" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Καταδικάστηκε για ανυποταξία ο γιος του Γρηγόρη Νιώτη




Tο στρατοδικείο Ιωαννίνων, καταδίκσε την Τρίτη σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ για ανυποταξία το γιο τού πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, Δημήτρη.
Καθόλη τη διάρκεια της δίκης, το δικαστικό μέγαρο πολιορκούσαν ομάδες αντιεξουσιαστών και φρουρούσαν διμοιρίες των ΜΑΤ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
 
Πριν από τέσσερα χρόνια, ο νεαρός είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, όταν το όνομά του ενεπλάκη σε δραστηριότητες αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι. Τοτε ειχε συλληφθει μαζι με την αδερφη του στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι «Ρεσάλτο» . Πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι που χρησιμοποιείται από αντιεξουσιαστές, στο οποίο οι αστυνομικοί μεταξύ άλλωνειχαν βρει 200 κενά μπουκάλια, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, 2 καλέμια, 2 μπιτόνια εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Τοτε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, σχολιάζοντας την σύλληψη των δύο παιδιών του στο εν λόγω στέκι, ειχε τονισει ότι "θα περάσει μαζί τους αυτή τη δοκιμασία" δεσμευόμενος να μην χρησιμοποιήσει την πολιτική του ιδιότητα προκειμένου τα παιδιά του να τύχουν ξεχωριστής, διακριτικής μεταχείρισης. Σε δηλώσεις του ο κ. Νιώτης ειπε ότι "το ‘Ρεσάλτο’ το ξέρουμε 10 χρόνια στο Κερατσίνι ως κοινωνικό θεσμό, που παρεμβαίνει με την έκδοση εφημερίδας αλλά και άλλες δραστηριότητες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπως έχω εμπιστοσύνη και στα παιδιά μου που είναι ενήλικες".
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου