" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Ἡ μέλανα περιστερά ὁλοκληρώνει τό ...ἔργο της ...


Ἡ γλύπτρια τοῦ «ὑπερόχου» γλυπτοῦ πού παρουσίασε ὁ Παυλόπουλος μετά τῶν ὑπολοίπων ...ἐκλεκτῶν προσωπικοτήτων,ἡ Hedva Ser Salomon,γεννήθηκε στήν Πετάχ Τίκβα τοῦ Ἰσραήλ.


 Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μποκόβα, έχει διορίσει την γλύπτρια Hedva Ser ως Πρέσβη Καλής Θέλησης και Ειδικό Απεσταλμένο για την Πολιτιστική Διπλωματία. Αυτός ο τίτλος του δόθηκε σε αναγνώριση της σταθερής της δέσμευσης για τον διάλογο των πολιτισμών και την κοινωνική ένταξη ως μέσο για μια κουλτούρα ειρήνης και την αφοσίωσή του στα ιδανικά του Οργανισμού.
...ξεκίνησε το έργο "Art Camp" το 2012 στην Ανδόρα,κύριος στόχος αυτού του έργου είναι η προώθηση της συνάντησης νέων καλλιτεχνών και η ενθάρρυνσή τους στο δημιουργικό και καλλιτεχνικό έργο τους, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις αξίες της UNESCO, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η προώθηση της ειρήνης, καθώς και τη Σύμβαση για την προστασία και την προώθηση της πολυμορφίας των πολιτιστικών εκφράσεων


Εγκαίνια του Κήπου της Ελπίδας τρίτης Ιούλη 2017 στην Κρακοβία, Πολωνία (ἐδῶ)
Η κ. Ser υποστηρίζει τη δημιουργία του Κέντρου Νεολαίας στη Μάλτα και την υλοποίηση του έργου Art Camp στην Ανδόρα και τη Μάλτα. ...εγκαινίαση του κήπου της ελπίδας "Καταστροφή και αναγέννηση" στις 2 Ιουλίου 2017,στην Κρακοβία της Πολωνίας με αφορμή την έναρξη του 41η σύνοδος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο εργάζεται εδώ και 2 χρόνια σε στενή συνεργασία με τους φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας. 


4 γλυπτά συμβολίζουν την ιστορία των εβραϊκών κοινοτήτων και ...άλλων εθνών Καταστροφή και ανασυγκρότηση (ἐδῶ)


Αρκετά εργαστήρια έχουν ήδη οργανωθεί με πολωνούς μαθητές για να ευαισθητοποιήσουν στην ιστορία του Ολοκαυτώματος καθώς και την καταστροφή και αναβίωση του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού. Η κ. Ser προτίθεται να συνεχίσει τις εργασίες της στην Πολωνία, δουλεύοντας με νέους της Πολωνίας και διοργανώνοντας διάφορα εργαστήρια για τα θέματα που αναφέρονται παραπάνω. Προτίθεται να συνεχίσει το έργο της υπεράσπισης μέσω του Κήπου της Ελπίδας "Καταστροφή και αναγέννηση".(ἐδῶ)
Η καλλιτέχνης της UNESCO για την ειρήνη Hedva Ser στις 10 Ιουλίου 2013 εγκαινίασε ένα χάλκινο άγαλμα με τίτλο Δέντρο Ειρήνης στο Παλαιστινιακό Πανεπιστήμιο Al Quds στην Ιερουσαλήμ (ἐδῶ)
...προορίζεται να «φτιάξει γέφυρες μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών μέσω της επιστήμης, της εκπαίδευσης και των τεχνών»...«θα καλωσόριζε την ευκαιρία να φυτέψει ενα δάσος Δέντρων της Ειρήνης, για να διαδώσουν ένα μήνυμα αμοιβαίου σεβασμού και ειρήνης σε όλο τον κόσμο »...Μέχρι σήμερα (2013), το δάσος της Ser έχει ριζώσει στο πανεπιστήμιο Al Quds, στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, στο AT Still University της Mesa (Αριζόνα) και στο Πανεπιστήμιο Temple της Φιλαδέλφειας.Το δώρο του Πανεπιστημίου Al Quds κατέστη εφικτό από μια ομάδα ιδιωτικών χορηγών στις ΗΠΑ (ἐδῶ)


Η διάσημη εικαστικός Hedva Ser πρέσβης Καλής Θελήσεως της Unesco στην ογκολογική μονάδα παίδων «Ελπίδα»

σάν μαγίστρω πού ἐπικαλεῖται τά δαιμόνια...
 (Περισσότερα βιογραφικά καί περί τοῦ ...ἔργου της,στοιχεῖα,στήν προσωπική της σελίδα  ἐδῶ)

Ἐπίσης ἔχει τιμηθῆ μέ :

Διάταγμα του 29 Floréal Έτος Χ ( 19 Μαΐου 1802 ) για τη δημιουργία της Λεγεώνας της Τιμής
τόν Σταυρό τοῦ Ἰππότη τῆς Λεγεῶνος τῆς Τιμῆς ἀπό τό  L’ordre national de la Légion d'honneur :
 ίδρυμα το οποίο, υπό την αιγίδα του Μεγάλου Καγκελαρίου και του Μεγάλου Μαγίστρου , είναι επιφορτισμένο με την απονομή της υψηλότερης τιμητικής διάκρισης στη Γαλλία .
καί


Chevalier des Arts et des Lettres (Ἰππότης τῶν τεχνῶν καί τῶν γραμμάτων)ἀπό τό Ordre des Arts et des Lettres (Το Τάγμα των Τεχνών και των Γραμμάτων) είναι μια γαλλική τιμητική διάκριση η οποία, υπό τη διαχείριση του Υπουργείου Πολιτισμού , ανταμείβει "τους ανθρώπους που έχουν διακριθεί από τη δημιουργία τους στον καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό τομέα ή από τη συμβολή τους επιρροή των τεχνών και των γραμμάτων στη Γαλλία και στον κόσμο ".

Καταλάβατε πώς τό ἐν λόγῳ ἄτομον δέν εἶναι καθόλου τυχαῖον ; Καταλάβατε πώς αὐτό τό «δάσος δένδρων εἰρήνης» θέλει νά ῥίξῃ βαθιές ῥίζες,σ᾿ὁλόκληρον τόν πλανήτη,ὥστε νά πραγματωθῇ ἡ ἐπικράτησις τοῦ ἑβραϊσμοῦ ; Μά πόσο πιό ξεκάθαρα,πλέον νά τό ποῦν; Στέλνουν τήν περιστερά καί τό διαλαλεῖ πανταχόθεν !

ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ...

Καί ὅλοι ὑποταγμένοι σ᾿αὐτούς ! Ὅλοι τους...

Ὧ ναί,ἦταν ΚΑΙ αὐτός ἐκεῖ,ὁ Πρῖγκηψ Νικόλαος μετά τῆς συζύγου του, Τατιάνας Μπλάτνικ ( ...Από την πλευρά της μητέρας της, είναι εγγονή της Κόμισσας Ελίνκα φον Άϊνζιντελ, απογόνου του Γουλιέλμου Β΄ εκλέκτορα της Έσσης. Το 1986, όταν η Τατιάνα ήταν έξι ετών, ο πατέρας της πέθανε και, σύντομα, η μητέρα της παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Αττίλιο Μπρίλεμπουργκ ἐδῶ)


Ἄ, γιά περᾶστε γιά μία ἀνά-θύμησιν ἀπό ΕΔΩ , ΕΔΩ καί ΕΔΩ


Καλή σας νύκτα ἀγαπητοί μου...


Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

  1. Όλη η βασιλική οικογένεια πρέπει να παίζει έναν υπόγειο ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ο Νικόλαος Γλύξμπουρκ-Ντελαγκέσια κλπ στήριζε στης δημοτικές εκλογές 2019 στο δήμο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη-ΝΔ (παιδί της Ντόρας Μητσοτάκη). Ο Παύλος Γλύξμπουρκ-Ντελαγκέσια κλπ στήριζε στης δημοτικές εκλογές 2019 στο δήμο Αθηναίων Παύλο Γερουλάνο-ΠΑΣΟΚ οπότε αν έβγαινε αυτός δήμαρχος θα ήταν το παιδί του Τέως_βασιλέως ο Παύλος στα εγκαίνια του αγάλματος-έκτρωμα. Αυτό δείχνει την διαπλοκή με την εξουσία ακόμα και σήμερα, την αγάπη τους για τα εβραϊκά μνημεία και την πίστη στις ιδεολογία της παγκοσμίου διακυβέρνησης που έχει ο τέως_βασιλικός οίκος. Αυτά για να ξεστραβωθούν κάποιοι και να μη νομίζουν ότι η πρώην βασιλική οικογένεια αποτελείται από δήθεν αγνούς πατριώτες όπως προσπαθούν εναγωνίως να μας πείσουν κάποιες "ναυαρχίδες του πατριωτικού χώρου". Θυμίζω ότι ο Κωνσταντίνος-Τέως όταν ρωτήθηκε για την θέση του για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων για την Μακεδονία, απάντησε ότι δεν τον νοιάζει η Μακεδονία(για τέτοιο "μεγάλο_πατριώτη" μιλάμε), αυτός και ο οίκος του κοροϊδεύουν ακόμα τους αδαής πατριώτες, αλλά φταίνε και ορισμένοι πατριώτες που δεν ανοίγουν τα ματάκια τους να δουν τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ έχω αναφερθεί στο κιμμεριο αίμα τους.Αυτα όλα ,πρέπει να βγαίνουν πλήρως στην επιφάνεια.Ετσι ,δεν μπορούν να κρύφθουν πλέον.Σαφως και η τύπισσα ,βγάζει λεφτά ,την προωθούν να βγάζει λεφτά από τις πλάτες των κοροιδων που πληρώνουν τις κρονιες αηδιες.Σαν τα αγάλματα στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο ,στην αρχή της Καρόλου Ντηλ.(Ποιος ήταν αυτός ;).Επιβάλλεται η ενημέρωση !όταν τους αποκαλύπτεις τους παγώνεις περισσότερο το αίμα ,είναι που είναι ψυχρό ....ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ...ΠΕΡΙΕΡΓΑ " ΑΓΑΛΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
      https://sxolianews.blogspot.com/2013/05/blog-post_9049.html

      Τά γράφουμε,χρόνια τώρα.Καί γιά τούς διαβόλους καί τούς τριβόλους καί τά κόκκινα δαιμόνια...

      Ἔ καί; Νά πού μᾶς κατέφθασε καί ἡ περιστερά...

      Ἡ μέλανα ἤ μελαμψή,ἔτσι;

      Οἱ μελαμψές Περιστέρες καί τό Μαντεῖον τῆς Δωδώνης...
      https://sxolianews.blogspot.com/2017/09/blog-post_13.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἀριστόμαχε !

      Διαγραφή
  3. ΕΓΩ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΝΑ ΑΓΧΟΣ ΜΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ ΕΝΑΝ ΦΟΒΟ......ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ,ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΘΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ........ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ.......ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ..............ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ-ΑΝΑΜΟΝΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόση ἀκόμη ὑπομονή ;

    Καλησπέρα ἀγαπητή Βοτιαῖα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω ρωτήσει και εγώ...θα πάη μακρυά η βαλίτσα ;ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.Καποιοι δεν θα προλάβουν να δουν,κάποιοι θα βλέπουν και θα πέφτουν .2019 -2025.ΤΕΛΟΣ. Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΗ ΣΤΟΝ ΠΆΤΟ.Ο ανωτερω σχολιαστής το είπε....αυτοί τρέχουν αλλοφρονες και εμείς έχουμε την ηρεμία μας.ΧΑΧΑΧΑΧΑ !ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ !!!!!το εχω ξαναγράψει..έχουν κωλοπιλαλα !χαχαχαχα !ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο πάρκο της Ριζαρείου, στον σταθμό του μετρό Ευαγγελισμός στήσανε το μαύρο έκτρωμα με χορηγία της κ. Βαρδινογιάννη; Η διαμόρφωση του πάρκου έγινε με χορηγία του εφοπλιστή Πατέρα, όπου σε κάποιες πλάκες γράφει σε ελληνικά και αγγλικά μια φράση του Σάμουελ Μπέκετ σχετική με την αγάπη...πάλι περιούσιου... Χαθήκανε τα ελληνικά ρητά των Ελλήνων σοφών ή ακόμα τα παραγγέλματα των Δελφών ή ορθοδόξων αγίων μια και στην Ριζάρειο δίδαξαν τόσοι ιερείς; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου; Το νοσοκομείο από τον ναό πήρε το όνομά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή