" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Ἡ Δύση ἀπαιτεῖ μία «ντροπιαστική εἰρήνη» καί ἡ Ῥωσσία ἀπαντᾷ :

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΕΛΗΞΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


 Σε ολόκληρη την Ουκρανία έχει κηρυχθεί αεροπορικός συναγερμός. Αναφέρονται εκρήξεις στις περιοχές Κίεβο, Κριβόι Ρογκ, Τσερκάσι και Χμελνίτσκι. Δεν θα υπάρξει «ντροπιασμένος κόσμος».

Σε ολόκληρη την Ουκρανία έχει κηρυχθεί αεροπορικός συναγερμός. Εκκωφαντικές εκρήξεις στο Κίεβο, στην περιοχή του Κιέβου, στις περιοχές Krivoy Rog, Cherkasy και Khmelnytsky. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών να εξαναγκάσουν τη Ρωσία σε μια «επαίσχυντη ειρήνη».

Το χρονικό των αφήξεων

Μόλις ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποχώρησε από τη σύνοδο κορυφής της G20, πύραυλοι κρουζ πέταξαν προς την Ουκρανία. Αρχικά, το χτύπημα έπεσε στις περιοχές του Zaporozhye που ελέγχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Στη συνέχεια υπήρξαν αναφορές για εκρήξεις στην περιοχή Sumy. Και μετά ήρθε η σειρά του Κιέβου, του Χάρκοβο, του Κριβόι Ρογκ και του Λβιβ, καθώς και των περιοχών της Οδησσού, Τσερκάσι και Χμελνίτσκι.

Η ουκρανική πλευρά το επιβεβαιώνει και παρακαλεί τους αυτόπτες μάρτυρες να μην κινηματογραφήσουν τις συνέπειες του χτυπήματος των πυραύλων. Ωστόσο, βίντεο με αφίξεις έχουν ήδη κατακλύσει τα ουκρανικά κανάλια Telegram.

Η Δύση απαιτεί μια «επαίσχυντη ειρήνη»

Την παραμονή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα για τις «αποζημιώσεις στην Ουκρανία». Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εάν το Κίεβο κατακτήσει τη Χερσώνα. Με άλλα λόγια, η Μόσχα προτρέπεται σε μια «επαίσχυντη ειρήνη» και να παραδώσει τις θέσεις της.


Η απάντηση της Ρωσίας

Στην Ουκρανία ήδη συγκρίνουν την ένταση των αφίξεων με αυτή που ήταν στις 10 Οκτωβρίου μετά την ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας. Ο ιδρυτής του τηλεοπτικού καναλιού Tsargrad Konstantin Malofeev, σχολιάζοντας τις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις σε ουκρανικές υποδομές, εξέφρασε μια προσεκτική υπόθεση ότι ο «βρώμικος κόσμος» έχει τελειώσει.

Πιστεύει ότι τα αποφασιστικά βήματα της Ρωσσίας θα αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού στη σύγκρουση. Η καταστροφή κρίσιμων εγκαταστάσεων θα επιφέρει σίγουρα αποδιοργάνωση στους μετόπισθεν σχηματισμούς του εχθρού.

Ἀπό : Tsargrad

Ἡ Πελασγική 

10 σχόλια:

  1. Τωρα ενημερωθηκα, οποτε δεν περιγραφω αλλο.....


    Καλο ξημερωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί περιέγραφες ; Τόν ποδοσφαιρικό ἀγῶνα τοῦ πανκουρελιακοῦ ἤ τοῦ πανρεζιλιακοῦ ; Χά,χά,χά !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Έμ, μα ανέβασε το, το ρημάδι το σχόλιο.
      Γιά να μην απορούν και οι επισκέπτες σου δηλαδή, όχι τίποτ' άλλο.

      Διαγραφή
  2. Ποιό ρημαδοσχόλιο ἐννοεῖς; Ἐκεῖνο που ἔγραψες μές τά χαράματα,μέ τούς γαλατάδες ; Ἄμ δέν ἔλεγε καί τίποτα.
    Ἐκεῖ εἶναι. ΟΡΙΣΤΕ !

    Καλησπέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι! Οχι!
      Περιεγραφα αλλο "ματς".
      Εκεινο του Σουργελιακου με τον Πανδρομοκαϊτειακο.
      Σταματησα την περιγραφη, γιατι σε καποιο σφυριγμα του διαιτητου υπερ του Σουργελιακου, μπηκαν στο γηπεδο μεσα κατι κυριοι με λευκες μπλουζες και κηνυγουσαν τους παιχτες, κρατωντας απόχες.
      Μετα αρχισε να βρεχει και εφυγα και δεν ειδα τι απεγινε....

      Καλησπερα

      Διαγραφή
    2. Σά νά βλέπω παλιά ἑλληνική φαρσοκωμωδία ! Χά,χά,χά !

      Καί τώρα ἄς σοβαρευτοῦμε : Πῶς βλέπεις νά ἐξελίσσονται τά πράγματα μέ τήν Ῥωσσία ; Περίεργα δέν εἶναι ;
      Ἀπό τήν μία πολλές εὐρωπαϊκές χώρες ἔχουν ἀρχίσει ν᾿ἀπομακρύνονται ἀπό τήν ἀρχική θέσιν τους καί πλέον,ὅσο πλησιάζει καί ὀ χειμῶνας μέ τίς χαμηλές θερμοκρασίες,τήν ἀνάγκη γιά ὅλο καί περισσότερη ἐνέργεια,μᾶλλον ἀλλοῦ βλέπουν τόν "κακό λύκο" !

      Ἀλλά καί οἱ ΗΠΑ μέ τούς ῥεμπουπλικάνους νά γκρινιάζουν γιά τό κόστος αὐτῆς τῆς ὑποστηρίξεως,ἀλλά καί ἔχοντας τόν ἔλεγχο τοῦ Κογκρέσου, φαίνεται πώς ἡ ἀποτυχία τοῦ σχεδίου τους μέ τήν ὑπόθεσιν κρίση Οὐκρανίας, εἶναι κάτι περισσότερο ἀπό δεδομένη.

      Τό θέμα εἶναι τό θά κάνουν ἀπό ἐδῶ καί πέρα ; !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Εκει που καταντησαμε μονο φαρσοκωμωδιες θα βλεπουμε.

    Με ρωτας ΠΩΣ βλεπω να εξελισσονται τα πραγματα στην Ρωσσια. Για να ειμαι ειλικρινης και χωρις να ειμαι καποιος προχω ξερολας, βλεπω, ζυγιζω και συγκρινω τις καταστασεις κι απ τις δυο οχθες του Ατλαντικου.
    Ο πολεμος στην Ουκρανια με εχει πεισει ακομα πιο πολυ, εκτος των βιντεο που ειδαμε το 2020 να κλεβουν σακκουλες με ψηφους υπερ του Τραμπ και να τις εξαφανιζουν κατακλεβοντας τον εκλογικο του θριαμβο και κυρρητωντας νικητη το γεροραμολιμεντο, οτι ηξεραν οι εβραιοι οτι ναι μεν ο Τραμπ ηταν καπως δικος τους, οπως επισης ηξεραν οτι κρατουσε και πολλα κρυφα χαρτια, μακρια απο δαυτους.
    Και φυσικα ηξεραν οτι ο Τραμπ στα 4 χρονια της προεδρειας του δεν ειχε ανοιξει κανεναν πολεμο* πραγμα που για τους εβραιους ηταν ασυγχωρητο μιας και καιγοντουσαν να ξεκινησουν αυτον τον πολεμο με την Ρωσσια για να την αποδυναμωσουν και να εισβαλλουν παλι οι ολιγαρχες εβραιοι και να την λεηλατησουν.
    Αυτην την φορα οριστικα.
    Εστειλαν λοιπον μια εβραια φοραδα, ονοματι Καγκανοβιτζ, στο Κιεβο η οποια με την βοηθεια και αλλων πρακτορων ανετρεψε την νομιμη κυβερνηση της Ουκρανιας και εγκατεστησε ενα αναλωσιμο εβραιοπρεζονι που θα τους εκανε την βρωμοδουλεια η οποια βρωμοδουλεια δεν ηταν τιποτε αλλο απο το να εμπλεξουν την Ρωσσια σε πολεμο με την Δυση, μεσω Ουκρανιας ελπιζοντας οτι θα ....νικησουν.
    Δεν τα λογαριασαν ομως καλα γιατι σκονταψαν στον Χριστιανο Βλαδιμηρο.
    Και αφου ειδαμε και ακουσαμε ολη αυτην την ειπωμενη και ανειπωτη προπαγανδα απ τα πορνοκομμουνιστοκαναλα των εβραιων και απ τις δυο οχθες του Ατλαντικου και βλεπαμε τους «ηρωες» της Ουκρανιας να προελαυνουν και οι Ρωσσοι να τρεπονται εις φυγην, την αλλη μερα τα ιδια τσοντοκαναλα (μεταξυ των οποιων και τα ελληνοφωνα) ξεχνιοντουσαν τι ειχαν πει την προηγουμενη και μας τριβελιζαν το κεφαλι για «τυφλα» χτυπηματα των Ρωσσων, «ομαδικους» ταφους αμαχων ουκρανων , ο Πουτιν ειναι ο νεος Χιτλερ, ολοκαυτωματα στην Μπουτσα και ....τσες μπλε.
    Ετσι λοιπον κυλουσαν οι μηνες με τον πολεμο, μεχρι που προχθες οι ιουδαιοι αποφασισαν να κανουν πισω γιατι στις εκλογες στις ΗΠΑ δεν τους βγηκε αυτο που ηθελαν και τωρα αλλαζουν ροτα και ετοιμαζουν μαγειρεματα για τις προεδρικες εκλογες του ‘24.
    Εν τω μεταξυ αποφασισαν να πεταξουν το σκουπιδι που ‘χουν στην Ουκρανια, πιθανως να το κρεμασουν ή να το στειλουν φυλακη ως αχρηστο γι αυτο και η «κατα λαθος» μπομπα στην Πολωνια που «παγωσε» ο κοσμος οπως μας διηγηθηκε η ξανθεια CIA γι αυτο και ο «προεδρος» Μπαϊντεν μας ειπε με σιγουρια οτι ο πυραυλος δεν εκτοξευτηκε απ την Ρωσσια και σταματησε εκει.
    Απο που εκτοξευτηκε δεν ξερει η κατ’ τα αλλα λαλιστατη Δυση......
    Μιλωντας για τις προεδρικες εκλογες του ’24, αν προσεξατε, πιστευω πριν τις προσφατες βουλευτικες εκλογες, ο Τραμπ εκανε μια δηλωση/παραπονο δημοσιως για τους εβραιους ψηφοφορους της Αμερικης αποκαλωντας τους αχαριστους σε σχεση με τους ευαγγελικους (τη θρησκεια) ψηφοφορους οι οποιοι ευαγγελικοι ψηφισαν Τραμπ μονοκουκι.

    συνεχιζεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συνεχεια....

    Η δηλωση αυτη προξενησε τριγμους στους αιμοσταγεις εβραιους των ΗΠΑ οι οποιοι τι αλλο;
    Ξερουν καλα την συνταγη του διαιρει και βασιλευε....
    Προσπαθουν λοιπον να σπειρουν διχονοια και αβεβαιοτητα στους κολπους των Ρεπουμπλικανων ψυθιριζοντας στο αυτι του ΝτεΣαντις ... «χες τον Τραμπ εσυ εισαι ο πιο καταλληλος για το χρισμα των Ρεπουμπλικανων κι εμεις θα σου δωσουμε λεφτα και θα σε υποστηριξουμε».
    Και το παιγχνιδι παιζεται στο τι θα αποφασισει ο Φλοριδιανος με την πορτορικα γυναικα. Γιατι αν κανει το λαθος να παρακαμψει τον Τραμπ, εγω πιστευω οτι πολιτικα θα βαλει μονος του την ταφοπλακα του. Ο Τραμπ θα κατεβει ανεξαρτητος κι οποιον παρει ο Χαρος.
    Κι αν Θεου θελοντος κερδισει ο Τραμπ σε μια τετοια «τραϊφεκτα», που το βλεπω πολυ πιθανο, προβλεπω ενα διδυμο Τραμπ-Πουτιν να βαζουν τα παγκοσμια πραγματα στην θεση τους που θα επρεπε ναναι εδω και αιωνες και τους παγκοσμιους εγκληματιες, οσοι ζουν ακομα στο σκαμνι.
    Ασχετο αν αρχισουν παλι την τρεχαλα και τα ..... «οχι εγω, αυτος»....
    Οποτε κλεινοντας ακουμε παλι απ τα απανταχου τσοντοκαναλα οτι ο Τραμπ πρεπει να εξαφανιστει απ την πολιτικη ζωη γενικως..... γιατι αν ΔΕΝ, αλλοιμονο μας .
    Αυτο το τελευταιο δεν το λενε, αλλα το φανταζονται και τους πιανει κρυος ιδρωτας..



    *Αν εξαιρεσουμε την δολοφονια του Σουλεϊμανι και μια μπομπα που ερριξε στο γαμο του Καραγκιοζη σ’ ενα χωραφι της Συριας για να καθησυχασει τους εβραιους που ακομα διψουν για το αιμα του Ασσαντ.

    Καλησπερα

    ΥΓ
    Με την ...τρομοκρατια στην Κωνσταντινουπολη και τις τουρκοκραυγες οτι η Ελλαδα «υποθαλπτει τρομοκρατες» , βεβαια αυτο το κανουν γιατι ξερουν οτι δεν υπαρχει σοβαρη κυβερνηση απο δωθε, γι αυτο και οι Τουρκαλαδες τρολλαρουν τους κρυφακουληδες στην νιοστην, θα συμβουλευα οσους διαβαζουν αυτο σχολιο μου, τωρα που ερχεται η γιορτη των Χριστουγεννων να απομακρυνονται απο συνωστισμους, εμπορικα κεντρα και γενικως οπου υπαρχουν πολλοι ανθρωποι γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει.
    Ψωνιστε απο τα μαγαζια της γειτονιας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως ἔτσι ἔχουν τά πράγματα,δέν ἀπέχουμε πολύ στίς ἀπόψεις μας. Σημείωσε μόνον πώς τούς Εὑαγγελικούς ὁ Τράμπ τοῦ χαρακτήρισε «εὐαγγελικοί χριστιανοί». Ἔχει σημασία... Ἀσχέτως ἄν γνωρίζουμε πώς ξεπήδησαν ἀπό τά σπλάγχνα τῶν προτεσταντῶν κι᾿ὁ νοῶν νοείτω...
      Καλά θά ἦταν νά ἐξελίσσονταν τά πράγματα ἔτσι. Τό εὐχόμαστε ὁλοψύχως.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή

    2. Και κατι που ξεχασα.... https://www.aipac.org/election2022
      Δεν χρειαζονται επεξηγησεις.
      Οι "ανθρωποι" το λενε και μονοι τους. Δεν ντρεπονται ή οπως λεει και ο 'σοφος' λαος μας που πανηγυριζει για το ....πολυτεχνειο " βγηκε η ψειρα στο γιακα".
      Δειτε το "βιντεο"

      Αααααα!!!!!
      Να και μια παλιουτσικη ιστοριουλα μιας "σαλονικιας" με "ελληνικωτατη" ... χροια
      https://newvoices.org/2022/11/14/chelly-wilson-queen-of-the-deuce-matron-of-sleaze/
      Και μετα με ρωτας γιατι τους αγαπαω τοσο πολυ.

      Διαγραφή