Άρθρα

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Ἐρντογάν καί Πούτιν,ὅλο καί πιό κοντά. Ἡ «ὥρα τῆς Τουρκίας» ὅλο καί πιό κοντά !


 Έχουμε σημειώσει αρκετές φορές ότι η Τουρκία έχει σίγουρα στραφεί προς τα ανατολικά και αυτή τη στιγμή είναι χαμένη για τη Δύση – παρά την ονομαστική της συμμετοχή στο ΝΑΤΟ. Η εξισορροπητική πράξη του Ερντογάν έχει κλίση προς τη Μόσχα και δείχνει ανατολικά
: υπάρχει μια σειρά από χώρες από το Αζερμπαϊτζάν έως το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν έως τη Μογγολία που μιλούν τουρκικές διαλέκτους και βρίσκονται σε χαλαρή συμμαχία με την Τουρκία. Η Τουρκία μόλις έλαβε μια οικονομική ανάσα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Μόσχα (από το τεράστιο πλεόνασμα που πήρε η Ρωσία λόγω των αποτυχημένων κυρώσεων) για να ολοκληρώσει την κατασκευή του τεράστιου πυρηνικού σταθμού στη Μεσόγειο – που θα παρέχει το 10% της ενέργειας της χώρας. Η Ρωσία εκμεταλλεύεται ήδη δύο αγωγούς φυσικού αερίου προς την Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της Τσετσενίας, προσκλήθηκε από τον Πούτιν να συμμετάσχει στη συνάντηση, δείχνοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν κύριο μέρος της ατζέντας. Ο πόλεμος τελειώνει και θα υπάρξουν λάφυρα που θα μοιραστούν

 Νίκος Σταματάκης

Η Τουρκία και η Ρωσία θα ανοίξουν μια νέα σελίδα στους δεσμούς ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων συνομιλιών στον τομέα της οικονομίας και της ενέργειας, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντώντας τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι...Χουριέτ ΕΔΩ 

Μόσχα: Οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια στη Συρία είναι θεμιτές

Η Τουρκία και η Ρωσία θα ανοίξουν μια νέα σελίδα στις σχέσεις τους ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων συνομιλιών στον τομέα της οικονομίας και της ενέργειας, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι, μόλις 17 ημέρες μετά τη συνάντησή τους στην Τεχεράνη.

«Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις αντιπροσωπείες μας ήταν πολύ καρποφόρες. Έχουν θέσει πολλά ζητήματα. Μια νέα και διαφορετική σελίδα θα ανοίξει στις σχέσεις μας όταν ολοκληρώσουμε αυτές τις συνομιλίες σήμερα», δήλωσε ο Ερντογάν πριν από τις συναντήσεις του με τον Πούτιν στο Σότσι στις 5 Αυγούστου.

«Η σημερινή μας συνάντηση είναι πολύ σημαντική γιατί δείχνει τον ρόλο που διαδραματίζουν η Τουρκία και η Ρωσία στην περιοχή», είπε, καθώς η ατζέντα περιελάμβανε τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ο Ερντογάν και ο Πούτιν συναντήθηκαν στο θέρετρο του Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, όπου ο τελευταίος έχει γραφείο. Οι δύο ηγέτες είχαν κατ᾿ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια προήδρευσαν συνάντησης με τις αντιπροσωπείες τους. Η ομάδα του Ερντογάν περιελάμβανε τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Υπουργό Άμυνας Hulusi Akar, τον Υπουργό Ενέργειας Fatih Dönmez, τον Υπουργό Οικονομικών Nureddin Nebati, τον Υπουργό Εμπορίου Mehmet Muş και τον Υπουργό Γεωργίας Vahit Kirişçi. Ο αρχηγός της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών Χακάν Φιντάν ήταν επίσης στην ομάδα.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τελευταία στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου στο περιθώριο της Διαδικασίας της Αστάνα. Η συνάντηση στο Σότσι έρχεται μόλις 17 ημέρες μετά. Η συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά, οι εξελίξεις στη Συρία εν μέσω προετοιμασίας της Άγκυρας για νέα στρατιωτική επιχείρηση και όλες οι πτυχές των διμερών οικονομικών, εμπορικών και ενεργειακών σχέσεων ήταν στην ημερήσια διάταξη στο Σότσι.

Ο Ερντογάν ανέφερε τη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας, ιδιαίτερα στην κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας στο Akkuyu, λέγοντας: «Αυτό το ζήτημα του Akkuyu είναι σημαντικό. Θέλουμε να κάνουμε μια αξιολόγηση για το εργοστάσιο στο Akkuyu γιατί θα παρέχει το 10 τοις εκατό της ηλεκτρικής μας ενέργειας όταν ολοκληρωθεί. Είναι σημαντικό η κατασκευή του να ολοκληρωθεί έγκαιρα».

Το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας στο Akkuyu της Μερσίνας κατασκευάζεται από μια ρωσική εταιρεία, τη Rosatom, σύμφωνα με μια διακυβερνητική συμφωνία το 2010. Η ρωσική εταιρεία έληξε πρόσφατα τη σύμβασή της με τον Τούρκο εταίρο της, δημιουργώντας ανησυχία στην Άγκυρα.

Χρειάζεται αλληλεγγύη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης περιφερειακά ζητήματα, με το θέμα της Ουκρανίας και της Συρίας στην κορυφή της λίστας. «Χρειάζεται αλληλεγγύη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Πιστεύω ότι τα βήματα που θα κάνουμε μαζί θα ενισχύσουν τη θέση μας», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια που προέρχονται από την παρουσία του YPG στη βόρεια Συρία.

Ο Ερντογάν είχε ήδη δηλώσει την παρουσία των τρομοκρατών των YPG στις επαρχίες Tal Rifat και Manbij της Συρίας ως στόχο της πιθανής επίθεσης της Τουρκίας. Κάλεσε τη Ρωσία και το Ιράν να υποστηρίξουν αυτή την επιχείρηση επειδή το YPG προκαλεί μεγάλη απειλή για την πολιτική και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Ο Πούτιν ευχαριστεί τον Ερντογάν για τη συμφωνία σιτηρών

Οι δύο ηγέτες ανέπτυξαν επίσης τη δημιουργία ενός διαδρόμου σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου η Ουκρανία να ξαναρχίσει τις εξαγωγές της στις παγκόσμιες αγορές σε μια προσπάθεια να παρακάμψει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν δύο ξεχωριστά μνημόνια κατανόησης με την Τουρκία και τον ΟΗΕ στις 22 Ιουλίου και το πρώτο πλοίο που μετέφερε καλαμπόκι πέρασε από τα τουρκικά στενά για τον τελικό προορισμό του, τον Λίβανο, στις 3 Αυγούστου.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τις προσωπικές του προσπάθειες να πραγματοποιηθούν αυτές οι συμφωνίες, τονίζοντας ότι η προμήθεια σιταριού από την Ουκρανία και λιπασμάτων από τη Ρωσία σε υπανάπτυκτες χώρες θα αποτρέψει μια επισιτιστική κρίση.

Ο Ρώσος ηγέτης ενημέρωσε επίσης ότι η Ρωσία συνεχίζει να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Τουρκία, προσθέτοντας: «Αυτό το αέριο μεταφέρεται και στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας. Επομένως, οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στην Τουρκία για την αδιάκοπη ροή φυσικού αερίου».

Οι διμερείς σχέσεις συζητήθηκαν λεπτομερώς

Το γεγονός ότι η Ρωσία βρίσκεται υπό βαριές κυρώσεις από τη Δύση, οι οικονομικοί και εμπορικοί της δεσμοί με την Τουρκία έχουν γίνει πολύ πιο σημαντικοί επειδή η Άγκυρα έχει αρνηθεί να εφαρμόσει αυτές τις κυρώσεις.

Ο Πεσκόφ ενημέρωσε ότι Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι συζήτησαν τη συνεργασία σε διαφορετικούς τομείς τις τελευταίες δύο ημέρες και θα υποβάλουν την έκθεσή τους στους ηγέτες. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ ηγήθηκε της ρωσικής αντιπροσωπείας, είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας: «Εκτέλεσε περίπλοκη δουλειά με Τούρκους συναδέλφους στο Σότσι για δύο ημέρες. Απλώς θα αναφέρουν [για αυτό] στους δύο προέδρους».

ἀπό : helleniscope.com

Ἐν τάξει,τό θέμα δέν εἶναι πώς ἡ Τουρκία ἔρχεται ὅλο καί πιό κοντά στήν Ῥωσσία. Τό θέμα εἶναι πώς οἱ Ῥῶσσοι ἔρχονται ὅλο καί πιό κοντά στήν Τουρκία. Διότι ὅπως ἀναφέρεται παραπάνω δέν εἶναι μόνον ἡ Τουρκία ἀλλά καί ἀρκετές χῶρες πού βρίσκονται κοντά σ᾿αὐτήν ἀπό ἄποψιν κυρίως καταγωγῆς. Ἔχουμε κάνει ἀνάλογες ἀναφορές στό παρελθόν :Ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ

Διότι ἡ Τουρκία δέν εἶναι καθόλου ἁπλή ὑπόθεσις. Ἴσα-ἴσα εἶναι πάρα πολύ σημαντική καί ὁ ῥόλος πού τῆς ἐπιφυλάσσεται ( καί ὄχι μόνον ἀπό τήν Ῥωσσία, ἡ ὁποία διαχρονικῶς ἦταν δίπλα της ! ) εἶναι σ η μ α ν τ ι κ ό τ α τ ο ς ! Καί στό Αἰγαῖο και στήν Μεσόγειον ! 

Ὅσο γιά ἐμᾶς ; Ὡς καλά ὑποτακτικά δουλικά τῆς ΝΤΠ,ἁπλῶς περιμένουμε τήν ὥρα πού θά πραγματοποιηθῇ ἡ ὑποταγή μας στήν Τουρκιά ! Στήν νέα Ὀθωμανική αὐτοκρατορία ( Ε Δ Ω ) τοῦ Ἐρντογάν,τήν Γαλάζια Πατρίδα στήν ὁποία θ᾿ἀποτελοῦμε μία ἐπαρχία. Ὅπως παλαιά,δῆλα δή... 

Ἄλλως τε ὁ Κοτζιᾶς ἤδη μπῆκε στήν κολυμπήθρα τοῦ Σιλωάμ...! ΕΔΩ

«Έι Τουρκία. Είσαι στην αρχή του δρόμου του ατελείωτου. Εσύ ο Άλπ Αρσλάν που άνοιξε τους δρόμους της Ανατολίας, είσαι ο Μελίκ Σαχ που ανύψωσε τους προγόνους σου. Το όνειρο που βλέπεις είναι για καλό. Είσαι το πλατάνι που τρύπησε το στήθος του Οσμάν. Έι Τουρκία να ξέρεις το παρελθόν σου θα γίνει φως για το μέλλον. Όπως είπε ο Πορθητής, εκεί που φτάνει η θέλησή σου, να μην μπορούν να φτάνουν τα όνειρά σου. Όταν υψώνεις το ξίφος σου, η Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί το στρατό σου… Εσύ δεν είσαι αυτή που άλωσες εδάφη, αλλά άλωσες καρδιές. Τώρα δώσε το χέρι σου να ξεκινήσει η πιο δυνατή περίοδος. Για να ανανεωθούμε, να τρέξουμε γρήγορα, να ανυψωθούμε. Για σταθερότητα και μέλλον. Να αφήσουμε πίσω τους καυγάδες, τη μοιρολατρεία, για ενότητα και ευημερία. Η εποχή της Τουρκίας, η ώρα της Τουρκίας»

Ὁ Ἐρντογάν,ὁ σμαραγδένιος Φοίνιξ καί ἡ ὥρα τῆς Τουρκίας...


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Συμφωνῶ σέ ὅλα,λέμε ! Κι᾿ἄς μήν τό ...δείχνω...

    Εἰδικῶς ἐκεῖνο μέ τήν ὀμάδα...!

    Καλησπέρα ἀγαπητοί μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι᾿ἐγώ περιμένω ν᾿ἀκούσω...

    Νά εἶσαι καλά !

    Καλησπέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο που ειναι καλο σημερα, ειναι κακο ισως αυριο και το κακο η το καλο ποτε δεν επενεργουν μονα τους χωρις να νοθευτουν, χωρις να μεταλλαχθουν!!Ουδεν κακον αμιγες καλου και το αναποδο. Ειναι αυτο που λενε θεωρια του χαους καποιοι γεωπολιτικοι. Εν προκειμενω ΚΑΛΟ ειναι νομιζω να ξεδοντιασει το ΝΑΤΟ ο Βλαδιμηρος αποσπωντας την Τουρκια απ αυτο, αφου ετσι τα συνορα μας γινονται οχι μονο Ευρωπαικα αλλα και Νατοικα!!! Με οτι αυτο συνεπαγεται στην αμυντικη υποστηριξη των ακτογραμμων μας και της ασφαλειας μας εν γενει ως μερος της Δυσης. Και βεβαια σε ευθεια αντιπαραθεση με την τοσο ψυχωτικα διεκδικητικη ( και με την βουλα πλεον ΑΝΤΙΔΥΤΙΚΗ Τουρκια) . Το ΚΑΛΟ λοιπον θα ειναι οτι ισως εισπραξουμε ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και δια ροπαλου απο τους πατρωνες μας την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Αυτη που δεν μπορουμε απο ανικανοτητα και απο μειοδοσια να προσφερουμε στους εαυτους μας. Οχι βεβαια οι Δυτικοι δεν θα μας υποστηριξουν αμυντικα απο αλληλεγγυη και συμπαθεια προς εμας. Θα το κανουν ενδεχομενως απο επιχειρησιακη αναγκαιοτητα και αποω υπολογισμο, αλλα εστω.. Διαφαινεται μαλλον βασιμα οτι Η ΔΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΜΕΣΑ. Απο την αλλη ομως το ΚΑΚΟ καιροφυλακτει και δεν ειναι αλλο απο την μεταλλαξη της Δυσης σε μια απροκαλυπτη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Μια νεοφανης δικτατορια που ολες οι αλλες οι αντιστοιχες του παρελθοντος θα ωχριουν μπροστα της. Κοντολογις αν φυγει απο το ΝΑΤΟ η Τουρκια θα ενισχυσουμε την Εθνικη μας ασφαλεια, και αν γινει αυτο θα υποστουμε τον ασυλληπτο ολοκληρωτισμο της ΝΤΠ.Αυτη ειναι η εξισωση που καλουμαστε να επιλυσουμε οι συγχρονοι Ελληνες(οσοι εμειναν). Αυτα ειναι τα ενδεχομενα ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ μου Θαλῆ,ἡ Τουρκία εἴτε ἐπί ἐποχῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας εἴτε κατά τήν μετάβασίν της σέ Δημοκρατία καί ἰδίως τότε τά χρόνια πού ὁ Κεμάλ χάραζε τό μελλοντικό της προφίλ ( ἀπό κάθε ἄποψιν) ποτέ μά ποτέ δέν μπῆκε στήν διαδικασία νά σταθῇ ἀποκλειστικῶς στήνν μία ἤ τήν ἄλλη πλευρά.

      Ἡ Τουρκία ἦταν καί κατά τῆς Δύσεως ( ἀναλόγως τοῦ τί ἐπεδίωκε ἡ ἐξουσιαστική ἐλίτ τότε ) εἴτε μαζύ της,ἀγκαλιά σέ δεσμούς ἀφύσικους ἀλλά κατ᾿ἀνάγκη ἀποδεκτούς ὅπου βεβαίως δέν διαψεύστηκε...

      Ἀφοῦ οὔτως ἤ ἄλλως ἐκ τῆς καταγωγῆς της ἀνήκει στήν Ἀνατολή,ἀναλαμβάνει μέ τό κληρονομικό δικαίωμα πού τῆς δίνει ἡ πάλαι ποτέ ὀθωμανική κυριαρχία στό μεγάλο μέρος αὐτῆς ( Ἀνατολῆς) τήν πρωτοβουλία μιᾶς ἑνώσεως πού θά προωθῇ τά συμφέροντα τῶν μέ «κοινή καταγωγή» ( καί ὄχι μόνον ) λαῶν-ἐθνῶν.

      Καί αὐτό δέν εἶναι πώς τό κάνει μόνη της.Ἄλλοι βεβαίως εἶναι πίσω καί καθοδηγοῦν ἀλλά τά πονηρά ὄντα πού λέγονται τουρανομογγόλοι,ἐκμεταλεύονται ( καί καλά κάνουν γιά τό συμφέρον τους,ὅπως ἔχει ἀποδειχθῆ ἀπό τό παρελθόν) τίς περιστάσεις καί αὐτό μόνον κέρδος τούς φέρνει. Ἐκμεταλλεύονται τούς ἐκμεταλλευτές τους δῆλα δή,οἱ πονηροί ἀπ᾿τἀ Ἀλτάϊα ὄρη...

      Κάπως ἔτσι τούς βλέπεις ἐδῶ καί 48 χρόνια κατακτητές στήν Κύπρον ἤ στήν Συρία ( μέ τήν σύμφωνη γνώμη τῶν Ῥώσσων,δυστυχῶς) ἤ νά ἐμφανίζονται καί «σωτῆρες» στό θέμα ἐπισιτιστική κρίσις καί ἐνέργεια,πάλι μέ τίς ῥωσσικές εὐχαριστίες :

      " Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τις προσωπικές του προσπάθειες να πραγματοποιηθούν αυτές οι συμφωνίες, τονίζοντας ότι η προμήθεια σιταριού από την Ουκρανία και λιπασμάτων από τη Ρωσία σε υπανάπτυκτες χώρες θα αποτρέψει μια επισιτιστική κρίση.

      Ο Ρώσος ηγέτης ενημέρωσε επίσης ότι η Ρωσία συνεχίζει να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Τουρκία, προσθέτοντας: «Αυτό το αέριο μεταφέρεται και στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας. Επομένως, οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στην Τουρκία για την αδιάκοπη ροή φυσικού αερίου»..."

      Ἀναφέρεται στό ἀνωτέρῳ θέμα. Νά κλείσουμε τά μάτια μας μπροστά σ᾿αὐτή τήν πραγματικότητα ; Καί ποῦ θά ὡφελήσῃ αὐτός ὁ στρουθοκαμηλισμός ;

      Ἄς ἀνοίξουμε τά μάτια νά ᾿δοῦμε τήν πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα πού λέει πώς ἀπό συστάσεως τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους μετά τήν Ἐπανάστασιν τοῦ 1821,ὁ πολιτικός κόσμος πού ἐξουσίαζε τοῦτο τόν τόπον,στήν συντριπτική του πλειοψηφία στάθηκε ( μέ κάθε ...δεσμευτικό τρόπον ) ὑπέρ τῆς Δύσεως.

      Καλῶς ἤ κακῶς τό ἀπέδειξε ἡ Ἱστορία καί θερίζουμε πλέον ὅ,τι σπείραμε. Τό ἴδιο συνεχίζεται μέχρι σήμερα νά διατυμπανίζεται ἀπό τήν πλευρά μας ( ἀνήκομεν στήν Δῦσιν) χωρίς νά σκεφθοῦμε ἤ νά ὑπολογίσουμε ποτέ τό δικό μας συμφέρον.Ὅσα ἔκανε ἡ Ἑλλάς ἦταν προσφορά στήν Δῦσιν λές καί εἴμαστε διά βίου ὑπόχρεοι γιά τό ἀποτέλεσμα ἐκείνης τῆς ...Ναυμαχίας πού κατέστησε τό Νεοελλαδικό κράτος,ἕνα δουλικό τῶν δυτικῶν συμφερόντων.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Θαλῆ !

      Διαγραφή
  4. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΟΤΑΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΤΟΤΕΣ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΕΔΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Εν Ελλάδι αμερικανόδουλοι (σιωνιστές, μασόνοι κτλ.)
    έριξαν την Ομόδοξη Ρωσία στην αγκαλιά της Τουρκίας.

    Κύπρος, Ίμια και έπεται συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή