" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης η ...τουρκική Κωνσταντινούπολη!!!


Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, για το 2010 θα είναι η Κωνσταντινούπολη αφήνοντας πολλές απορίες μέσα στο κεφάλι μας.Πώς αλήθεια θα μπορούσαν να εννοηθούν οι τουρκαλάδες ως μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού; Ιδού μια μεγάλη και καλή απορία!!!
Και αν κανείς μου αντιτάξει το γεγονός πως κα΄νουμε λόγο για μία πόλη, μάλιστα πόλη - σύμβολο που ενέχει ούτως ή άλλως πολιτισμό, εγώ έχω να αντιπαραθέσω τον απλούστατο λόγο πως τις πόλεις άνθρωποι τις κάνουν και δεν φυτρώνουν έτσι από μόνες τους ούτε και αναπτύσσονται αυτβούλως!!!
Μάλιστα ο Ερντογάν στην ομιλία του έδωσε το στίγμα ως επίρωση των παραπάνω λεγομένων καθώς σημείωνε στον λόγο του ότι:  «όλους, όσους - από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο, τον Σουλτάνο Μεχμέτ τον Πορθητή, τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν μέχρι τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ - συνέβαλαν, στον εξωραϊσμό της Πόλης και στην ομορφιά της ».
Πώς είπατε κ. Ερντογάν; Από τον Κωνσταντίνο έως τον Μεχμέτ τον πορθητή; Καλά μιλάμε σοβαρά πως μπορεί να γίνει σύγκριση αυτών των δύο; Δηλαδή ο ιδρυτής της Πόλης που σημειωτέον έναφέρεται ως Μέγας Κωνσταντίνος και όχι απλά με το όνομά του κάτι που σκοπίμως παραλείπετε κύριε,αλλά δεν ξεχνάτε τον τίτλο του ...Μεχμέτ, μπορεί να σταθεί δίπλα σ'έναν σφαγέα που ο μόνος σκοπός του ήταν να καταλάβει την χρυσή Πρωτεύουσα του Βυζαντίου; Και ΄ποιόν άλλον αναφέρατε, τον Σουλεϊμάν; Δηλαδή ακόμη έναν τουρανομογγόλο που το καλύτερο που γνώριζε από πολιτισμό ήταν να τρώει 5-5 τους μπακλαβάδες;
Και καλά τι λόγο να κάνουμε τώρα για τον Αττατούρκ τον ιστορικά αποδεδειγμένα χειρότερο σφαγέα με τις κατά συρροήν γενοκτονίες, που πέρασε ποτέ από τον πλανήτη Γη!!! Ο Χίτλερ ωχριά μπροστά του !!! Και η γενοκτονία των εβραίων σε σχέση με εκείνες που πραγματοποίησε αυτός μοιάζουν απλώς ... πταίσμα!!!
Αλήθεια όποιος έχει πάει στην Κωνσταντινούπολη και έχει δεί ιδίοις όμμασι τον ...πολιτισμό της ( λήμματα βόθρων να κυλούν στους δρόμους και να θεωρούνται φυσιολογική κατάσταση, κοπάδια απο πρόβατα και κατσίκια να περιδιαβαίνουν την πόλη σα να πρόκειται για πέρασμα ανάμεσα σε χωράφια και φυσικά να μην κάνω λόγο για τις αγορές τους και όλη εκείνη την βρωμιά και δυσοσμία που αναδύεται μέσα από εκεί)χωρίς να τελειώνει ο κατάλογος των ...πολιτιστικών εικόνων της ...πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης...
Αλλά όλα κι' όλα έριξαν λέει και πολλά πυροτεχνήματα!!! και τραγούδησε και ο ποπ σταρ τους Ταρκάν ή κάπως έτσι(ποιός τον ξέρει άλλωστε μόνον οι τουρκαλάδες)!!! Και όλα καλά και ωραία και θα γίνουν και άλλα πολιτιστικά κατά την διάρκεια του χρόνου και να δείτε τι καλά λόγια θα λένε οι δικοί μας ειδήμονες!!!
Τέλος πάντων με όλα τα παραπάνω μπορεί κανείς να μου καταλογίσει μίσος προς τους γείτονες. Τώρα θα μου πείτε, σε νοιάζει; Εντάξει δεν είναι ακριβώς εκεί το θέμα αν με νοιάζει ή όχι, αλλά με τόσο μαύρη ιστορία πίσω της η Τουρκία που περί το τέλος του 1000 μ. Χ. φάνηκανν οι ορδές των τουρανομογγόλων από τις στέπες και τα βουνά της βόρειας Ρωσίας  για να κάψουν , να αφανίσουν , να εξανδραποδίσουν πόλεις και περιοχές ολόκληρες που χιλιετίες κατοικούνταν απο άλλους λαούς και να επιβληθούν μέσα σε 500-600 χρόνια ως έκφραστές και του πολιτισμού, έ πολύ δεν πάει; !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου