" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Τό «δουλεύουν» χρόοονια τό σχέδιον...


Ιθαγένεια και Υπηκοότητα: Το ίδιο πράγμα

Η ιθαγένεια και η υπηκόοτητα είναι το ίδιο πράγμα. Και οι δύο δηλούν τη σχέση του ανθρώπου με το κράτος στο λαό του οποίου αυτός ανήκει, είναι δηλαδή πολίτης. Στα ελληνικά λοιπόν, ιδιότητα του Έλληνα πολίτη, ιθαγένεια και υπηκόοτητα είναι συνώνυμα...Λένε κάποιοι λοιπόν ότι «οι μετανάστες μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα όχι όμως την ιθαγένεια».



 Λάθος: το νομικό περιεχόμενο των όρων δεν ακολουθεί την ετυμολογία τους... Στη νομική και διοικητική γλώσσα της Ελλάδας, το «ιθαγένεια» καλύπτει αυτήν τη σχέση: το να είναι κάποιος πολίτης ενός κράτους... αν ένας αλλοδαπός πολιτογραφηθεί θα αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, δηλαδή την ελληνική υπηκοότητα.»(ἐδῶ)



Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη (ΕλΕΔΑΠ) είναι η παλαιότερη Μη Κυβερνητική Οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπάρχει στην Ελλάδα. Η πρώτη προσπάθεια να ιδρυθεί έγινε το 1918 από τους Γ. Καφαντάρη, Αλ. Δελμούζο, Γ. Πετσόπουλο, κ.άλ.
Η Ένωση ιδρύθηκε αρχικά το 1936, με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σβώλο και διαλύθηκε από την δικτατορία της 4ης Αυγούστου...
Επανιδρύθηκε το 1953. Στο προεδρείο, εκτός του Αλέξανδρου Σβώλου, στρατεύτηκαν προσωπικότητες, όπως οι Ηλίας Τσιριμώκος, Στρατής Σωμερίτης, Αγνή Ρουσοπούλου, Δημήτρης Καλλιτσουνάκης, Θάλεια Κολυβά...
Η δικτατορία του 1967 διέλυσε την Ένωση...Η Ένωση ήταν ενεργή ιδιαίτερα στο Παρίσι κατά την περίοδο αυτή και ανασυγκροτήθηκε στην Ελλάδα στο τέλος του 1974...
Μεταδικτατορικά, μέχρι σήμερα, δραστηριοποιήθηκαν στο Διοικητικό της Συμβούλιο, μεταξύ πολλών άλλων, οι Φαίδων Βεγλερής, Αριστόβουλος Μάνεσης, Γιάννης Σουριαδάκις, Νίκος Φραγγάκης, Νίκος Αλιβιζάτος, Χρύσα Χατζή, Γιάννης Κτιστάκις, Γιάννης Ιωαννίδης, Μιχάλης Τσαπόγας, Κλειώ Παπαπαντολέων, Κωστής Παπαϊωάννου, Δημήτρης Σαραφιανός, Νίκος Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Χριστόπουλος, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης...

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί, από το 2008, η Ομάδα Θεσσαλονίκης της Ένωσης, η οποία είχε ιστορική δράση το 1964-1967. Δραστηριοποιείται σε θέματα δικαιωμάτων στη Β. Ελλάδα. Το 2015 συστάθηκε και η Ομάδα Κρήτης.


Η μετά το 1974 συγκυρία στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον, πιο ακίνδυνο σχετικά με τα προβλήματα που επιφυλάσσει στους υπερασπιστές των δικαιωμάτων, αλλά εξαιρετικά πιο πολύπλοκο σε ό,τι αφορά την κατανόηση, την πρόληψη και την καταστολή των νέων μορφών παραβιάσεων που προκύπτουν από τα σύνθετα δεδομένα του καιρού μας:
...
  • Οι αντιτρομοκρατικές νομοθεσίες και οι πολλαπλές τους συνέπειες στο χώρο άσκησης των θεμελιωδών ελευθεριών
  • Το μονίμως επίκαιρο ζήτημα των σχέσεων Κράτους-εκκλησίας
...
  • Η μετανάστευση προς την Ελλάδα...
  • Η επιβίωση των παραδοσιακών φαινομένων μειονοτικής και πολιτισμικής ετερότητας στην ελληνική επικράτεια σε συνδυασμό με την ριζοσπαστικοποίηση ενός σημαντικού τμήματός τους στη Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία, είναι μερικά μόνο από τα πιο ενδεικτικά δείγματα της επικαιρότητας που επιτάσσει μια ιδιαίτερα σύνθετη επαγρύπνηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων
  • Η αναμόρφωση του δικαίου της ιθαγένειας
  • Η ρατσιστική βία και ο ρατσιστικός λόγος
  • Η άνοδος του νεοναζισμού 
Ιωαννίδης Γιάννης,δικηγόρος καταγωγή Κρήτη (ἐδῶ)
Πρόεδρος ο κ. Ιωαννίδης ΓιάννηςΑ’ αντιπρόεδρος ο κ. Παπαστεργίου ΒασίληςΒ’ αντιπρόεδρος ο κ. Τάκης Ανδρέας, Γεν. Γραμματέας ο κ. Παπαγιαννάκης Λευτέρης και Ταμίας η κα Πουρναρά Κατερίνα.


Παπαστεργίου Βασίλης,ἀπό ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ,υἱός πρώην δημάρχου και ἀδελφός νῦν δημάρχου (Τρίκαλα)-ΕΔΩ-,δικηγόρος (Ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών)ΕΔΩ
Τάκης Ἀνδρέας,Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου,έχει διατελέσει Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη και Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών.(έδῶ)
Λευτέρης Παπαγιαννάκης : Γεννήθηκε στήν Γαλλία.Είναι γιος του ιστορικού στελέχους-διανοουμένου της Ανανεωτικής Αριστεράς Μιχάλη Παπαγιαννάκη.Ο κ. Παπαγιαννάκης επίσης έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Ενώ από το 2014 έως το 2019 διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και αντιδήμαρχος από το 2016 για θέματα μεταναστών και προσφύγων.(ἐδῶ)

Μέλη οι: Μουσταφά Χαλήλ, Βασιλείου Ανδρέας, Κοκκινάκη Φωτεινή, Αλέξανδρος Σακελαρίου 

Αναπληρωματικά μέλη οι: Κίτσου Σταυρούλα (Στεύη), Μίτλεττον Φίλιππος και Κουραχάνης Νίκος
Την διοικητική διαχείριση του Γραφείου της Ένωσης, από τον Οκτώβριο 2016 έχει αναλάβει η κα Έλενα Βάγγερ.
(ἀπό ἐδῶ)

Οι σημερινοί Ελληνοβαυαροί διατηρούν το καθολικό δόγμα και τα βαυαρικά ονόματά τους, που με την πάροδο των χρόνων έχουν απλοποιηθεί: Πίτλιγγερ από Bittlinger, Βάγγερ από Wanger, Φιξ από Fuchs κ.ο.κ.(ἐδῶ)

Ταξιδέψτε και ανακαλύψτε την Ευρώπη προσφέροντας εθελοντική εργασία! Η Έλενα Βάγγερ από το 2008 είναι υπεύθυνη του E.V.S, ενός προγράμματος εθελοντικής εργασίας στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετέχει η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «Έδρα» ως ένας από τους δικαιούχους φορείς στην Ελλάδα.(ἐδῶ)


Στις 19.00 κανναβική μουσική πορεία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.Μουσική από: Vlastur, Anna Mystic, Blast'em Bop, ManJah, Rankin Johnny, Ιωσήφ Βάγγερ, Yota Naya, Dub Riots, A@H2O, Selector Nesta. (ἐδῶ)
Ἰωσήφ Βάγγερ,30 χρόνια στήν ΕΡΑ, δ/ντής τοῦ κρατικοῦ ῥαδιοφώνου τῆς ΕΡΑ,«ΚOSMOS»(ἐδῶ) !

Ἔτσι γίνονται αὐτά τά πράγματα.Σιγά-σιγά καί μέ πάμπολλους τρόπους.Διότι πῶς ἀλλιῶς θά φθάσουμε στό ...ποθητό ἀποτέλεσμα ; Ποιό ἀποτέλεσμα; 


Ἰθαγένεια καί ὑπηκοότητα,λοιπόν ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ καί ἡ ἰσλαμοποίησις τῶν ἑλλαδιτῶν ἔρχεται τόσο φυσιολογικῶς ὅπως καί ὁ ἀφανισμός τους... ! 


Γεώργιος Τραπεζούντιος :
Γεννήθηκε στον Χάνδακα της Κρήτης ...Ήλθε στην Ιταλία το 1416, ακολουθώντας πρόσκληση του περιφανούς γερουσιαστή Φραγκίσκου Βαρβάρου...To 1420 απέκτησε την Βενετική υπηκοότητα...Ο Πάπας Ευγένιος Δ΄ τον προσκάλεσε να έρθει στην Ρώμη και τον διόρισε γραμματέα του...Στὴ Φλωρεντία το 1439 ἔλαβε μέρος στὴ Σύνοδο για την ἕνωση τῶν Ἐκκλησιών, υιοθετώντας τις θέσεις των φιλενωτικών...Τον Ιούλιο του 1453 στέλνει στον Μωάμεθ Β΄ μια πραγματεία σχετικά με τη χριστιανική πίστη, όπου περιέχεται η συγκλονιστική πρόταση να ενωθούν ο χριστιανισμός και το Ισλάμ...


«Jus soli»,διότι ἡ ...δημοκρατία τους ξέρει...!






  Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Μαλλων δε μας νοιαζει τιποτα...δουλιτσα να εχουμε.ενα μεροκαματο.ρε τι θα γινει;ετσι θα καθομαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχετε λαθος στο συλλογισμο σας θεωρω. Οι εννοιες δεν ταυτιζονται. Ιθαγενης συνεπαγεται ΠΛΗΡΗ δικαιωματα εδαφους-αιματος (εκλεγειν-εκλεγεστε, δουλεια στο δημοσιο κτλπ), υπηκοος ειναι ορος που δειχνει οτι αποτελει καποιος ενα μερος ενος ευρυτερου ανομοιογενους συνολου ( πχ υπηκοος ΕΕ) χωρις να εχει τα παραπανω δικαιωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως νομίζεις,ἀγαπητέ,πώς τά ἀνωτέρῳ εἶναι δική μου θέσις;

      Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν !

      Τούς πράκτορες πού ἐξυπηρετοῦν τά συμφέροντα τῶν σχεδιαστῶν τῆς κατατστροφῆς μας,παρουσιάζω.

      Γιά κᾶνε τόν κόπο νά τό ξανά-διαβάσῃς,πιό προσεκτικά τώρα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή