" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΡΑΒΟ κ. ΚΑΤΣΕΛΗ, ΚΑΝΤΕ ΕΤΣΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ !!!



«Η EYPΩΠAΪKH Κεντρική Τράπεζα γνωμοδοτεί. Η ελληνική Βουλή νομοθετεί προς το δημόσιο συμφέρον», τόνισε προχθές στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη με αφορμή την κριτική που δέχτηκε για την ενέργειά της να αποστείλει στην ΕΚΤ το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.
Μπράβο στην Υπουργό η οποία λαμβάνει υπ' όψιν της το συμφέρον των πολιτών και δη των μικροεπιχειρηματιών οι οποίοι αποτελούν και την ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας και χωρίς την δική τους συμβολή για ποιά ανάπτυξη άραγε θα κάναμε λόγο; !!!
Πραγματικά είναι άξια συγχαρητηρίων η κ. Κατσέλη αφού επιδεικτικά αγνοεί την όποια γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όταν πρόκειται για το συμφέρον και το καλό των ελλήνων πολιτών.
Βεβαίως εμείς καμμία αμφιβολία δεν είχαμε ότι οι τράπεζες θα ασκούσαν πιέσεις για να μην γίνει νόμος του κράτους το νομοσχέδιο που αφορά τον Τειρεσία και τις ρυθμίσεις χρεών προς αυτές. Μάλιστα ήταν τέτοιες οι πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να στείλει εκείνη με την σειρά της την γνωμοδότηση προς την υπουργό Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη. Όμως όπως είναι γνωστό η Υπουργός κάνει την δουλειά της όπως πρέπει να την κάνει αφού με την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού "περισσότερες από 120.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οι οποίοι, με την αποπληρωμή του χρέους τους, επανακτούν τη δυνατότητα να επανέλθουν στο τραπεζικό σύστημα και εκτιμάται ότι πάνω από 600 εκ. ευρώ θα ενισχύσουν την αγορά μέσα στο επόμενο τρίμηνο",  όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.

Και αυτό είναι η αρχή, έπεται συνέχεια και με τους ιδιώτες, οψόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου