" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Δέν ξεχνοῦμε ποτέ,τίποτα καί κανέναν...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε συμφωνία με το Ισραἠλ,που είχε προετοιμάσει ως κυβέρνηση!
Στίς 31/05/2016,μέ νομοσχέδιο πού κατετέθη στήν Ἐπιτροπή Ἐθνικῆς Ἀμύνης καί Ἐξωτερικῶν Ὑποθέσεων τῆς βουλῆς,περί Κυρώσεως Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ σχετικά με το καθεστώς των δυνάμεών τους,ἐκπρόσωπος τῆς κυβερνήσεως συριζα-ανελ,ὁ ΥΠΕΘΑ Καμμένος,εἶπε σχετικῶς :

« Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Συμφωνίες αυτές, ιδίως οι δύο πρώτες Συμφωνίες με το Ισραήλ  και την Αίγυπτο, αποτελούν στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης. Στρατηγική επιλογή που από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ως εταίροι αυτής της Κυβέρνησης, λάβαμε. ..Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα σταθερότητας.Μια χώρα, η οποία μπορεί να ηγηθεί μιας προσπάθειας της δημιουργίας ενός τόξου ασφάλειας, που θα ξεκινά από την Ρουμανία και τη Βουλγαρία, θα εκτείνεται από την Ελλάδα προς την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία. Ενός τόξου, που δεν θα ενισχύει τις αντιπαραθέσεις στην περιοχή, αλλά αντίθετα τη σταθερότητα, τη συνεργασία και τη δημιουργία μιας Μεσογείου, που θα επικρατήσει η ειρήνη και η συνεργασία...
Άρα, η στρατιωτική και αμυντική συνεργασία, οι κοινές ασκήσεις με αυτές τις χώρες, δημιουργούν τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός ασφαλούς πεδίου, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.


Καμμένος: Χτίζουμε με το Ισραήλ έναν πυλώνα σταθερότητας
Οι  τριμερείς συνεργασίες, οι οποίες γίνονται μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, αλλά και οι διευρυμένες ασκήσεις με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, όπως το Αμπού Ντάμπι, όπως η Ιορδανία, βοηθούν ακριβώς από τη μια μεριά, στην προσέγγιση μεταξύ χωρών, που έχουν διαφορές εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και η Ελλάδα παίζει τέτοιο μεσολαβητικό ρόλο, αλλά και στην εμπέδωση ενός συστήματος ασφαλείας για την περιοχή, που αργότερα με την υιοθέτηση των Οικονομικών Ζωνών και την αναγνώριση των οικονομικών ζωνών, που έχει ήδη προχωρήσει σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, ιδίως με την Αίγυπτο, θα βοηθήσουν και στη δυνατότητα της χώρας να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα ενεργειακά αποθέματα σε πετρέλαιο, ιδίως, και σε φυσικό αέριο. Βεβαίως, και οι στενές σχέσεις και οι κοινές ασκήσεις στην έρευνα και στη διάσωση εξυπηρετούν και τα εθνικά συμφέροντα.

 Ἀκουσα να επαναλαμβάνεται το Καστελόριζο. Θα ήθελα να θυμίσω ότι πέρυσι αλλά και φέτος, κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων, ο Αρχηγός της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν στο Καστελόριζο, πέταξαν στη Λήμνο και συμμετείχαν και με άλλες χώρες σε κοινές ασκήσεις σε περιοχές, που αντιμετωπίζουμε την προκλητικότητα της Τουρκίας. 

Εάν δούμε τις Συμφωνίες, που υπογράφονται ...οδηγούν στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδος ...

( ἀπό τά πρακτικά τῆς Ἐπιτροπῆς τῆς βουλῆς γιά θέματα Ἐθνικῆς Ἄμυνας καί Ἐξωτερικῶν Ὑποθέσεων.[31/05/2016],θέμα : Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ σχετικά με το καθεστώς των δυνάμεών τους.   ἐδῶ)
Ἡ Κύρωσις τῆς Συμφωνίας ἐγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ( κατεψήφισαν Χρυσῆ Αὐγή,ΚΚΕ) ἀπό τήν Ἐπιτροπή καί κατετέθη στήν Βουλή  τήν Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 ( ΕΔΩ)

Ποιό εἶναι τώρα τό σημαντικό πού πρέπει νά μείνουμε;

Πρῶτον,ἡ ἀναγκαιότης μιᾶς συνεργασίας στρατιωτικῆς μέ τό Ἰσραήλ,ὅπως ἡ κυβέρνησις τοῦ Ἀλεξ Τσίπρα ἔκρινε,τότε ἀλλά καί ἡ ἀναφορά Καμμένου στόν ἐπικεφαλής τῆς ἰσραηλινῆς πολεμικῆς ἀεροπορίας πού :« πέταξαν στο Καστελόριζο, πέταξαν στη Λήμνο και συμμετείχαν και με άλλες χώρες σε κοινές ασκήσεις σε περιοχές, που αντιμετωπίζουμε την προκλητικότητα της Τουρκίας. »

Ναί,ὡς κυβέρνησις,τότε ἡ ἀριστερά τοῦ Τσίπρα ξέχασε τούς κακούς ἰσραηλίτες πού ἐπιτελοῦσαν «γενοκτονία» τῶν Παλαιστινίων.Εἶχαν κρύψει τήν ἐπαναστατική μαντίλα τῶν παλαιστινίων ἀνταρτῶν,σέ μπαούλα καί εἶχαν λησμονήσει τήν «ἀκτιβιστική» τους δραστηριότητα ἀφοῦ οἱ συνθῆκες καί οἱ ὐψηλές κυβερνητικές τους θέσεις,δέν τό ἐπέτρεπαν...

Τότε πέταγαν ἀγκαλιά μέ τούς ἰσραηλίτες πάνω ἀπό τό Καστελόριζο καί τήν Λήμνο γιά νά δείξουν στήν τουρκιά τήν δυναμική ἀλληλεγγύη τῶν ἰσραηλινῶν συμμάχων !


Τσίπρας,2014 : «Αυτό που είναι επιτακτική ανάγκη είναι να σταματήσει άμεσα η θηριωδία στην Παλαιστίνη»
Καί σήμερα; Σήμερα πού δέν ἔχουν ὑπουργιλίκια,δέν ἔχουν θέσεις ἐξουσίας μποροῦν νά ξεθάψουν τήν καφίγε (τήν μαντίλα/σύμβολο τοῦ Ἀραφάτ,τοῦ κολλητοῦ τοῦ Ἀνδρέα,ἀπό κάθε ἄποψιν...Θυμᾶστε; ἐδῶ κι᾿ἐδῶ)



Αὐτά τά μαντήλια ξανά-θυμήθηκαν οἱ συριζαῖοι τῆς ἀντιπολίτευσης πλέον...



Ἔτσι,διότι ἡ παράστασις πλέον αὐτό ἀπαιτεῖ ! Μόλις ἐπανέλθουν στήν ἐξουσία,θά γίνουν καί πάλι οἱ ἰσραηλίτες οἱ «ἀπαραίτητοι σύμμαχοι» γιά τήν ἀσφάλεια τῆς περιοχῆς !

Ὅσον ἀφορᾷ τήν ἀσφάλεια τῆς περιοχῆς καί τούς καλούς μας συμμάχους πού πετᾶμε καί μαζύ τους πάνω ἀπό τό Καστελόριζο,ἰδού :



Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα  ότι δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών» στην Ανατoλική Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!),αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ ως «απάντηση» στην τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή. ( Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα : Ο Ισραηλινός Πρέσβης χ ά λ α σ ε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά, ούτε και άποψη για την ΑΟΖ !)

Δέν θά σταθῶ στήν ὑποκριτική στάσι τῶν πολιτικάντηδων ἐπεί δή ἔτσι ἔχουν μάθει νά κάνουν,αὐτό τούς φέρνει τίς ψήφους. Ὅμως ἐκεῖ πού πρέπει νά σταθῇ κανείς εἶναι στό συνεχές ξεσκέπασμά τους,ἀσταμάτητο καί ἀνηλεές ! 
Καί κυρίως νά μήν ξεχνοῦμε,ποτέ,τίποτα καί κανέναν...



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου