" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Βρέ τόν ἀρχιλύκορνα !!!


λυκόρνιο

Είναι μυθικό πλάσμα, με κεφαλή όρνεου, που το ελκύουν ως γνωστόν τα κουφάρια ζώων, με ράμφος κοφτερό-μυτερό και σώμα λύκου, καθώς και την όρεξή του.

Ο όρος χρησιμοποιείται ως:

επιθετικός προσδιορισμός για άτομο, ύπουλο, άπληστο, ικανό να αρπάξει και από εκκλησία, με κακόβουλη διάθεση και το μυαλό του πάντα στο πονηρό και την αρπαγή,
στη μορφή λυκόρνι, κατά συγκοπή της κατάληξης, ως προσφώνηση μεταξύ κολλητών,
την μορφή «ο αρχιλύκορνας», υποδηλώνει τον υπερθετικό βαθμό του απλού λυκόρνεου, το υπέρτατο λυκόρνιο!

Η περιοχή του Ωρωπού (αρχαίας Γραίας) και οι παρατηρητικοί κάτοικοί της (Γραικοί, μετέπειτα Ωρωπιώτες), φαίνεται από τις ευρεθείσες μαρμάρινες πλάκες με εγχάρακτες επιγραφές σε Γραμμική Ωρωπιώτικη γάμα (Λύκορν εξ Ωρωπού), ότι υπήρξαν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τον όρο αυτό.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
- Ρε συ Διογένη, αυτός ο δικολάβος, πολύ συμφεροντολόγος μου φάνηκε και άπληστος, σκέτη ύαινα...
- Τι ύαινα ρε συ Κιούρτο, σκέτο λυκόρνιο είναι ο τύπος...

- Πού χάθηκες ρε συ παλιολυκόρνι;
- Να μωρέ, εδώ, γύρους κάνω.....

- Πολύ λυκόρνεο αυτός ο φίλος σου Ιωσήφ…
- Αυτός δεν είναι τίποτα Δαυίδ, να γνωρίσεις τον γιό του, τον τοκογλύφτη, να δεις τι αρχιλύκορνα τον έχει κάνει...
( ἀπό ἐδῶ)
Ωχ, συγγνώμη, είναι ο BHL (Bernard-Henri Lévy​) με τον Maksim Marchenko στα αριστερά του; Εγκληματίας πολέμου στο Dombass με το τάγμα Aïdar. Εμπλέκεται σε απαγωγές, παράνομες κρατήσεις, κακομεταχείριση, εκβιασμό και εκτελέσεις κρατουμένων

Ἡ ἀνάρτηση τοῦ Λεβύ στό τουΐτερ πού ἔφερε τήν παραπάνω ἀπάντησιν,ἦταν αὐτή :

Bernard-Henri Lévy @BHL 15 Μαρτίου
Μόλις τώρα, πριν από λίγα λεπτά, ένας πύραυλος στο Myrne, στο μέσο της #Οδησσού και των συνόρων με τη Μολδαβία.
Το #Myrne είναι απλώς ένα φτωχό χωριό στην #Ουκρανία . Κανένας στρατιωτικός στόχος κανενός είδους. Καθαρή σκληρότητα του στρατού του #Πούτιν , χάνοντας τον πόλεμο
( Ἀπό Ε Δ Ω )

Τί νά πῆ κανείς γιά ᾿δαῦτον ; !!! 

Ἐμεῖς ἔχουμε γράψει ἀρκετά γιά τήν προσωποποίησι τοῦ λυκόρνιου ! 

Ἐδῶ,νά ἔχετε νά διαβάζετε καί νά βλεπετε φωτό ! 

Σιγά μήν ἔλειπε ἀπό τήν Οὐκρανία ! 

Τί τραβᾶμε,ἀπό ὅλα τά λυκόρνια καί τούς ὑπηρέτες τους ! Τί παραπληροφόρησις εἶναι αὐτή ; Καί νά φανταστῆ κανείς πώς ἔχουμε καί κάτι ...δικούς μας πού τά ἀναπαράγουν... ! 

Ἐκδηλώθηκαν πολλοί...


Ἡ Πελασγική

15 σχόλια:

  1. Οβραιο πεστονα και καταλαβαίνει ο κόσμος.

    Π. Τσιρωνης
    Τζακσονσβιλ, Φλοριδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν σοῦ ἄρεσε ἡ ἐξήγησις τῆς σημασίας τῆς λέξεως «λυκόρνιο» ; ἘΜένα πολύ μοῦ ἄρεσε,ἐκεῖνο δέ τό «ἀρχιλύκορνα» αλλο πρᾶγμα !

      Ὅπως τό τελευταῖο παράδειγμα.Πιό χαρακτηριστικά πρόσωπα ἀπό ἕναν Δαυΐδ καί ἕναν Ἰωσἠφ,δέν μποροῦσε νά εἶναι ...!!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Π. !

      Διαγραφή
    2. Τους πειραζει και τους καιει οταν πεις τον εβραιο, εβραιο, αγαπητη Πελασγικη
      Μας τοχε πει κι ο μακαριτης ο Καζατζιδης που ο Ματσας τον ειχε παρακαλεσει να τον φωναζει "ισραηλιτη" και οχι "εβραιο" κι ο Καζατζιδης τους εκανε την χαρη.



      Π. Τσιρωνης
      Τζακσονσβιλ, Φλοριδα

      Διαγραφή
    3. Ισραηλίτης: Ακριβές συνώνυμο του “εβραίος”. Η μετάφραση είναι: “αυτός που ανήκει στο λαό που κατάγεται από τον Ιακώβ”. Ο Ιακώβ μετά από μια πάλη με τον Θεό άλλαξε το όνομα σε Ισραήλ, (σημαίνει “ο Θεός τον ενδυνάμωσε”) και έτσι έχουμε τους ισραηλίτες - τους απογόνους του Ιακώβ...

      Εβραίος: Προέρχεται από την εβραική ρίζα “ivri/hever” που σημαίνει “περνάω πέρα” και αναφέρεται στο πέρασμα του Ιορδάνη Ποταμού από τους Εβραίους κατά την Εξοδο από την Αίγυπτο προς στην Γη της Χαναάν (άλλοι ισχυρίζονται οτι αφορά το πέρασμα από τον Ευφράτη όταν ο Αβραάμ μεταναστεύσε από την Μεσσοποταμία). Αναφέρεται στο οποιοδήποτε άτομο που πιστεύει στην εβραική θρησκεία ή αναγνωρίζει τον εαυτό του στο σύνολο των θρησκευτικών και πολιτισμικών παραδόσεων του εβραικού πολιτισμού.
      “Είμαι ελληνικής καταγωγής, έλληνας υπήκοος, εβραϊκού θρησκεύματος”.


      Μᾶς ἐξηγεῖ ὁ Ζάν Κοέν καί βεβαίως ὄχι μόνον αὐτά,ἀλλά κι᾿ἄλλα ἐδῶ : https://www.cohen.gr/new/articles/judaism/194-lr-lr-lr-lr

      Ἐν τάξει ἑβραῖος εἶναι καί αὐτός,ἀλλά ἴσως νά γνωρίζῃ κάτι περισσότερο,ἔτσι ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Π. !

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Διηνέκη,

    επιτρέψτε μου μία παρατήρηση που αφορά τον σύνδεσμο που έχετε βάλει στην ανάρτηση σας 'ΤΙ ΣΕ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΡΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ'

    Ο σύνδεσμος παραπέμπει στην αρχική σελίδα ιστολογίου, το οποίο δεν το έχω σε εκτίμηση, και ευτυχώς που δεν το ξέρει πολύς κόσμος. Γιατί είναι βλαπτικό με τον τρόπο σκέψης του, για να μην πω πονηρό. Στις πρόσφατες αναρτήσεις του υπάρχει άρθρο με τίτλο 'Η μεγάλη, αόρατη τραγωδία ...εντός της Ρωσίας' το οποίο είναι εντελώς ανυπόστατο και συμπλέει με το αφήγημα των πορνοκάναλων της ελλαδικής.
    Η σύζυγος μου είναι Ρωσίδα, άτομο πλήρως καταρτισμένο σε πολιτικά και γεωπολιτικά θέματα, ομιλούσα και την ελληνικήν ως μητρική της γλώσσα. Η επικοινωνία της με Ρωσία είναι καθημερινή αυτές τις ημέρες. Επιβεβαιώνει λοιπόν, όπως και αρκετά ιστολόγια στα οποία κι εσείς συχνά παραπέμπετε, ότι: Δεν υπάρχουν χιλιάδες νεκροί Ρώσοι στρατιώτες σε αυτήν την επιχείρηση του ιδιοφυούς κυβερνήτου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ούτε καν εκατοντάδες. Η δημοφιλία του έχει ανέβει πολύ περισσότερο από τις τελευταίες εκλογές και ξεπερνάει τώρα το 80%. Όλοι οι Ρώσοι είναι στο πλευρό του. Δεν υπάρχει λοιπόν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ 'να χάσει την ζεστή αγκαλιά του Ρωσικού λαού και για να μπορέσει να συνεχίσει, θα πρέπει να το γυρίσει σε δικτατορία'. Τέτοια γράφει ο εν λόγω μπλόγκερ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι επικίνδυνος ο μπλόγκερ αυτός και ευτυχώς που τον διαβάζουν μόνο μερικοί loser αριστερά δεξιά..

    Να είστε καλά αγαπητέ Διηνέκη
    και η κυρία Πελασγική επίσης.

    ΕΙΣ ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εἰλικρινῶς ἀποφεύγω νά βάζω σχόλια πού ἀπευθύνονται σέ ἄλλους μπλόγκερ,ἀλλά καί πού κάνουν,κατά κάποιο τρόπον ὑποδείξεις γιά τό τί πρέπει νά ἀναρτᾶ ἤ ὄχι ὁ κάθε ἰδιοκτήτης ἱστολογίου.

      Ὅμως,ἐπεί δή οἱ ἡμέρες πού ζοῦμε εἶναι ἤδη φορτισμένες ἀπό ὅλο αὐτό πού λέγεται «κρίσις στήν Οὐκρανία» καί ὁ τρόπος πού τό παρουσιάζουν οἱ ὑπηρέτες,τα δουλικά τῆς ΝΤΠ,τέτοια ντοκουμέντα πού ἔρχονται ἀπό ἀνθρώπους ὅπως ἡ σύζυγος τοῦ παραπάνω σχολιαστή, πού ἔχουν ἄμεση πληροφόρηση ἀπό τούς δικούς τους πού ζοῦν ἐκεῖ καί δέν ἔχουν κανένα λόγο γιά νά ποῦν ψέματα,εἶναι πάρα πολύ σοβαρές ἀποκαλύψεις.

      Δέν ξέρω ὁ καθένας,κυρίως ἐδῶ στήν Ἑλλάδα,τί θέλει νά ἐξυπηρετήσῃ μέ τήν τόσο ἀρνητική στάσι του ἀπέναντι στόν Ποῦτιν καί τήν Ρωσσία ! Αὐτό πού σίγουρα ξέρω εἶναι πώς ὅ,τι γίνεται μέσῳ αὐτοῦ τοῦ θέματος Οὐκρανία,εἶναι ἀγῶνας γιά τήν συνέχιση τῆς ἀνθρωπότητος. Ἤ θά ζήσουμε ἤ θ᾿ἀφανιστοῦμε.

      Ἐνδιάμεση λύσις δέν ὑπάρχει.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Μακεδών!

      Διαγραφή
    2. Το αφήρεσα.
      Πάντως, με αυτά που γράφει, ο "peri - απ' - αυτός" είναι εκείνος ο οποίος εκτίθεται.
      Νομίζετε ότι, δεν ξέρουμε τον ρόλο του; Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον σχολιαστη "ΕΙΣ ΜΑΚΕΔΩΝ" επι του θεματος αυτου.
      Ο εν λογω "μπλογκερ" εχει παρασυρθει απο καποιον που λεγεται "Τραϊανου" και φασκει και αντιφασκει στην σελιδα του με τις αναρτησεις που κανει.
      Προσωπικα υποψιαζομαι οτι το "Τραϊανου" ειναι ψευδωνημο καποιας γραφιδας.

      Να υπενθιμισω για τα υπολοιπα που γραφει ο "ΕΙΣ ΜΑΚΕΔΩΝ" οτι η δυτικη προπαγανδα, το ψεμμα και η παραπλανηση του κοινου ειναι ολικα εβραϊκη εφευρεση. Πισω απ τον πολεμο στην Ουκρανια ειναι 100% και μεχρι τα "μπουνια" μπλεγμενοι οι εβραιοι, ιδιως εκεινοι της Αμερικης που συρουν αυτη την αμοιρη χωρα σε καθε πολεμο που ΑΥΤΟΙ (ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ), ΕΧΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
      "Βαζουν αλλους να πολεμουν και να πεθαινουν γι αυτους" μας υπενθυμησε πριν χρονια ο Προεδρος της Μαλαισιας Μωχαμεντ Μαχατιρ.
      Οι εβραιοι οι οποιοι εδω και χρονια εχουν κανει υποχειριο τους τις ΗΠΑ οπως και ΟΛΗ την Ευρωπη, την Αυστραλια, την Ν. Ζηλανδια, τον Καναδα, την Ιαπωνια και αλλες χωρες και που νομιζουν (οι εβραιοι) οτι εμεις οι υπολοιποι ξεχασαμε οτι εσυραν τις ΗΠΑ σ' αυτον τον καταστροφικο πολεμο στην Μεση Ανατολη (για αυτες και τον υπολοιπο κοσμο, εκτος ισραηλ φυσικα) και τωρα εχουν το θρασσος να αποκαλουν τον Πουτιν "δολοφονο". Αυτοι που προωθουν καθε ανωμαλη "καινοτομια" της δυσης και οτι αντι-Χριστιανικο και μας τα κοτσαρουν ως απολυτα λογικα και φυσιολογικα.
      Και εχουμε τα ελληνοφωνμα πορνοκαναλα που προσπαθουν με την προπαγανδα τους και τα ψευδη τους να μας πεισουν ποσο κακοι ειναι οι Ρωσσοι δειχνοντας μας εικονες ερειπιων πιθανως και απο αλλους πολεμους, ή και απο βιντεο-παιγχνιδια, για το ποσο κακος ειναι ο πολεμος και ποσο υποφερουν οι ουκρανοι, λες και εμεις οι "ψεκασμενοι" δεν ξερουμε οτι ο καθε πολεμος ειναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ανθρωπινη συμφορα και καταστροφη.
      Τα παιδια της Ουκρανιας τους βυθιζουν στην λυπη τους υποκριτες ελληνοφωνους, αλλα το οτι 500.000 ιρακινα μωρα πεθαναν πριν ακομα συνειδητοποιησουν οτι ειναι Ιρακινοι πολιτες, απ τις κυρωσεις που επεβαλαν οι συμμαχοι του Ελληνοφωνου κρατιδιου και το παραδεχονται οι αθλιοι κι απο πανω, οπως η εσχατογρια Μαντλιν Ολμπραϊτ (εβραια φυσικα) υπουργος εξωτερικων του παιδοβιαστη Κλιντον, οταν ο εν λογω βομβαρδιζε την Γιουγκοσλαβια. https://www.youtube.com/watch?v=RM0uvgHKZe8

      Τουλαχιστον ενα καλο που προεκυψε για μας απο το πολεμο στην Ουκρανια ειναι οτι σταματησαν οι «φιλεσπλαχνοι και καλοκαρδοι» ελληνοφωνοι ρουφιανοι να μας τριβελιζουν το μυαλο με ποσα θυματα κινεζοϊου στις ΜΕΘ κλεισαμε την ημερα μας και ποσα προστιμα επεβληθησαν γιατι δεν φοραγαμε το φιμωτρο μας.


      Καλημερα σε ολους

      Π. Τσιρωνης
      Τζακσονσβιλ, Φλοριδα

      Διαγραφή
    4. Μήν πηγαίνεις τόσο πίσω,ἄς δοῦμε τά πιό πρόσφατα καί στήν ἴδια χώρα.Γράφαμε πρό ἡμερῶν ἀπό μαρτυρία ρωσσίδας :

      « ...Που είσασταν όλοι εσείς όταν ο ουκρανικός στρατός χτυπούσε πόλεις και χωριά;; 152 παιδιά σκοτώθηκαν και πόσα έμειναν ανάπηρα! Όταν εμείς φωνάζαμε "Save Donbass people" εσείς ενοχλημένοι πως σας χαλάμε τη διάθεση από τις εικόνες με σκοτωμένους ανθρώπους, κανατε στραβά μάτια και κουφά αφτιά. Όταν στις 2 Μαϊου το 2014 διαπράχθηκε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, όταν μετά από μια ειρηνική διαδήλωση Ουκρανοί ναζί έκλεισαν τους ανθρώπους σε ένα κτίριο και τους έκαψαν ζωντανούς και αυτούς που προσπαθουσαν να ξεφύγουν από τις φωτιές και έπεφταν από τα παράθυρα, τους χτύπαγαν με ρόπαλα μέχρι θανάτου, αυτό δεν ακούστηκε πουθενά και δεν ευαισθητοποίησε κανέναν ευρωπαίο ανθρωπιστή προοδευτικό. Όταν στόχος των βομβαρδισμών έπεφτε ένα γεροκομειο, και έβλεπες τους σκοτωμένους παππούδες στα αναπηρικά αμαξακια και λουτρά αίματος από κάτω να τρέχουν...»

      Ἐπεί δή τούς ἐνοχλοῦν ὅλους αὐτούς,τούς ὑπηρέτες καί δουλικά τῆς ΝΤΠ,ἄν τούς φέρνῃς ὡς ἀντιπαράθεσιν τούς Νατοϊκούς/ΗΠΑ βομβαρδισμούς σέ Σερβία,Ἰράκ,Συρία καί Λιβύη, ἄς τούς δίνουμε κάτι πού θά τούς βουλώνει τό στόμα μία καί καλή.

      Ντονμπάς καί ὁλόκληρη ἡ Ἀνατολή Οὐκρανία πού ζητᾷ τήν ἀνεξαρτησία της ἀπό τήν νεοταξίτικη κυβέρνηση τοῦ Ζελένσκυ καί κάθε ὑποχειρίου τύπου Ζελένσκυ,δεινοπαθεῖ 8 χρόνια τώρα ἀπό τούς ναζί πού ἔχουν ξαμολύσει οἱ παγκοσμιοποιητές γιά τούς ὁποίους ἡ ὑπόθεσις Οὐκρανία θά εἶναι ἡ ἐπίσημος ἐπικράτησις τοῦ σατανισμοῦ/καμπαλισμοῦ παγκοσμίως !

      Εἶναι βδελύγματα,ὅλοι τους καί κυρίως οἱ πιό ἐμετικοί εἶναι τά δουλικά τους.Ἀλλά ἔχει ἔρθει ἡ ὥρα τους γιά νά ξαναμποῦν στίς τρῦπες τους...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Π. !

      Διαγραφή
    5. Εγω αγαπητη Πελασγικη εχω μνημη καμηλας και θα παω ακομα και πιο πισω μεχρι να βουλωσω το στομα των ρουφιανων που μας το παιζουν πονοψυχες και αθωες περιστερες.

      Δες εδω και τα 3 ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (και βαλε-χωρια οι προσφυγες πολεμου τα ορφανα κλπ κλπ) ΣΕ 9 ΧΩΡΕΣ
      http://antipliroforisi.blogspot.com/2022/03/3-11-9.html#more


      Π. Τσιρωνης
      Τζακσονσβιλ, Φλοριδα

      Διαγραφή
  3. Στο Αμερικάνικο κογκρέσο μίλησε ο Ζελένσκι,όρθιοι τον χειροκροτούσαν άπαντες, τους ηταν αδιάφορο ότι φορούσε(το φορούσε σε δύο τουλάχιστον διαγγέλματα του στον Ουκρανικό λαό) το χακί t-shirt με τον χιτλερικό-ναζιστικό σταυρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά καί τούς ἦταν ἀδιάφορο τό χακί καί ὁ ναζιστικός σταυρός ( ναΐτικος εἶναι) ἀρκεῖ νά κάνουν τήν δουλειά τους.ἜΤσι εἶναι αὐτά...Γι᾿αὐτούς...


    Καλησπέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eλλnvας που ζεi στnν Oυκραviα λέει την αλnθεια....Aκoυστε τoν ! ! ! (βιντεο)

    https://apagoreuetai-group.blogspot.com/2022/03/env-i-n-ovi-nao-o.html

    Κατι ξερει το παληκαρι περισσοτερο απο μας...
    Εκει ζει...
    Εχουν δει πολλα τα ματια του...
    Ακουστε τον και μυαλο με κριση εχετε...


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελληνική πόλη με τέτοιο όνομα αντιδημάρχου......πολλές συμπτώσεις βρε παιδιά......

    "ο αντιδήμαρχος της πόλης Σεργκέι Ορλόφ."

    Βγαίνουν ζωντανοί! Άντεξε το καταφύγιο κάτω από το θέατρο στη Μαριούπολη- Μαρτυρίες επιζώντων (Βίντεο)

    https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7076712_bgainoyn-zontanoi-antexe-katafygio-kato-apo-theatro-sti-marioypoli-martyries

    Απλός ανώνυμος σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πίσω από κάθε σφαγή, πόλεμο, αιματοχυσία, καταστροφή, χάος, όλεθρο, κοινωνική αποσύνθεση και διάλυση έχουμε τα γνωστά ΛΥΚΟΡΝΙΑ!!!

    https://encyclopedia.ushmm.org/images/large/bfcc6845-b62a-4065-b4b9-0a80561f70a1.jpg.pagespeed.ce.hJzHPWY_g6.jpg

    https://www.ushmm.org/propaganda/assets/images/500x/poster-behind-enemy-powers.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή