" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ἡ ἀργία τῶν ἑβραιομακεντόνσκι

Οἱ ἱδρυτές τῆς ΕΜΕΟ : 26. Γκρούεφ,27.Τατἀρτσεφ,28. Πόπ Ἀρτσόφ,29. Δημητρώφ, 30. Μπαντάλτσιεφ,31. Χατζί Νικολώφ
Στα Σκόπια, σήμερα είναι «Αργία». Είναι η "ημέρα της Επανάστασης". Τιμούν, την ίδρυση στις 23 Οκρωβρίου/4 Νοεμβρίου 1893. στην Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων, τη Σαλανίκ, της «ΕΜΕΟ», Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης.
ΕΜΕΟ,στα βουλγαρικά, Вътрешна Македонска Революционна Организация.

Σήμερα θα ήταν 4 Νοέμβριου, αλλά για τους συντρόφους αυτά δεν έχουν καμιά σημασία.
Χθες στο «ΕΜΕΟ»-Δημοκρατικό Κόμμα για την Μακεδονική Εθνική Ενοποίηση, άρχισαν την προσπάθεια "εκκαθάρισης" των πολλών συνεργατών της αμερικανικής πρεσβείας και διέγραψαν τον αντιπρόεδρο Μίτκο Γιάντσεφ, γιατί είχε εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία του με την τακτική του κόμματος για μποϋκοτάζ, στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, για τη Συμφωνία των Ψαράδων, και είχε ψηφίσει. Διαγράφηκαν ακόμα ο Κωνσταντίν Μπογκνάνοφ, ο εξάδελφος του Γκρουέφσκι Σάσο Μιγιαλκόφ, που ήταν ο ενδιάμεσος για την αποστασία, και τον Νίκολα Τοντόροφ.

Δελτίο τῶν 11

Διαβάζουμε ἀπό τό βικιπαίδεια στό λῆμμα Μακεδονικός Ἀγῶνας:

«Το 1893 ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη η οργάνωση Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση (ΕΜΕΟ) με επίσημο σκοπό το συντονισμό των προσπαθειών των χριστιανικών πληθυσμών της Μακεδονίας για την απελευθέρωσή τους από τον οθωμανικό ζυγό. Η οργάνωση αναφερόταν γενικά στα δικαιώματα του "Μακεδονικού λαού" χωρίς εθνικές ή δογματικές διακρίσεις, δηλώνοντας "σταθερά ενωτική" και "μαχητικά αντισωβινιστική". Στην πραγματικότητα ήταν μία βουλγαρική εθνικιστική οργάνωση με μυστική ατζέντα τον εκβουλγαρισμό της Μακεδονίας και την απόσχισή της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως ενδιάμεσο στάδιο πριν την τελική ένωσή της με τη Βουλγαρία».

Γιά θυμηθεῖτε τήν ἀνταλλαγήη πληθυσμῶν πού συμφώνησε ὁ στενός συνεργάτης τοῦ Ἐλ. Βενιζέλου,Νικ. Πολίτης τό 1924 :
Το προδοτικό πρωτόκολλο Κάλφωφ-Πολίτη και η συμφωνία των Ψαράδων

Ἔμ,τί νομίζετε,τυχαίον εἶναι τό «ἑβραιομακεντόνσκι» ; Ἤ μήπως τυχαίως καί πάλιν,ὁ Σόρος κοπιάζει,παντί τρόπῳ,γιά τήν «Μακεδονία» ; !


Ἡ Ἐξέγερσις τοῦ Ἴλιντεν
«το 1903 η οργάνωση ΕΜΕΟ οργάνωσε την αντιοθωμανική ένοπλη Εξέγερση του Ίλιντεν με το σύνθημα "Η Μακεδονία στους Μακεδόνες" και βασικό στόχο την αυτονομία της Μακεδονίας.Έπειτα από την αποτυχημένη εξέγερση του Ίλιντεν ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις μέσα στο ίδιο το κίνημα και έτσι το ΕΜΕΟ διασπάστηκε στα δύο, στους αριστερίζοντες (φεντεραλιστές) που διατηρούσαν την ιδέα της αυτονομίας σε ένα ομόσπονδο κράτος και τους δεξιίζοντες (τσεντραλιστές) που ασπάζονταν το βουλγαρικό εθνικισμό (ένωση με Βουλγαρία του κράτους που θα προέκυπτε) και συγκρούονταν ένοπλα με Έλληνες και Σέρβους».( βικιπαίδεια : ΕΜΕΟ)

Καί τώρα ἡ ἐλβετική Blick σέ δημοσίευμά της,θέτει θέμα ἑνώσεως τῆς Βορείου Μακεδονίας (ὅπως βάφτισαν τά Σκόπια οἱ τσογλανοκουμμούνες τοῦ ἀχασβήρου,χαβαναγκίλα Ἄξελ),μέ τήν Νότια. Δῆλα δή,ἑλληνικά ἐδάφη. Καί ὄχι ὅποια καί ὅποια ἐδάφη,τήν Σαλανίκ νά ἔχουν,τήν Ἰερουσαλήμ τῶν Βαλκανίων ...

Ἡ Πελασγική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου