" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

«Ἐπενδύω στήν Ἑλλάδα»,κορόϊδα !


Στην ταχεία και αποφασιστική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος «Επενδύω στην Ελλάδα» 
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει στην «αιχμή του δόρατος» της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής τις παραγωγικές επενδύσεις και με το νομοσχέδιο εισάγει ρυθμίσεις που απλουστεύουν τις προβλεπόμενες διατυπώσεις -και εν γένει διαδικασίες- στους τομείς της περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας και κυρίως που διευκολύνουν την ανάπτυξη επενδυτικών εγχειρημάτων στην Ελλάδα, με την παράλληλη μέριμνα του δημοσίου συμφέροντος.(ἐδῶ)

Καί πῶς ἀκριβῶς γίνεται αὐτό;

με το σχετικό άρθρο 158- που δεν υπήρχε ως διάταξη, όταν το νομοσχέδιο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση- εξαιρούνται οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΜΜΕ από την ονομαστικοποίηση των μετοχών τους μέχρι φυσικού προσώπου, ενώ εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι καναλιών, ελεύθερων και συνδρομητικών εταιρειών διανομής, καθώς και οι εκδότες από την υποχρέωση υποβολής Πόθεν Εσχες.(ἐδῶ)

Καί τώρα πού ὁ τσυριζα εἶναι ...ἀντιπολίτευσις «βλέπει»  τά ἐξόφθαλμα :
  • Μήπως στοχεύει να διευκολύνει την περαιτέρω υπερσυγκέντρωση στα ΜΜΕ ώστε να παρακάμπτονται οι κανόνες ανταγωνισμού
  • Μήπως συμπεριλαμβάνονται και τα συνδρομητικά κανάλια προκειμένου να διευκολυνθεί η επικείμενη εξαγορά της Forthnet, χωρίς να φαίνεται ποιος είναι ο αγοραστής; 
  • Μήπως λύνει τα χέρια στους καναλάρχες ώστε να προχωρούν σε αγοραπωλησίες ΜΜΕ, σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από εταιρείες που δεν γνωρίζουμε τη μετοχική τους σύνθεση και με χρήματα αδιαφανούς προέλευσης;(ἐδῶ)


Ἀδωνάϊ ( ὑπουργός Ἀνάπτυξης καί Ἐπενδύσεων) :

«προφανώς και μια κυβέρνηση νομοθετεί αυτό που της ζητάει η αγορά. Αυτό συμβαίνει στον καπιταλιστικό κόσμο και η κυβέρνηση νομοθετεί σήμερα στην καπιταλιστική οικονομία»

Πέρασε τίς ἐξετάσεις μέ ἄριστα τό Ἀδωναΐ καί τώρα λαμβάνει τόν ...ἔπαινον !
καί συνεχίζει διευκρινίζων τόν ...στόχον : 

«Στόχος είναι προσελκύσουμε τις επενδύσεις. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε αν πούμε σε έναν επενδυτή να έρθει στην Ελλάδα, για να του κάνουμε τη ζωή δυσκολότερη. Θα τον προσελκύσουμε όταν του δείξουμε ότι θα σεβαστούμε και το χρήμα και το χρόνο του»

Δῆλα δή νομοθετοῦν γιά νά κάνουν ΕΥΚΟΛΗ τήν ζωή τῶν ...ἐπενδυτῶν ! Καί ποιοί εἶναι οἱ ἐπενδυτές;

Καί πόσο εὔκολη γίνεται ἡ ζωή τῶν ...ἐπενδυτῶν ; Νά ὑποθέσουμε ...κάπως ἔτσι;

Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει η Forthnet έναντι 41 εκατομμυρίων ευρώ, με το «κούρεμα» των δανείων να υπερβαίνει το 80% προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία! ...η Forthnet, η οποία χρωστάει στις τρέπαζες 350 εκατομμύρια ευρώ. (ἐδῶ)

Ἔμ κουμπαριές εἶναι αὐτές,ὄχι ἀστεῖα ! Ἄν τε τώρα αὐτά, νά τά καταλάβουν,ὅλοι ἐκεῖνοι οἱ φουκαριάρηδες πού χρωστοῦν τά δάνεια γιά τό «κεραμύδι» πού ἤθελαν νά βάλουν στό κεφάλι τους, στίς κ&λοτράπεζες καί τρέμει καθημερινῶς τό φυλλοκάρδι τους μήν τό χάσουν.Πῆγαν ὅμως καί ψήφισαν τόν Κούλη γιά νά κάνῃ δωράκια 280 ἑκατομμυρίων στόν κουμπάρο Μαρινάκη,γιά νά βάλῃ στό χέρι ὄχι ἁπλῶς ἕνα συνδρομητικό κανάλι (μέ ὅτι ὥφελος ἐνέχει...),ἀλλά στήν οὐσία αὐτή ὁλόκληρη τήν κινητή τηλεφωνία ( Wind,Vodafone,Forthnet) ! Ἔτσι,ἐνῶ :

το 67% της forthnet,πέρασε στις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank (ἐδῶ)

 μέ τό κούρεμα-δῶρο, τοῦ Κούλη ποῦ πῆγε ;

Ἄ,ἐπίσης μήν λησμονοῦμε πώς ἀνάμεσα στούς δύο ἱδρυτές τῆς forthnet ἡ μία ἦταν οἱ Minon Lines.

Ιδρύθηκε στα τέλη του 1995 από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και την Minoan Lines, με την επωνυμία Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Τηλεπικοινωνιών και Τηλεματικών Εφαρμογών, διακριτικό τίτλο FORTHnet Α.Ε. και έδρα στις Βούτες Ηρακλείου (ἐδῶ)

Καί τί σημαίνει Minon Lines ;

Το 2008 οι μετοχές της εξαγοράστηκαν από τον Ιταλικό Όμιλο Γκριμάλντι (ἐδῶ)

Ο Όμιλος Γκριμάλντι είναι πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών με έδρα στη Νάπολη.(ἐδῶ)

Ο Γκριμάλντι ταράζει ξανά τα νερά της ελληνικής ακτοπλοΐας 

...η κόντρα με τον «αιώνιο ανταγωνιστή», τον Γιάννη Σήφη Βαρδινογιάννη, καλά κρατεί εδώ και 12 χρόνια.

Τίποτα δέν εἶναι τυχαῖον,ἀγαπητοί μου ! Συνδυᾶστε ἐπίσης :

Ο ΠΑΟΚ, η NOVA, ο Μαρινάκης και το παρασκήνιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος

Ἐάν νομίζετε πώς τό πρᾶγμα εἶναι ἁπλόν,πλανᾶσθε πλάνην οἰκτράν ! Διότι Μαρινάκης σημαίνει ...διάδοχος Κόκκαλη καί Κόκκαλης τί σημαίνει ἔχουμε,πολλάκις,πῇ;

«Από πράκτορας της Stasi, δισεκατομμυριούχος»

«Οι έρευνες για την υπόθεση των ‘μαύρων ταμείων’ της Ζίμενς οδηγούν και στο Σωκράτη Κόκκαλη...«παλιός γνώριμος» στη Γερμανία: «έγινε πλούσιος με αμφιλεγόμενες δουλειές με τη DDR»...ελέγχει πολλούς παράγοντες της οικονομίας και της πολιτικής, που «χορεύουν, όπως αυτός σφυρίζει»... η Siemens πήρε το 1997 το έργο της ψηφιοποίησης του ελληνικού τηλεφωνικού δικτύου. Για την ακρίβεια: το μισό του έργου, διότι το άλλο μισό της επικερδούς σύμβασης τo ‘τσέπωσε’ ο Κόκκαλης με την εταιρία Intracom»

Ἡ προδοσία τῆς Μακεδονίας ἕνα πολύ παλαιό σχέδιον...
Τό θέμα αὐτό νά διαβαστῇ μέ πολύ προσοχή ! 

Ἡ συνωμοσία τῆς ἀριστερῆς ἐξουσίας

Ἔτσι τώρα σειρά ἔχει πάρῃ ὁ ...διάδοχος Μαρινάκης,ὅπως τότε :

Τόν Ἰανουάριο τοῦ 1990 σέ μία ἄτυπη συνεδρίαση τῶν κομμάτων τῆς ...οἰκουμενικῆς ( Ν.Δ. ΚΚΕ ΠΑΣΟΚ) δηλαδή ὅλοι οἱ δημοκράταροι μαζεμένοι, ἀποφάσισαν νά δώσουν τήν προμήθεια γιά τά 1.500.000 ψηφιακά τηλέφωνα, δηλαδή μιᾶς προμήθειας ΜΑΜΟΥΘ, στήν γερμανική siemens καί τήν Ιντρακόμ τοῦ κομμουνιστή Σωκράτη Κόκκαλη ! 

Πῶς εἶπε λοιπόν,τότε,ὁ Χαρίλαος Φλωράκης,ὁ σφαγιᾶς Καπετάν Γιώτης,πού τά ...βρῆκε μέ τήν ...δεξιά ; " ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ " !

Ἔτσι !

«Ἐπενδύω στήν Ἑλλάδα»,κορόϊδα ! 

Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου