" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

... Ὅταν τό λοῦμπεν τοῦ Προλεταριάτου «συνάντησε» τό λοῦμπεν τῆς κεφαλαιοκρατίας... Ἐπιτέλους ἀποκαλύφθηκε ἡ ἰδεολογία τῆς Νέας Τάξης.

Έχει σκεφτεί κάποιος στην εποχή της απόλυτης "ελευθερίας" της οικονομίας της Νέας Τάξης τι ακριβώς συνδέει τη Αγγέλα Μέρκελ, τον Βλαδίμηρο Πούτιν και τον  Γουέν Ζιαμπάο; ...Τι ακριβώς συνδέει τρεις από τους τέσσερις ή πέντε μεγάλους "παίκτες" της Νέας Τάξης; Αυτό, το οποίο τους συνδέει, είναι το εξής παράδοξο: Είναι καί οι τρεις τους ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ. Είναι, δηλαδή, "παιδιά" ενός φασιστικού καθεστώτος, το οποίο υποτίθεται νικήθηκε από τον καπιταλισμό και "πέθανε" επισήμως ...Ενός καθεστώτος, το οποίο, εκτός όλων των άλλων, μισούσε την ελεύθερη οικονομία και τον ανταγωνισμό. Κι όμως, αυτά τα "παιδιά" του "νικημένου" καθεστώτος είναι εκείνα, τα οποία ηγούνται της "βασιλείας" του απόλυτου καπιταλισμού. Είναι "παιδιά", τα οποία μεγάλωσαν με το "ευαγγέλιο" της 3ης Διεθνούς.

Γιατί αναφερόμαστε ειδικά σ' αυτήν τη Διεθνή;

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η έννοια "Παγκόσμια Διακυβέρνηση" δεν αποτελεί επινόηση κάποιου επίδοξου "αυτοκράτορα". Δεν είναι εφεύρημα κάποιων αδίστακτων και σκληρών καπιταλιστών. Είναι όρος, ο οποίος ειπώθηκε για πρώτη φορά στην 3η Διεθνή από κομμουνιστές. "Δημοκράτες" σταλινικοί είναι αυτοί, οι οποίοι τον ονειρεύτηκαν, τον επινόησαν και τον ψέλλισαν για πρώτη φορά.

..................

... Όλα αυτά προκύπτουν από την άγνοια του κόσμου ...Άγνοια όρων ανεπίτρεπτη για μια πολιτισμένη κοινωνία, η οποία θεωρητικά εκπαιδεύει μαζικά τα μέλη της —εκπαίδευση, η οποία είναι καί πολιτική και αφορά την αγωγή του πολίτη— ...Άγνοια ανεπίτρεπτη για τη Δημοκρατία, η οποία θέλει να προστατεύεται από τους άπειρους εχθρούς της

Τι είναι λοιπόν το τόσο παρεξηγημένο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ;
...Το Προλεταριάτο με την πραγματική του έννοια ...Όχι με την έννοια εκείνη, η οποία ήταν προϊόν καπηλείας του κομμουνισμού και του Μαρξ.
Η λέξη αυτή προέρχεται από το Λατινικό proletarius και περιγράφει τον πολίτη της κατώτατης κοινωνικής τάξης ...Τον αστοιχείωτο, τον απολίτιστο, τον βάρβαρο, που ο μόνος πλούτος που κατέχει είναι το ζωικό του κεφάλαιο ...Η σάρκα του ...Ο πρώην δουλοπάροικος ...Ο πληβείος της αρχαίας Ρώμης. 
Λατινικά plebeius —εξ ου και "plebe" ...και "πλέμπα"—. Μια λέξη, η οποία προέρχεται από την παραφθορά του όρου πληβείος.

Αυτή ήταν η βάση της ρωμαϊκής κοινωνίας, η οποία ήταν φεουδαρχική. Όταν στη συνέχεια η ανθρώπινη κοινωνία εξελίχθηκε και μπήκε στη βιομηχανική εποχή, η "βάση" της εξελίχθηκε και η ίδια. Ο δουλοπάροικος δεν παρέμεινε τέτοιος. Έφυγε από τα χωράφια όπου εργαζόταν με αμοιβή ένα ασαφές "μερίδιο" στην παραγωγή και πήγε στα εργοστάσια όπου εργαζόταν για σταθερό μισθό. Η εξέλιξη, δηλαδή, της ανθρώπινης κοινωνίας εξέλιξε και τη βάση της και άρα το Προλεταριάτο ...Το Προλεταριάτο, το οποίο από εκείνη την ώρα κι έπειτα ήταν η εργατική τάξη. 



Όμως, η εξέλιξη δεν σημαίνει ότι άλλαξαν τα χαρακτηριστικά του. Βελτιώθηκαν, αλλά δεν άλλαξαν. Μπορεί οι εργάτες να μην ήταν πλέον αγράμματοι ή αστοιχείωτοι ή απολίτιστοι, όπως οι προκάτοχοί τους δουλοπάροικοι, αλλά δεν έπαυαν να είναι προλετάριοι.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί όλα αυτά είναι δευτερεύοντα στοιχεία, τα οποία χαρακτήριζαν τους προλετάριους και τα οποία προέκυπταν από την οικονομική τους αδυναμία. Το πρωτεύον χαρακτηριστικό τους ήταν αυτό, το οποίο προέκυπτε από τον τρόπο επιβίωσής τους. Οι προλετάριοι παρέμεναν τέτοιοι, γιατί δεν έπαψαν ποτέ να στηρίζουν την επιβίωσή τους στο ένα και μοναδικό μέσον που κατείχαν ...Το ζωικό τους κεφάλαιο.

Οι προλετάριοι, δηλαδή, παρέμεναν προλετάριοι και στη βιομηχανική εποχή. Το ότι με αυτό το κεφάλαιο δεν έσκαβαν πλέον, αλλά βίδωναν βίδες, αυτό δεν άλλαζε τίποτε. Απλά, για λόγους "γοήτρου", δεν ήθελαν πλέον να τους ονομάζεις προλετάριους, γιατί ο όρος δεν ήταν και τόσο "κολακευτικός". Εργάτης δήλωνε ο άνθρωπος με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια και όχι προλετάριος. Λογικό είναι αυτό, εφόσον ο όρος δημιουργήθηκε όταν χαρακτήριζε αγράμματους δουλοπάροικους. Αυτός ήταν και ο λόγος που η εργατική τάξη τον απέφευγε. Αυτός όμως ήταν και ο λόγος, που οι κομμουνιστές τον "οικειοποιήθηκαν" τόσο εύκολα.



Προλεταριάτο λοιπόν είναι η εργατική τάξη και αυτό το Προλεταριάτο, εφόσον αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, άπασες οι εξουσίες θέλουν να το ελέγξουν ...Να το ελέγξουν, γιατί μέσα στα πλαίσια της ψευδοδημοκρατίας, που ζούμε εδώ και λίγους αιώνες, οι προλετάριοι με τις ψήφους τους μοιράζουν εξουσίες. Ανάμεσα σ' αυτούς, που θέλουν να το ελέγξουν, είναι και οι κομμουνιστές. Τι όμως είναι οι ίδιοι οι κομμουνιστές; Είναι εργάτες, μέλη της εργατικής τάξης; Όχι βέβαια. Είναι "αγωνιστές" του Προλεταριάτου. Είναι άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να το "σώσουν", αλλά την επιβίωσή τους δεν την εξασφαλίζουν δουλεύοντας στο "πλάι" του στα εργοστάσια.



Είναι άνθρωποι, οι οποίοι δεν επιβιώνουν με το ζωικό τους κεφάλαιο, εφόσον, με τα λίγα "κουτσογράμματα" που γνωρίζουν, παριστάνουν τους "πατερούληδες" της εργατικής τάξης. Είναι άνθρωποι, οι οποίοι δεν θέλουν να επιβιώσουν με τον τρόπο που επιβάλει η κοινωνική τάξη στην οποία ανήκουν ...Άνθρωποι, οι οποίοι "διαπλέκονται" με εξουσίες και μέσα από σκοτεινές "διαδρομές" και ύποπτες "συνεργασίες" με διάφορα κέντρα εξουσίας καταφέρνουν και βγάζουν μεγαλύτερο "μεροκάματο" από τους εργάτες ...Μια "υποβαθμισμένη" αστική τάξη θα λέγαμε. 



Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει στο σημείο αυτό είναι να δούμε τι είναι αυτοί οι ιδιόμορφοι κομμουνιστές, οι οποίοι "καλούν" τους εργάτες-προλετάριους σε "ενώσεις" και "αγώνες", αλλά θεωρούν αυτονόητο το "δικαίωμά" τους να ηγηθούν οι ίδιοι αυτών των "ενώσεων" και των "αγώνων". 


18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ, 3 αυτοκίνητα
Στην πολιτική ορολογία υπάρχει και ένας άλλος περίεργος και ξενόφερτος όρος. ΛΟΥΜΠΕΝ Προλεταριάτο. Τι όμως είναι το λούμπεν; Το λούμπεν είναι μια γερμανική λέξη. Lumpen είναι το κουρέλι ...η πατσαβούρα ...το παρτάλι. Λούμπεν Προλεταριάτο είναι το ακραίο Προλεταριάτο ...Είναι το "κατακάθι" του Προλεταριάτου ...Είναι τα άτομα εκείνα, τα οποία συνεργάζονται, για να μην εργάζονται ...Είναι τα άτομα εκείνα, τα οποία με το ζωϊκό τους κεφάλαιο δεν βιδώνουν βίδες ούτε δουλεύουν το μυστρί, αλλά κλέβουν, χτυπάνε ανθρώπους, σπάνε τζαμαρίες ή πετάνε μολότοφ. Κατά παραγγελία των "εργοδοτών" τους. Κατά παραγγελία αυτών, οι οποίοι μπορούν να τους πληρώσουν.



Τα στελέχη λοιπόν των κομμουνιστικών κομμάτων, που ζουν πλούσια εξαιτίας των "αγώνων" τους, είναι εκ των δεδομένων λούμπεν. Είναι το "κατακάθι" της εργατικής τάξης ...Ο "πάτος" του Προλεταριάτου. Αν οι εργάτες είναι ένας όμορφος, εργατικός και νόμιμος κόσμος, οι κομμουνιστές είναι ο υπόκοσμος αυτού του κόσμου ...Είναι οι λούμπεν προλετάριοι, που στελεχώνουν τα κομμουνιστικά κόμματα ...
Οι έξυπνοι "εργατοπατέρες", που συνήθως ξεκινάνε τη σταδιοδρομία τους με καδρόνια, λοστούς και πέτρες, για να φτάσουν στο τέλος να κυκλοφορούν με Lexus και σωματοφύλακες ...Οι τεμπέληδες, που γνωρίζουν τα πάντα για ένα εργοστάσιο, αλλά μία βίδα δεν έχουν βιδώσει ποτέ στη ζωή τους ...Οι πονηροί, που στο απόγειο της "αγωνιστικότητάς" τους δεν χρησιμοποιούν το ζωικό τους κεφάλαιο για να σπάσουν και να ρημάξουν οι ίδιοι, αλλά το "θυσιάζουν" για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης...

Διαβάζουμε ἀπό τό θέμα τοῦ Παναγιώτη Τραϊανοῦ

Σταλινικός Μονεταρισμός



Υ.Γ. Perimajestic,Χρόνια Πολλά μέ ὑγεία καί δύναμιν ! Εὔχομαι μέ τό Νέον Ἔτος νά εἶσαι καί πάλι κοντά μας ! 


Μονεταρισμός 


Ἡ Πελασγική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου