" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο… «ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ»


tsipras amerikanoi
Στη… διπλή προσωπικότητα του mister Tsipra («ρεαλιστής στο Τέξας, λαϊκιστής στην Αθήνα»), αναφέρεται ο γνωστός δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Αθανάσιος Έλλις, (τον οποίο κάποιοι θεωρούν τη «φωνή της Αμερικής» στην Ελλάδα). Ο Έλλις, λοιπόν, συγχαίρει τον… «Τσίπρα εξωτερικού» («Αμερικής», για την ακρίβεια) και κατακρίνει τον «Τσίπρα εσωτερικού». Ιδού!  
«Τελικά, η Αμερική έχει μια ιδιότυπη επιρροή στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, έτσι και τώρα, στο Τέξας, απέφυγε τις ανεδαφικές ακρότητες και εξέπεμψε στοιχεία ρεαλισμού. Αναρωτιέται κανείς αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκιστής της Ελλάδας ή ο συστημικός της Αμερικής. Μόνον ο ίδιος μπορεί να απαντήσει, αλλά επειδή οι συνθήκες δεν επιτρέπουν αναβολές και καθυστερήσεις, καλό είναι να το κάνει γρήγορα. Κάθε φορά που περνάει τον Ατλαντικό, ο κ. Τσίπρας αισθάνεται ίσως την ανάγκη να αποτινάξει από πάνω του τον μανδύα του λαϊκισμού… Στην ομιλία του στο Τέξας, άφησε στην άκρη τις ατυχείς δηλώσεις περί μονομερούς καταγγελίας και κατάργησης του Μνημονίου και χαρακτήρισε καταστροφή την έξοδο της Ελλάδας ή άλλης χώρας από το ευρώ, αναγνωρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει σοβαρά προβλήματα: πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων, ανάδειξη και διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος».

Συμπέρασμα: ο mister Alexis βρίσκεται σε… καλό δρόμο. Πρέπει όμως να… προσπαθήσει περισσότερο και να πάψει να παριστάνει τον «αντισυστημικό» όταν εμφανίζεται ως «Τσίπρας εσωτερικού». Να γίνει «Τσίπρας εξωτερικού» παντού και πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου