Ισραηλινό 'ραντάρ' τελευταίας τεχνολογίας θά τοποθετηθεί στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ !
« Οι Εβραίοι της Κρήτης αναφέρονται για πρώτη φορά στο Β΄ Μακκαβαίων και φαίνεται ότι είχαν κοινότητα στη Γόρτυνα. Η πόλη αυτή ήταν διοικητικό κέντρο κατά τα ελληνιστικά χρόνια και προσέλκυσε τεχνίτες και μάστορες από την Αλεξάνδρεια. Είναι πιθανό, επομένως, τα πρώτα μέλη της κοινότητας αυτής να προέρχονταν από την Αίγυπτο. Επίσης, ορισμένες επιγραφές που βρέθηκαν στη Δήλο αναφέρουν την ύπαρξη κοινότητας Σαμαρειτών στην Κνωσό του Ηρακλείου κατά τον 1ο αι. π.Χ., επομένως είναι πιθανό να υπήρχε και εκεί εβραϊκή παρουσία».(ἀπό τήν ἑβραϊκή σελίδα ΕΔΩ)
Ως χώρος προσευχής, μνήμης και συμφιλίωσης η Συναγωγή Ετζ Χαγίμ είναι ανοιχτή στους Εβραίους όλων των δογμάτων και σε όλους τους μη Εβραίους που μοιράζονται κοινές αξίες, ως παιδιά του Αβραάμ. Η Συναγωγή δε λαμβάνει καμία δημόσια χρηματοδότηση και στηρίζεται στη γενναιόδωρη υποστήριξη από ευεργέτες, δωρητές, φίλους και επισκέπτες.
»...ο Νίκος Σταυρουλάκης έκανε μία σχετική παρουσίαση στο συμπόσιο που διοργανώθηκε από κοινού από το World Monument Fund (Παγκόσμιο Ταμείο Μνημείων) και το Jewish Heritage Program (Πρόγραμμα Εβραϊκής Κληρονομιάς) στη Νέα Υόρκη. Άμεσα πάρθηκε η απόφαση να συμπεριληφθεί η Συναγωγή Ετζ Χαγίμ στη λίστα των 100 απειλούμενων μνημείων παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος το 1996, δίπλα στα μνημεία της Αγιάς Σοφιάς, του ναού της Αθηνάς στη Ρώμη κλπ. Μία νέα περίοδος ξεκίνησε τότε για την μακρά ιστορία της Ετζ Χαγίμ. Μία αρχική χρηματοδότηση αποφασίστηκε από το Ίδρυμα Ronald S. Lauder για τις εργασίες αποκατάστασης, που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του World Monument Fund και σε συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1998. Επιβλέπων του έργου ήταν ο Νίκος Σταυρουλάκης, επίτιμος διευθυντής του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας. Το έργο συνολικά χρηματοδοτήθηκε από τα ιδρύματα Rothschild, Lauder, Rosenberg, Rose, καθώς και από άλλα ιδρύματα και φυσικά πρόσωπα.(εἴπαμε ἐδῶ)
Ἀπό τίς ΗΠΑ μέ ...ἀγάπη : Βομβαρδιστικά στήν Εὐρώπη,πυρηνοκίνητο ὑποβρύχιο στήν Σοῦδα. Ναί,ἐκεῖ πού ἦταν προχθές ὁ Πάϊατ ...
Ἡ Πελασγική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου