνομικούς,τον Γιάννη Σερίφη κατηγόρησε η Αστυνομία,όμως απηλλάγησαν από τις κατηγορίες όλοι οι κατηγορούμενοι.
Πάντως, με δεδομένο ότι απηλλάγησαν και οι δύο αστυνομικοί, ο θάνατος του Χρ.Κασσίμη εξακολουθεί να βαρύνει τους άγνωστους συνεργούς του, εκείνο το βράδυ του Οκτωβρίου, του 1977.(ἐδῶ)
Στήν ἐπιστολή πού ἔστειλαν οἱ ἐμπλεκόμενοι τρομοκράτες ἀνέφεραν πώς καί οἱ ἄλλοι 3 πού διέφυγαν εἶχαν τραυματισθῇ.
Μέσα στον καταιγισμό των πυροβολισμών οι τρεις από τους τέσσερις υπόπτους καταφέρνουν να διαφύγουν...
Ο Γιάννης Σερίφης,εργάτης, 39 ετών, έξι μήνες πριν από τη συμπλοκή και τον θάνατο του Χρήστου Κασσίμη, είχε απολυθεί από την AEG, όπου ως συνδικαλιστής είχε πρωτοστατήσει σε πολυήμερη απεργία...
Στην περίπτωση μιας 27χρονης γυναίκας, μάλιστα, η παρουσία της στην κηδεία του Κασσίμη,χρησιμοποιήθηκε ως επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του συζύγου της. Ήταν η γυναίκα του Γιάννη Σερίφη.
Ἐρώτημα ἀφελές : Ἀφοῦ δέν εἶχε καμμία σχέσιν μέ τήν ὑπόθεσιν,γιατί δέν πῆγε στήν κηδεία τοῦ φίλου του;
«Είχαμε και έχουμε αδελφικές σχέσεις με το Μιχάλη, τον αδερφό του Χρήστου. Η σκευωρία που είχαν στήσει εις βάρος μου ότι εγώ σκότωσα το Χρήστο, δεν έπειθε ούτε παιδί...»(ἐδῶ)
...υποστηρίζουν στο βιβλίο τους για τον Weinrich , οι Schmaldienst - Matsche: «Ο Χρηστός Κασίμης σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 1977 κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης εναντίον του καταστήματος της AEG στην Αθηνά. Δεν σκοτώθηκε από σφαίρα της αστυνομίας, άλλα από όπλο τρομοκράτη, μέσα στην αναμπουμπούλα της σύγκρουσης . . .»(ἐδῶ)
Μά τόση μεγάλη ὑποστήριξι ὁ Σερίφης; Μπράβο ! ! ! ( δίκη 1977) Στήν φωτό ὁ Μανιός τοῦ τσυριζα ἐμψυχώνει τόν ...σύντροφο... |
Καί ἀφοῦ δέν τόν γνώριζες (τό ξαδερφάκι σου,πού προφανῶς ὡς μεγαλύτερος ἐσύ τόν ἔμπασες στό ...κόλπο τῆς τρομοκρατίας,ἔλεγε πώς ἐσύ τοῦ γνώρισες τόν ...Λάμπρο ! Μά ἀπό τό μυαλό του τά ἔβγαλε; ! ),πῶς ἤξερες πώς ἀνῆκε στόν χῶρο τῶν τροτσκιστῶν ;
«Ο Κασσίμης είχε βρεθεί με τον Αλέκο Γιωτόπουλο στις αρχές της δεκαετίας του '70. Και οι δύο είχαν σπουδάσει στη Γαλλία και μεταγενέστερα βρέθηκαν στην Αθήνα...»
Καί ὁ Σερίφης παραδέχεται : «Είχαμε και έχουμε αδελφικές σχέσεις με το Μιχάλη, τον αδερφό του Χρήστου»,ἀλλά τόν κολλητό καί πρώην συμφοιτητή τοῦ Κασσίμη Γιωτόπουλο,δέν τόν ἤξερε...
Ποιόν νά πείσῃ τό ἄτομο,πού ἀπό τήν δεκετία τοῦ ᾿70 εἶναι πασιφανές πώς ἦταν ὅλοι τους ἕνα σμάρι σφηκῶν; Εἴτε ἐδῶ εἴτε στό Παρίσι εἴτε στήν Γερμανία,ὅλοι παλιά συντρόφια ...Ὁρῖστε οἱ φωτό ἀπό τήν δίκη τοῦ ᾿77,ἀδιάψευστος μάρτυς !
Ἔπεισε πάντως τούς ...δικαστές ...!
Μά πόσο διάσημος ἦταν αὐτός ὁ Σερίφης καί μάλιστα ἀπό τόσο νωρίς ; Καί κυρίως,τόσο πολύτιμος ; ! ! !
Όταν ρώτησαν τον παρευρισκόμενο Στάθη Παναγούλη (Επίσης βουλευτή σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ) ποιος τους κάλεσε να πάνε τόσο οργανωμένα στη δίκη η απάντηση ήταν: "τα παιδιά της 20 Οκτωβρη".(ἐδῶ)
Από το Νοέμβρη του 1977 με πρωτοβουλία ανεξάρτητων αγωνιστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δραστηριοποιείται η "Επιτροπή για την απελευθέρωση του Γιάννη Σερίφη". Εκατοντάδες χιλιάδες προκηρύξεις, αφίσες, αυτοκόλλητα και άλλο έντυπο υλικό κυκλοφορούν σε μια καμπάνια πληροφόρησης της κοινής γνώμης για τη σκευωρία σε βάρος του Σερίφη. Πραγματοποιούνται, ως τη δίκη που αναβάλλεται δύο φορές (Οκτώβρης, Νοέμβρης) πολλές συγκεντρώσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Γίνονται προσπάθειες για διεθνή κινητοποίηση. Στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Σουηδία γίνονται από αγωνιστές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχικούς εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο Γ. Σερίφη. Συγκεντρώνονται χρήματα, έρχονται αντιπρόσωποι στην Ελλάδα, και ο καθηγητής Durante καταθέτει μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη...( Ἀπό ἐδῶ. Μήν μπαίνετε στήν ἀναρχο-τρομο-κομμουνιστική σελίδα,δέν ἀξίζει ΟΥΔΟΛΩΣ τόν κόπον. Τό ἔβαλα μόνον γιά τήν πηγή.)
Τί χρῆμα ἔπεσε καί ἀπό ποιούς; ! Καί ἀφοῦ ἦταν ἀθῶος καί κατά δήλωσίν του : Η σκευωρία που είχαν στήσει εις βάρος μου ότι εγώ σκότωσα το Χρήστο, δεν έπειθε ούτε παιδί..
Καί τό δικαστήριο πού τόν δίκαζε δέν ἀπαρτιζόταν ἀπό μικρά παιδιά,ἀλλά ἀπό δικαστικούς,νομικούς,εἰσαγγελεῖς δέν εἶχε τήν ἰκανότητα νά κατανοήσῃ τήν «σκευωρία» ; Πρός τί λοιπόν αὐτή ἡ πίεσις καί ἀπό τό ἐσωτερικό καί ἀπό τό ἐξωτερικό; Καί ὅλα αὐτά γιά ἕναν ἁπλό συνδικαλιστή ἐργάτη; ! ! !
Οι Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Ανδρέας και Μαργαρίτα Παπανδρέου μαζί με τη μητέρα του Αλ. Παναγούλη μετα την κηδεία του.( φωτό) Τά πάντα καί ὅλοι γιά τό χτίσιμο τοῦ ...ἡγέτη... |
Βρείτε μου έναν επαναστάτη της ένοπλης βίας ο οποίος είχε παραλλήλως και πρόλαβε να κάνει 9.000 μεροκάματα μέσα σε αυτή την διάρκεια και να κάνει και την ηγεσία της ομάδας. Αμα μου τον βρείτε ιστορικά να μου τον πείτε, ότι φόραγε την μάσκα τη νύχτα και τα έκανε.
Λέει ὁ Γ. Σερίφης :
«Είμαι 40 χρόνια βιομηχανικός εργάτης›...«Σε όλη μου τη ζωή παλεύω στους μαζικούς και κοινωνικούς χώρους›...«Παλεύω για την ανάπτυξη του ακηδεμόνευτου ταξικού και κοινωνικού κινήματος. Όλη η πολιτική μου δραστηριότητα, ο λόγος μου και τα έργα μου είναι δημόσια...»
...θα έρθει όλο το κίνημα μετά και όλοι οι συμπαραστάτες, οι πολιτικοί, οι νομικοί, όλοι οι εργάτες...Ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς και άλλων δυνάμεων, και του συνδικαλιστικού Κινήματος, για πολλά χρόνια, για 30 χρόνια, αναμφισβήτητα έχει υπερασπιστεί τον Σερίφη και έχει καταθέσει στα Δικαστήρια και έχει πει την άποψή του...Όταν ολόκληρος αυτός ο κόσμος κατέθετε και συμπαρεστάθη στον Σερίφη το 1970, ολόκληρη η Αντίσταση δηλαδή...
Έγραφε η «Ημερησία» :
«Σύμφωνα με άκρως αξιόπιστη πηγή των διωκτικών αρχών, τρία άτομα έχουν εντοπιστεί και παρακολουθούνται από καιρό ως πιθανοί υποψήφιοι αρχηγοί της 17Ν. Είναι ταυτόχρονα στο στόχαστρο του εδώ κλιμακίου της Scotland Yard, των ελληνικών και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για τον ψηλό που έρχεται το ’75 από το Παρίσι στην Αθήνα συνοδευόμενος από μια γυναίκα και έναν άντρα. Ο άντρας, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ήταν ο Γιάννης Σερίφης»...
...Αρχισαν να μιλάνε για τον Σαρδανάπαλο. Εγώ σας ρωτώ: Σας δίνει την εντύπωση ο Γιάννης Σερίφης ότι θα έπαιρνε ποτέ αν ήθελε να χρησιμοποιήσει ψευδώνυμο, το ψευδώνυμο «Σαρδανάπαλος›;
(Ἀπό : Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν. Ἀπό τόν ὑπερασπιστικό λόγο τοῦ δικηγόρου τοῦ Γ. Σερίφη,Φ. Κοττέα)
Καταλάβατε τί σημαίνει ἐλλαδική ἀριστερά;
μεγάλο μέρος της Αριστεράς και άλλων δυνάμεων, και του συνδικαλιστικού Κινήματος, για πολλά χρόνια, για 30 χρόνια, αναμφισβήτητα έχει υπερασπιστεί τον Σερίφη και έχει καταθέσει στα Δικαστήρια
Τό τελευταῖο πάντως ἦταν τό καλλίτερο !
Σας δίνει την εντύπωση ο Γιάννης Σερίφης ότι θα έπαιρνε ποτέ αν ήθελε να χρησιμοποιήσει ψευδώνυμο, το ψευδώνυμο «Σαρδανάπαλος›;
Μπά καθόλου...! Τέτοια ...εὐγενής φυσιογνωμία ! ! ! Καί ἡ μύτη,ἔ;
Καί πῶς ἔχει περάσῃ στήν ...ἱστορία τῶν τρομο-ἀναρχο-κομμουνιῶν,ὁ Γιάννης Σερίφης; Φρόντισε γιά τήν ἡρωποίησίν του,ποιός ἄλλος; Ὁ γνωστός «Ἰός» τῆς ἀγαπημένης τῶν τρομοκρατῶν,Ἐλευθεροτυπίας :
Ο Γιάννης Αγιάννης της αριστεράς
Το 1962, μετά το στρατό, πηγαίνει στη Γερμανία και αμέσως εντάσσεται στο συνεχιζόμενο αριστερό μετεμφυλιακό κίνημα της κοινότητας και των συνδικάτων. Βιομηχανικός εργάτης στην AEG, στη Μερτσέντες και αλλού.(ἐδῶ)
Καλά πόσο ..ἐργάσθηκε στά ἐργοστάσια AEG,Μερσέντες καί ἀλλοῦ,μέσα στά 4 χρόνια πού ἦταν στήν Γερμανία; Ὁ μόνος συνδικαλιστής ἦταν πού εἶχε δρᾶσιν ; Αὐτόν γιατί τόν κυνηγοῦσαν ἀπό παντοῦ; ! ! !
Για δουλειά πηγαίνει το 1966 στην Αυστραλία, όπου συναντά το μαζικό κίνημα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ ... μαζί και ο νεαρός Σερίφης.
Αρχές του '68 φτάνει στην Ευρώπη (λόγω φακέλου [σημ. Πελασγ. γιατί φάκελος ; ἐπεί δή συμμετεῖχε σέ διαδηλώσεις ἤ γιά πιό ...σκληρή δρᾶσιν; Σχέσεις μέ τόν ὑπαρχηγό τοῦ Κάρλο-τσακάλι-,τόν γερμανό Γιόχαν Βάϊνριχ ...] η νόμιμη επιστροφή στην Ελλάδα ήταν αδύνατη) την περίοδο του Μάη '68. μέσα κι ο Σερίφης: σε μαζικές διαδηλώσεις, εργατικές επιτροπές, νέες αριστερές οργανώσεις. Τότε καταλήγει στο κίνημα της 20ής Οκτώβρη...συλλαμβάνουν την Εντίθ Οικονόμου (Ἐδίθ ἡ ἑβραία,ἔ; ...)στην Αθήνα με κάρφωμα του άντρα της. Πάνω της βρίσκουν το τηλέφωνο του Σερίφη. (ἐδῶ)
Ἡ Ἐδίθ,ἀπό τήν Ἀθήνα τί σχέσιν εἶχε μέ τόν,ξενιτεμένο ἀπό παιδί,Σερίφη ὥστε εἶχε καί τό τηλέφωνό του ;
Ο Σερίφης,μιλά για την Έντιθ Οικονόμου, την οποία κάποιοι έχουν «φωτογραφήσει» ως την «Αννα» της 17Ν.
«Δεν γνωρίζω, ούτε είχα ποτέ σχέσεις με καμία Αννα. Είδα δημοσιευμένη φωτογραφία της Εντιθ Οικονόμου, μιας Γερμανίδας παντρεμένης με Ελληνα. Η γυναίκα αυτή είχε συλληφθεί και βασανισθεί επί χούντας για μία προκήρυξη. Η ίδια δεν είχε σχέση με κινήματα και οργανώσεις. Ηταν συναισθηματικά αντίθετη στη δικτατορία. Ποτέ δεν χρησιμοποίησε άλλο όνομα. Την είχα γνωρίσει στο πλαίσιο του αντιδικτατορικού αγώνα και δεν την ξαναείδα έκτοτε»(ἐδῶ)
Καί τί λέει σχετικῶς ὁ ἐξάδελφος Παῦλος;
Προηγήθηκε παρακολούθηση, που διήρκεσε περίπου ένα μήνα, την οποία αναλάβαμε και τα τέσσερα άτομα δηλαδή ο Λάμπρος, μια κοπέλα με το όνομα Αννα -δεν γνωρίζω αν είναι το πραγματικό της ή όχι- η οποία τότε ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών, ήταν ξανθιά, ψηλή, περίπου 1,70 μ., με ωραία χαρακτηριστικά, καλλιεργημένη, ο ξάδερφός μου ο Γιάννης Σερίφης και εγώ. (ἐδῶ)
Ὁ ἐξάδελφος Γιάννης πάντως,δέν τήν γνώριζε. Οὔτε δῆλα δή ὑπάρχει περίπτωσις νά ἦταν ἡ Ἐντίθ; Ἤ ἐκείνη ἡ τύπισσα ἀπό τήν Αἴγινα;
Πώς συνδέεται το δίκτυο με την Αίγινα; Εκεί έφθασε το 1996 και έζησε για τρία χρόνια μια Ιταλο-ελβετίδα, η οποία τη δεκαετία του '70 έδρασε σαν «βαποράκι» μεταφοράς εκρηκτικών σε τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη...Οταν το 1998 εντοπίσθηκε από τις διωκτικές αρχές και προσεγγίσθηκε, εγκατέλειψε την Αίγινα και τα ίχνη της εντοπίσθηκαν αργότερα στα βόρεια προάστια της Αθήνας...»(ἐδῶ)
Οἰκονόμου ἦταν καί τό ὅνομα πού χρησιμοποοῦσε ὁ Γιωτόπουλος. Μισέλ Οἰκονόμου...
Μάλιστα...
Προσπαθούν να τον παγιδέψουν για να γυρίσει στην Ελλάδα. Χρησιμοποιούν και την ίδια...4 Γερμανοί με τη 18χρονη τότε Σουζάνα Μπάουσινγκερ, αποφασίζουν να πάνε να την ελευθερώσουν. Συλλαμβάνονται αμέσως... Κάποιος «σπάει» και δίνει το όνομα του πιο «χτυπημένου», του Γιάννη Σερίφη. Ξανά στρατοδικείο και ερήμην καταδίκη σε 20 χρόνια...
ἀπό τήν ἀπεργία στήν AEG φωτό |
Στόν Γιαννόπουλο,τόν εαμίτη/ελασίτη πού ὡς τέτοιος θά εἶχε σφάξῃ καί αὐτός,κόσμο καί κοσμάκη...Θυμᾶστε,μαζύ μέ τόν Γιαννόπουλο καί τόν ἀριστοκράτη (ἀλλά ...ἀριστερῶν πεποιθήσεων) Λυκκουρέζο,στήν ἀγωγή κατά τῶν συνταγματαρχῶν πού εἶχαν καταθέσῃ, πώς ἦταν καί ὁ Κασσιμάτης; Ἔ, ὅλοι μία παρέα ἦταν καί εἶναι,μία φάρα ἡ ὁποία ἕναν σκοπό ἔχει πάντα :τήν ἐξουσία !
Δέν θά ἐξυπηρετοῦσε λοιπόν τό ...στρατιωτάκι του,ὁ Γιαννόπουλος; Ἔπρεπε νά εἶναι ἐνεργός,ὁ στρατιώτης,γιατί εἶχε ἀγῶνα μπροστά του...
Μιλᾶμε γιά πολύ συγκεκριμένο ῥόλον,ὁ ἐν λόγῳ,ὄχι ἀστεῖα !
Μετά ἔρχεται ἡ συμπλοκή στοῦ Ῥέντη,ἡ ἀνάμειξίς του στήν 17Ν καί τόν ΕΛΑ. Εἶναι ἐλεύθερος,δέν κατεδικάσθη γιά τίποτα. Γιά τ ί π ο τ α , λέμε. Ἀθωώθη πανηγυρικῶς ! Διότι,εἴπαμε ὁ ῥόλος του σ υ γ κ ε κ ρ ι μ έ ν ο ς !
«Τα συνδικάτα» - γράφει ο Λένιν - «ήταν μια γιγάντια πρόοδος της εργατικής τάξης στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης του καπιταλισμού, ένα πέρασμα από την κατάσταση διασποράς και αδυναμίας των εργατών στα πρώτα στοιχεία της ταξικής συνένωσης...Πουθενά, όμως, στον κόσμο η ανάπτυξη του προλεταριάτου δεν έγινε και δεν μπορούσε να γίνει αλλοιώς παρά μόνο μέσω των συνδικάτων, με την αλληλεπίδραση των συνδικάτων και του Κόμματος της εργατικής τάξης» ...
...τα συνδικάτα πρέπει να είναι πλατιές οργανώσεις ικανές να συνενώνουν ακόμα και τους καθυστερημένους εργάτες, που κατανοούν μόνο την ανάγκη της συνένωσης για την πάλη ενάντια στα αφεντικά και την κυβέρνηση. Τις οργανώσεις αυτές πρέπει το κόμμα να προσπαθεί να τις θέσει υπό την καθοδήγησή του διεξάγοντας αδιάλλακτη πάλη ενάντια στη ρεφορμιστική πτέρυγα.
Βασικός στόχος, βασική και κύρια επιδίωξη της εργατικής αριστοκρατίας, των «εργατοπατέρων» στο συνδικαλιστικό κίνημα ήταν πάντα η διαιώνιση της πολιτικής κηδεμονίας των αστών πάνω στους εργάτες, με την προπαγάνδιση της ταξικής συνεργασίας...
...Η ψήφιση του Νόμου 281, όμως, ήταν μια ανάγκη και μια πολιτική πρόνοια για το Βενιζέλο. Πολιτική πρόβλεψη - κατά τον Γ. Α. Γεωργιάδη - «δια να μην αφήσει την οργάνωσιν των εργατών εις τας ιδίας των χείρας»...ο Βενιζέλος επεδίωξε να θέσει κάτω από τον έλεγχό του το εργατικό κίνημα, με τις υποχωρήσεις απέναντί του προσπάθησε να αποτρέψει -όπως ο ίδιος ομολόγησε- το ενδεχόμενο κάποιας εργατικής επανάστασης, η οποία θα υποχρέωνε την αστική τάξη σε πολύ περισσότερες παραχωρήσεις....
Η θέση των κομμουνιστών και άλλων αριστερών στοιχείων ήταν ότι τα συνδικάτα έπρεπε οπωσδήποτε να οργανώσουν το σύνολο -αν μπορούσαν- της εργατικής τάξης. Κατά συνέπεια, η γενική συνδικαλιστική ενότητα ήταν όχι μόνο δυνατή αλλά και απαραίτητη. Η ενότητα αυτή όμως θα ήταν αποτελεσματική μόνο πάνω στη βάση μιας πολιτικής για την ταξική πάλη και κάτω από μια μαχητική ηγεσία.
η Ενιαία Συνδικαλιστική Αντιδικτατορική Κίνηση (ΕΣΑΚ) ανέπτυξε δυναμική αντιδικτατορική δράση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό...Στα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπης, τον Καναδά και την Αυστραλία δημιουργήθηκαν επιτροπές της Ενιαίας Αντιδικτατορικής Συνδικαλιστικής Κίνησης των Ελλήνων Ναυτεργατών (ΕΑΣΚΕΝ), που καθοδηγούσαν μέσα στα πλοία τον αντιδικτατορικό αγώνα.
(ἐδῶ. Ἐπίσης δέν χρειάζεται νά μπεῖτε στήν κομμουνιστο-σελίδα.)
Πῶς τό ἔλεγε ὁ Λένιν : ...τα συνδικάτα πρέπει να είναι πλατιές οργανώσεις ικανές να συνενώνουν ακόμα και τους καθυστερημένους εργάτες
Ἔτσι ἀκριβῶς. Καί τούς καθυστερημένους,πολύ εὐκόλως,μπορεῖς νά τούς κατευθύνῃς ὅπου καί ὅπως θέλεις,μέ τήν ψευδαίσθησιν πώς αὐτό γίνεται γιά τό συμφέρον τους,γιά τό ...καλό τους !
Καί βεβαίως, ἡ στρατολόγησις,πρώτη προτεραιότης ! Τώρα πρός ποίαν ὁδό θά κατευθύνονταν οἱ στρατολογούμενοι,αὐτό ἀφοροῦσε ἀποκλειστικῶς στό πόσο «καθυστερημένοι» ἦσαν...
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Α΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Β΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Γ΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Δ΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Ε΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι (μέρος ΣΤ΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Ζ΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Θ΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Ι΄)
Ἐξαιρετικῶς ...ἐπιλεγμένη ...!
Κιτσίκης ὁ,ἀρίστως,ἐπιλεγμένος !
Ἡ Πελασγική
ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ...ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΔΑΜΑΣΤΟΣ
ΔιαγραφήΚαλησπέρα !
Εὐχαριστῶ πολύ,ἀγαπητέ Ἀδάμαστε !
ΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ,ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ............
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,ἀγαπητή Βωτιαῖα !
ΔιαγραφήὍλες οἱ ῥήσεις,παλαιές καί νέες,σωστές !
Ἔτσι ἀκριβῶς ! Πιό ἐπ᾿ἀκριβῶς,δέν γίνεται...
Σ᾿εὐχαριστῶ !
Εκτός από τους Γιωτόπουλο , Κρυστάλλη , Βότση , ποιοι ήταν οι υπόλοιποι "10 Κνίτες" ή "10 Λαμπράκηδες" που εκπαιδεύθηκαν ως πράκτορες στην Κούβα υπό την εποπτεία της KGB ?
ΑπάντησηΔιαγραφή