Κάτι τέτοιους «ἡγέτες» καταγράφει ἡ σύγχρονος ἑλλαδική ἱστορία,γι᾿αὐτό πήξαμε στίς ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ! ! !
Υ.Γ.Ἀλήθεια,ποιούς καθηγητάς ἀπέλυσεν γιά λόγους ἀσφαλείας ὁ Μακάριος ; ! ! !
Ἡ Πελασγική
φωτό Πάντα σ᾿αὐτή τήν χώρα γινόμαστε μάρτυρες μίας κατηγορίας ἀνθρώπων πού κατά ἕναν παράξενο,περίεργο καί ἴσως ...μεταφυσικό τρόπον ( ἀφοῦ...
Νομιζω οτι ο Μακαριος προσπαθησε να σωσει την Κυπριακη Δημοκρατια που εγκαθιδρυθηκε με τις συμφωνιες του Λονδινου και της Ζυριχης.Η Δημοκρατια αυτη αν και κακοσχεδιασμενη ουσιαστικα ηταν υπο Ελληνικη Κυριαρχια και αν οι Κυπριοι και οι Ελλαδιτες ηταν πιο ψυχραιμοι και λιγοτερο θερμοκεφαλοι θαπρεπε να την στερεωσουν και να την βαλουν να δουλεψει(οσο και αν ηταν δυσκολο)και οχι να την υπονομευουν οπως τελικα εκαναν.Δεν επρεπε ναρθουν σε συγκρουση με τους Τουρκοκυπριους αφου και οι τελευταιοι μακροπροθεσμα θα ηταν ωφελημενοι απο ενα τετοιο κρατος.Θα ηρεμουσαν σιγα-σιγα και θα το καταλαβαιναν.Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι οι Τουρκοκυπριοι- Βαμβακοι ειναι πολυ κοντινης Ελληνικης καταγωγης!!Οι Ελλαδιτες και οι Κυπριοι επρεπε αν ηταν εξυπνοι και πατριωτες να χτισουν γεφυρες επικοινωνιας οσο και αν ειναι δυσκολο να συνεννοηθεις με τον "Τουρκο".Κυριως οι Ελλαδιτες με καταναγκαστικο εκπροσωπο τους τον ηλιθιο οσο και προδοτη Ιωαννιδη (που ξεγελαστηκε τοσο βλακωδως απο τον Κισσιγκερ) εχουν τις βασικες ΕΥΘΥΝΕΣ....Αλλα και μετα την Ζυριχη και το Λονδινο αλλοι κολλημενοι Ελλαδιτες(κυβερνηση Γ.Παπανδρεου) απερριψαν το σχεδιο Ατσεσον που ουσιαστικα ενωνε την Ελλαδα με την Κυπρο.Αν υποθεσουμε οτι δεν μπορουσε να δουλεψει η Ζυριχη και το Λονδινο το σχεδιο Ατσεσον ηταν μια πολυ καλη ευκαιρια δεδομενης και της φοβιας των Αμερικανων με τους Σοβιετικους.Ομως τιποτα δεν εγινε και με αυτη την δυνατοτητα -ευκαιρια.Και αυτο γιατι ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.Πριν την απορριψη αυτης της λυσης η κυβερνηση Κ.Καραμανλη με την συμφωνη γνωμη του Μακαριου τελικα ειχε προχωρησει στην συσταση του ανεξαρτητου κρατους της Κυπριακης Δημοκρατιας.Η λυση αυτη προταθηκε γιατι η επομενη λυση θα ηταν ο πολεμος ενας πολεμος που δεν θα συνεφερε την Ελλαδα...Νομιζω οτι ο Μακαριος ηλπιζε να περισωσει την Κυπριακη Δημοκρατια και γιαυτο ανεπτυξε αυτους τους ισχυρισμους και τις αιτιασεις στα Η.Ε.Τι θα μπορουσε να κανει για να περισωσει κατι?Να συνταχθει με τον Ιωαννιδη και τους συν αυτω που εμφορουνταν υποτιθεται απο πατριωτικα κινητρα αλλα ηταν τοσο τραγικα για την Ελλαδα ηλιθιοι???Και εν τοις πραγμασι ολετηρες της πατριδας???ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ!!!!.
ΑπάντησηΔιαγραφήἈγαπητέ μου,ποῦ βασίζεσαι καί ὑποστηρίζεις κάτι τέτιοι;Ποιά ἱστορική πραγματικότης σέ κάνει νά πιστεύῃς πώς οἱ συγκεκριμένες συμφωνίες ἦσαν ἤ θά μποροῦσαν νά ὡφελήσουν τήν Κύπρον καί τήν Ἑλλάδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβάζουμε ἀπό τό 4τομο ἔργο τοῦ Κώστα Μπαρμπῆ :«Ὕαινες καί τσακάλια τῆς ἑλληνικῆς πολιτικῆς»,τόμος Δ΄
Ὅλα μέ ντοκουμέντα.
Εἶχε πῇ ὁ στρατηγός Γυαλίστρας ἐπ᾿αὐτῶν : Ὁσονδήποτε πικρά κι᾿ἄν εἶναι ἡ ἀλήθεια,ἐπιβάλεται νά διατρανωθῇ,ὅτι ἀπό ἑλληνικῆς πλευρᾶς ἡ δοθεῖσα «λύσις» τοῦ Κυπριακοῦ,διά τῶν Συμφωνιῶν Ζυρίχης καί Λονδίνου,ὑπῆρξεν ὀλεθρία...»
Ὁ ἀποικιοκράτης καί ἀνθέλλην Χάρολντ Μάκ Μίλαν ἔγραφε :Οἱ τρεῖς πρωθυπουργοί ὑπογράψαμε ἕνα κοινό ἔγγραφο.Ὁ Μεντερές ἔδειχνε θαυμάσια καί εὐτυχισμένος-μέ τό δίκιο του. Οἱ Ἕλληνες ἦσαν χαρούμενοι,μολονότι ἀντιλαμβάνονταν ὅτι περισσότερο ὡφελημένοι δέν ἦσαν ἐκεῖνοι-κάθε ἄλλο...»
Καραμανλῆς καί Ἀβέρωφ εἶχαν περάσῃ χειροπέδες στήν αἱματοκυλισμένη Κύπρον.Ἄν καί ὅποτε ἐπιχειροῦσε νά τίς ἀφαιρέσῃ θά ἐπενέβαινε ὁ Ἀττίλας,ἀφοῦ ὁ «Ἐθνάρχης» τοῦ εἶχε παραχωρήσῃ αὐτό τό δικαίωμα,κπμπάζοντας ἀνερυθρυάστως πώς οἱ τρισάθλιες συμφωνίες «ἐπέτρεπαν τήν πλήρη ἀποκατάστασιν τῆς ἑλληνοτουρκικῆς φιλίας πρός ἤρεμον ὀριστικήν λύσιν τοῦ προβλήματος» καί πώς «ἐκεῖνες ἀποτελοῦσαν τήν εὐτυχεστέραν ἡμέραν τῆς ζωῆς του»
Ἑν πᾶσῃ περιπτώσει τό σίγουρο ἦταν πώς τό σχέδιον τῆς διχοτομήσεως,ἀμερικανο-σιωνιστικῆς «ἐμπνεύσεως»,εἶχε στηθῇ πρό καιροῦ καί μέ τούς ἐδῶ προδότες προχωροῦσε στό ἀκέραιον ! Ὅπως καί ἔγινε,δυστυχῶς. Τό χείριστον εἶναι πώς δέν ἔχει τελειώσῃ τό θέμα τῆς Κύπρου,πού κατά τήν ἄποψίν μου θά τελειώσῃ μέ ὑποταγή αὐτῆς στό Ἰσραήλ.Δ υ σ τ υ χ ῶ ς !
Νομιζω..... Το ευκταιο θα ηταν πραγματι η Κυπρος να περιηρχετο στην Ελλαδα. Δια της Ενωσεως. Ομως οταν κατι τετοιο φανηκε οτι ηταν ανεφικτο τοτε θα μπορουσαμε να ροκανισουμε τον χρονο σε αναμονη δυνατοτητων.Οπως και καναμε ως ενα σημειο. Δια της οικονομικης ισχυος που ηταν και ειναι ακομα στα χερια μας θα μπορουσαμε να στρεψουμε τα πραγματα σιγα σιγα προς το μερος μας.Η Ελλας δυστυχως ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ για τον διαμελισμο της Κυπρου.Παντου θερμοκεφαλοι, χουντικοι και μη ευκολα παιγνια των Κισσιγκερ και της ΝΤΠ.Η Γερμανια εχει το Λιχνενσταιν, η Γαλλια το Μονακο, η Ισπανια την Ανδορα, η Αγγλια ενα καρο juristictions!! Δεν θα πειραζε να υπαρχουν δυο Ελληνικα κρατη και στην πορεια θα ειχαμε το νου μας!!!!Θελω να πω οτι η μανια της Ενωσης χρησιμοποιηθηκε απο την ΝΤΠ με καταστροφικα για μας αποτελεσματα.Ιδιως η μανια του Γ. Παπανδρεου να καταδολιευσει στην συνειδηση του κοσμου(δια του συγκροτηματος Λαμπρακη και οχι μονον) την λυση που δοθηκε(Ζυριχη-Λονδινο) δειχνει οτι καποιοι δεν ικανοποιηθηκαν απο την λυση αυτη και πυροδοτησαν ξανα την θερμοκεφαλικη ΕΝΩΣΗ.Σκεφτομαι οτι το σχεδιο Ατσεσον μπορει να προταθηκε στον Γ. Παπανδρεου απλα και μονο για να δωσει αξιοπιστια στα λεγομενα του. Ξαναλεω οτι η Ζυριχη-Λονδινο δεν ηταν και οτι καλυτερο για να μην πω οτι εγινε ετσι για να πυροδοτηθει ευκολοτερα. Ομως θα μπορουσαμε να την βαλουμε να δουλεψει!! Γιατι???? Γιατι δεν ειχαμε αλλη δυνατοτητα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήἈγαπητέ μου Θαλῆ,ὅταν μετά τόν Β΄Π.Π. οἱ ἄγγλοι ἀποικιοκράτες,ἐκ τῶν γεγονότων (παγκόσμιοι πόλεμοι καί ἀποτελέσματα)μπῆκαν στήν διαδικασία νά δώσουν τήν δυνατότητα αὐτοδιαθέσεως στίς ἀποικίες τους,ἡ μόνη πού ἐξαιρέθη ἦταν ἡ Κύπρος καί ὅπως ὠμά τό δήλωσαν οἱ ἐγγλέζοι : γιά στρατηγικούς λόγους.
ΔιαγραφήὉπότε,σοῦ ἀπαντῶ διά αὐτῆς τῆς δηλώσεώς τους,πώς ἡ Κύπρος ΠΟΤΕ δέν θά μπορέσῃ νά ἔχῃ καλλυτέρα τύχη,ἀπλῶς καί μόνον ἐκ τῆς θέσεώς της.
Φίλη Πελασγική γιά τον Μακάριο ΔΕΝ γνωρίζουμε πλήθος στοιχεία και λεπτομέρειες σκοπίμως, π.χ. ούτε γιά τήν εν Αθήναις "θητεία του" ως κληρικού, ΟΥΤΕ γιά την αντίστοιχη στις ΗΠΑ πρό αρκετών δεκαετιών και οι δύο.
ΑπάντησηΔιαγραφή(Ίσως βρεί κανείς απειροελάχιστες φωτογραφίες).
Επίσης, δεν υπάρχει μία εμπεριστατωμένη σοβαρή θεολογική μελέτη, γιά το ΠΩΣ είναι δυνατόν ενώ αντίκειται και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ και ...καθέτως απο τους Εκκλησιαστικούς Κανόνες να είναι ένας αρχιερέας ταυτοχρόνως και πολιτικός άρχων, αυτός σ τ ρ ο γ γ υ λ ο κ ά θ η σ ε ως "πρόεδρος της Δημοκρατίας" διατηρώντας και τήν αρχιεπισκοπή της (χιλιοπροδομένης μας) Κύπρου. Και φροντίζοντας να πατάξει τίς όποιες αντιδράσεις λιγοστών άλλων Κυπρίων αρχιερέων, όπως πιθανώς να ενθυμούνται οι πολύ παλαιότεροι.
ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ και ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ αυτά;
Και "προσπερνώντας" το πόσο άγρια κυνήγησε τήν μαχητική ΕΟΚΑ, να μας πούνε οι θαυμαστές του ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΗ και αδιάρρηκτη σχέση είχε με τον αγγλικό ΚΑΤΟΧΙΚΟ παράγοντα;
Αυτά πρός το παρόν και ευχαριστούμε πολύ γιά την άριστη ενημέρωση.
Πολύ,πολύ ὁρθῶς,τά γράφεις,ἀγαπητέ Ἰωάννη Καποδίστρια !
ΔιαγραφήΤό θέμα εἶναι ἀπαντήσεις ἐπ᾿αὐτῶν ὑπάρχουν,θά ὑπάρξουν ; Δέν νομίζω διότι ΚΑΙ αὐτός κατεγράφει ὡς «Ἡγέτης» !
Ἕνας χαρακτηρισμός πολιτικῶν τῆς ἑλλαδικῆς τόν ὁποῖον τό Ἔθνος μας ἔχει πληρώσῃ πολύ ἀκριβά...