" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τσίρκο ἡ ΝΔ: Tό γέλιο εἶναι ἀτέλειωτο...


Είχαμε την εντύπωση ότι στο γαλάζιο κουκλοθέατρο της ΝΔ τα είχαμε δει όλα, από πλευράς γελοιότητας. Και τι δεν αντίκρισαν τα μάτια μας όλο αυτό το διάστημα της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου. Τον Μητσοτάκη να αλλάζει χτένισμα, παραπέμποντας στον… Γούντι τον τρυποκάρυδο, τον Γεωργιάδη να ωρύεται ως συνήθως, αλλά να καταντά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Τον Μεϊμαράκη να παίρνει το γνωστό «μάγκικο» ύφος και να δηλώνει χαιρέκακα ότι «παιδιά είναι, θα πούνε και καμιά κουβέντα παραπάνω». Τον Τζιτζικώστα με το ροδαλό μάγουλο να παριστάνει στο τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ τον δρομέα μεγάλων αποστάσεων. Το επιτελείο γενικώς της ΝΔ να μας θυμίζει απεγνωσμένα ότι την Κυριακή 22 Νοεμβρίου αντί να πιεις έναν φραπέ ή να φας ένα σουβλάκι πίτα μαζί με μια μερίδα πατάτες, μπορείς να δώσεις τα 3 ευρώ, που αντιστοιχούν ως ποσό στα προηγούμενα, ψηφίζοντας έναν εκ των υποψηφίων για την αρχηγική καρέκλα της ΝΔ.

Βεβαίως, κάποιος σχετικά αδαής γύρω από τα εσωτερικά θέματα της ΝΔ, ακούγοντας να επαναλαμβάνονται στη νεοδημοκρατική «αργκό» ονόματα-ψευδώνυμα όπως «Βαγγέλας», «Τζίτζι», «Κούλης» και «Μπουμπούκος» και πληροφορούμενος ότι όλα αυτά σχετίζονται με την Λεωφόρο Συγγρού, είναι πολύ πιθανόν ο νους του να πήγαινε σε… συγκεκριμένες νυχτερινές δραστηριότητες που συμβαίνουν στην εν λόγω οδό. Να όμως, που τελικά δεν τα είχαμε δει όλα. Το φιάσκο της αναβολής, επ’ αορίστω, των εσωκομματικών εκλογών στην ΝΔ, το τραγελαφικό φιάσκο που μετατρέπει ξεκάθαρα πλέον το κόμμα σε κάτι μεταξύ τσίρκου Μendrano και καλοκαιρινής θεατρικής επιθεώρησης στο Δελφινάριο, δείχνει ότι όσο άρρωστη (σε μη αναστρέψιμο μάλιστα βαθμό) είναι η «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη», άλλο τόσο εξίσου γελοία είναι.

Κάποιοι παρουσίασαν την κατάσταση στη ΝΔ ως κατάσταση που παραπέμπει  σε οίκους ανοχής, κάτι όμως το οποίο είναι άδικο. Για τους οίκους ανοχής φυσικά, καθώς ακόμη κι εκεί επικρατεί καλύτερη… ευταξία σε σχέση με το χαμαιτυπείο της Λεωφόρου Συγγρού. Μετά το κάζο της Κυριακής έχει ιδιαίτερο γούστο να βλέπεις τους τέσσερις μνηστήρες να τρώγονται σαν τα κοκόρια, μη αντιλαμβανόμενοι ότι κάθε λεπτό που περνούσε γινόντουσαν ακόμη πιο αηδιαστικοί και αποκρουστικοί τόσο στους εναπομείναντες ψηφοφόρους της ΝΔ, όσο και στον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό.

Κάθε Έλληνας Πατριώτης που σέβεται τον εαυτό του, την υπόληψή του, την αξιοπρέπειά του δεν είναι δυνατόν να περιμένει το παραμικρό σε θετική κλίμακα από έναν κωμικό κομματικό θίασο, όπου η αθλιότητα της γελοιότητας αποτελεί και επισήμως πλέον σήμα κατατεθέν της ελεεινής του ύπαρξης.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου