" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ

Τουλάχιστον δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το Λίβανο χτύπησαν το βόρειο Ισραήλ σήμερα, προκαλώντας την απάντηση του ισραηλινού στρατού, ο οποίος βομβάρδισε το xώρο απ' όπου προήλθε η επίθεση, δήλωσαν αρχές ασφαλείας και των δύο πλευρών.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες από την ισραηλινή αστυνομία, η οποία δήλωσε ότι δύο ρουκέτες χτύπησαν το βόρειο Ισραήλ. Η ισραηλινή τηλεόραση, αργότερα, ανακοίνωσε ότι μια τρίτη ρουκέτα προξένησε ζημιές σε έναν πυλώνα ηλεκτρικού. Οι αρχές ασφαλείας του Λιβάνου, που δήλωσαν ότι από το Λίβανο εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες και ότι το Ισραήλ απάντησε με 15 βλήματα, δεν είπαν ποιοι μπορεί να εκτόξευσαν τις ρουκέτες.
Αρκετές ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το Λίβανο εξερράγησαν σήμερα το απόγευμα στην περιοχή δυτικά της Γαλιλαίας, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.
«Οι δυνάμεις μας απάντησαν στα πυρά», πρόσθεσε.
«Θεωρούμε αυτό το συμβάν πολύ σοβαρό και εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση και ο στρατός του Λιβάνου πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να σταματήσουν αυτές τις επιθέσεις», συνέχισε.
Είναι η πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο που ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το Λίβανο με στόχο το Ισραήλ, οξύνοντας την ένταση στα σύνορα των δύο χωρών, που παραμένουν ασταθή τρία χρόνια μετά τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.



Πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου