" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Μεθοδεύονται οἱ Παγκόσμιοι Πόλεμοι ;

Μια λεπτομέρεια στο βιβλίο του πρώην ΥΠΕΞ της Ρουμανίας Prince Michel Sturdza με τον εύστοχο τίτλο  "The Suicide of Europe" ( Ἡ αὐτοκτονία τῆς Εὐρώπης)  μου χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου. 

Τον Αύγουστο του 1940,όταν η Δυτική Ευρώπη κατακτήθηκε από τους Ναζί, ο ναύαρχος Κανάρης πληροφόρησε τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας ότι η Γερμανία θα έχανε τον πόλεμο.

" Θα συντριβείτε. Η Μεγάλη Βρετανία είναι πάντα νικήτρια", είπε ο αρχηγός της Abwehr στους Ρουμάνους. «Μεγάλη Βρετανία» φυσικά είναι το μασονικό εβραϊκό καρτέλ κεντρικών τραπεζών. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι ο Πούτιν η ψευδής εναντίωσις, όπως ήταν ο Χίτλερ; Εάν ο Πούτιν είναι αληθινός, η Δύση θα καταστραφεί.

Η Δύση έχει μια αυτοκτονική τάση. Η πραγματοποίησή της μπορεί να είναι αποστολή του Πούτιν.  

( Από 14 Ιουνίου 2005 & 6 Οκτωβρίου 2015) 

Από τον Henry Makow PhD

Εν όψει του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου , αξίζει να ρωτήσουμε αν οι Illuminati ενορχηστρώνουν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την γενοκτονία περίπου 70 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μια λεπτομέρεια στον εύστοχο τίτλο The Suicide of Europe (1968) του πρίγκιπα Michel Sturdza μου χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο Sturdza ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας από τον Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 1940. Ήταν ηγέτης του φιλοναζιστικού, αντικομμουνιστικού, εθνικιστικού χριστιανικού κινήματος «Λεγεωνάριων». Οι Ναζί όπως και οι κομμουνιστές ομολογοί τους ήταν αντίθετοι σε όλα τα εθνικιστικά κινήματα. Σύντομα ανέτρεψαν τους Λεγεωνάριους και έβαλαν αυτούς τους πατριώτες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ναύαρχος Βίλχελμ Κανάρις
Πριν αναλάβει τη θέση του το 1940, ο Sturdza επισκεπτόταν το Βερολίνο. Κανείς δεν ήθελε να του μιλήσει με εξαίρεση τον ναύαρχο Βίλχελμ Κανάρις, τον πανούργο αρχηγό της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γερμανικού Στρατού Abwehr.

Ο Κανάρης είχε ένα αίτημα που εξέπληξε και συγκλόνισε τον Στούρτζα. Του ζήτησε να συνεργαστεί με τον ομόλογό του Κανάρις στο Βουκουρέστι, κάποιον Μορούζοφ που ο Στούρτζα υποπτευόταν ότι ήταν κομμουνιστής πράκτορας.

Πιέζοντας επ' αυτού, ο Κανάρις είπε ότι ο Μορούζοφ παρείχε τις "καλύτερες πληροφορίες σχετικά με τις στρατιωτικές προετοιμασίες της Σοβιετικής Ρωσίας".

Πριν φύγει από το Βερολίνο, ο Sturdza δέχτηκε μια επίσκεψη από τον αναπληρωτή του Canaris, κάποιον λοχαγό Muller, «κομιστής, για άκόμη μια φορά, της επιμονής του αρχηγού του, που έφερε τη γυναίκα μου και εμένα σε αμηχανία».

"Ο λοχαγός Muller μας ενημέρωσε ότι  η Μεγάλη Βρετανία δεν νικήθηκε ποτέ και ούτε πρόκειται να νικηθεί" . Και πρόσθεσε: 

"Αυτό που πρόκειται να σας πω, προερχόμενο από έναν Πρώσο αξιωματικό, θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί ως πράξη εσχάτης προδοσίας. Προσοχή όμως. Μην αναλάβετε σε καμία περίπτωση την ευθύνη ως Υπουργός Εξωτερικών στη χώρα σας, να την ωθήσετε σε έναν πόλεμο όπου έχετε αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία. Θα τσακιστείτε. Η Μεγάλη Βρετανία είναι πάντα νικήτρια».

Ήταν περίεργο να το λέει αυτό, ένας αξιωματούχος της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού, ειδικά αφού η Γερμανία φάνηκε ανίκητη τον Αύγουστο του 1940. Είχε μόλις κατακτήσει τη Γαλλία τον Ιούνιο και ξαπόστειλε τους Βρετανούς.

Ο Στούρτζα νόμιζε ότι δοκιμαζόταν και ήταν επιφυλακτικός. «Δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι είχα έρθει σε επαφή με το μεγαλύτερο δίκτυο κατασκόπων καί προδοτών που ήταν ποτέ γνωστό στη στρατιωτική ιστορία οποιασδήποτε χώρας». (Σελίδα 162)

Πράγματι ο Κανάρης, ο οποίος μπορεί να ήταν ελληνοεβραϊκής καταγωγής , σαμποτάρει την πολεμική προσπάθεια των Ναζί. Ο Sturdza πιστεύει ότι το κατασκοπευτικό του κύκλωμα ήταν η κύρια αιτία της ήττας των Ναζί. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ, τα μέλη του δικτύου, δολοφονήθηκαν βάναυσα από την Γκεστάπο.


Φυσικά, παρουσιάζονται ως θαρραλέοι ήρωες : ανθρωπιστές με αρχές που αντιστάθηκαν στη φασιστική τυραννία. Ωστόσο, η δήλωση, "Θα συντριβείτε. Η Μεγάλη Βρετανία είναι πάντα νικήτρια", υποδηλώνει μια διαφορετική ατζέντα, ένα μεγαλύτερο σχέδιο.

Η έδρα της Κομμουνιστικής-Καπιταλιστικής Διεθνούς βρίσκεται στο Σίτι του Λονδίνου. Η Τράπεζα της Αγγλίας χρηματοδότησε τη ναζιστική πολεμική μηχανή όπως χρηματοδότησε την επανάσταση των Μπολσεβίκων. 

Οι τραπεζίτες μεθόδευσαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να καταστρέψουν τα μεγάλα εθνικά κράτη της Ευρώπης και να εξαφανίσουν την αφρόκρεμα της νέας γενιάς. Για παράδειγμα, οι Σοβιετικοί έσφαξαν 15.000 Πολωνούς αξιωματικούς στο δάσος του Κατίν, παρόλο που οι Πολωνοί θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει να αντισταθούν στην επίθεση των Ναζί.

Ήταν ο Canaris Illuminati ή ένας εξαπατημένος illuminati ; 

Προφανώς ήθελε να ανατρέψει τον Χίτλερ και να τερματίσει νωρίς τον πόλεμο, αλλά οι Σύμμαχοι επέμεναν στην «άνευ όρων παράδοση», δηλαδή στη μέγιστη σφαγή. Δεν επρόκειτο να παραμείνουν εθνικιστικές δυνάμεις. Ο γερμανικός στρατός δεν είχε άλλη επιλογή από το να πολεμήσει μέχρι τέλους.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος  κατασκευάστηκε για να συγκεντρώσει πλούτο και δύναμη, και να υποβαθμίσει και να εξαχρειώσει την ανθρωπότητα. Και οι δύο πλευρές ήταν ένοχες για ανείπωτες φρικαλεότητες.

Οι δύο μεγάλοι πόλεμοι και ο δυνητικός τρίτος έχουν σχεδιαστεί για να επιφέρουν την παγκόσμια δικτατορία των Illuminati  και τον νοητικό έλεγχο ( ψυχολογική χειραγώγησι).

Η ανθρωπότητα βρίσκεται υπό την κυριαρχία μιας διαβολικής συνωμοσίας πολλών γενεών και είναι πολύ γοητευμένη από το σεξ και το χρήμα ( ὔλη ) για να το συνειδητοποιήσει.

Από : henrymakow.com

Τό κάστρο τῶν Στούρτζα στό χωριό Miclăușeni τῆς κομητείας τοῦ Ἰασίου ἐδῶ

Prince Michel Sturdza
 : 
Ήταν Ρουμάνος ευγενής, διπλωμάτης και καταδικασμένος εγκληματίας πολέμου (ερήμην), απόγονος της πλούσιας και ισχυρής ελληνικής καταγωγής οικογένειας Sturdza των Ρουμάνων γαιοκτημόνων, πολιτικών και βογιάρων (φεουδαρχική ἀριστοκρατία)   και έπαιξε σύντομο ρόλο στην πολιτική του Μεσοπολέμου της Ρουμανίας...

Ο Mihail Sturdza, αρχικά συντηρητικός και εθνικιστής, ήταν μέλος της Iron Guard ... 

...ο Υπουργός Εξωτερικών Sturdza παρευρέθηκε μαζί με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Joachim von Ribbentrop στην υπογραφή στις 23 Νοεμβρίου 1940 του Τριμερούς Συμφώνου με τη Ναζιστική Γερμανία μεταξύ του Αδόλφου Χίτλερ και του αρχηγού της κυβέρνησης της Ρουμανίας στρατηγό Ion Antonescu ... 

Μετά τη σύγκρουση μεταξύ της Σιδηράς Φρουράς και του στρατηγού Ίον Αντονέσκου τον Ιανουάριο του 1941 (βλ. Επανάσταση των Λεγεώνων), το οποίο κέρδισε ο τελευταίος, ο Στούρτζα έπρεπε να παραιτηθεί. Ο Αντονέσκου ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου, με δεξί του χέρι τον ευγενικής καταγωγής, διπλωμάτη Κονσταντίν Γκρεσεάνου .

...Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Sturdza κατέφυγε αρχικά στη Δανία, όπου έμεινε μέχρι το 1947. Στη συνέχεια, βρήκε καταφύγιο στην Κόστα Ρίκα της Ισπανίας και αργότερα στις ΗΠΑ, όπου διατήρησε ισχυρούς δεσμούς με άλλα μέλη της Σιδηράς Φρουράς στην εξορία. ..( ἀπό ἐδῶ)

γιά τό βιβλίο , ἐδῶ
Ἐπίσης ἀξιόλογη προσωπικότης ἀπό τήν οἰκογένεια, ἡ Ρωξάνδρα Στούρτζα ἡ ὁποία ἦταν καί στενή φίλη τοῦ Ἰωάννη Καποδίστρια. 

Η Ρωξάντρα ή Ροξάνα ή Ροκσάντρα Σκαρλάτοβνα Έντλινγκ-Στούρτζα (1786 – 1844) ήταν φιλάνθρωπος και συγγραφέας. Το κύριο επίτευγμά της ήταν η ίδρυση σχολείων και ορφανοτροφείων για τους νέους και άπορους πρόσφυγες στην Οδησσό κατά τα χρόνια των πολέμων και των επαναστάσεων στα Βαλκάνια . Ήταν εγγονή του Μεγάλου Δραγομάνου ή Πρίγκιπα της Μολδαβίας Κωνσταντίνου Μουρούζη, της οικογενείας Μουρούζη...Γονείς της ήταν ο πρίγκιπας Σκαρλάτος Στούρτζα και η πριγκίπισσα Σουλτάνα Μουρούζη (1762-1839). 
Η Ρωξάντρα ήταν αδερφή του Αλεξάνδρου Στούρτζα και ξαδέρφη του πρίγκιπα της Μολδαβίας Μιχαήλ Στούρτζα . ..

 Το 1790, η οικογένεια Στούρτζα μετακόμισε στο Ιάσιο ( Iași ) της Μολδαβίας και στη συνέχεια το 1800 εγκαταστάθηκε στην Αγία Πετρούπολη όπου η Ρωξάντρα συνέχισε την εκπαίδευσή της στα ρωσικά και τα ελληνικά. Το 1806 έγινε τελετάρχης στην αυλή του Αλέξανδρου Α' της Ρωσίας και της συζύγου του αυτοκράτειρας Ελισάβετ Αλεξέιεβνα
Το 1809 η Ρωξάνδρα συναντήθηκε με τον Ιωάννη Καποδίστρια τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Η γνωριμία αυτἠ ήταν πολύ σημαντική και ως αποτέλεσμα η καλλιεργημένη Ρωξάνδρα διαποτίστηκε με μια αίσθηση κοινωνικού σκοπού και φιλελληνισμού ...

Ο πατέρας της Σκαρλάτος Στούρτζα, ένας αξιόλογος απόφοιτος της Πριγκιπικής Ακαδημίας του Ιασίου , ήταν γόνος της μακράς οικογένειας των Μολδαβών Στούρτζα με ελληνική καταγωγή, τα μέλη της οποίας ήταν ενεργά σε ανθρωπιστικές υποθέσεις από τον 15ο αιώνα ή και νωρίτερα. Λίγο μετά τη μετανάστευση της οικογένειας Στούρτζα από τη Μολδαβία στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ο Σκαρλάτος έγινε αυτοκρατορικός Σύμβουλος της Ελίζαμπεθ Αλεξέγιεβνα... ( ἐδῶ)


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Ακόμα ένα ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ώ ς ενδιαφέρον άρθρο καί ευχαριστούμε γιά τίς πολύτιμες πληροφορίες.
    Άν δέν κάνουμε λάθος, η βιβλιογραφία γιά τόν - πιθανότατα - Ελληνικής καταγωγής Ναύαρχο φόν Κανάρις στό εξωτερικό (γιατί γιά τό Ελλαδιστάν ξεχάστε το!), είναι μάλλον περιορισμένη.
    (Είναι αξιοσημείωτο ότι διατηρούσε γιά χρόνια στενές φιλικές σχέσεις μέ τούς απογόνους του ήρωος μπουρλοτιέρη Κων/νου Κανάρη, επισκεπτόμενος τήν Αθήνα καί κρατώντας επαφή μέ ένστολο του Πολεμικού ναυτικού μας καί απόγονο του ήρωος. Η οικογένεια όμως μόλις έγινε η κατοχή, διέκοψε κάθε σχέση μέ τόν φόν Κανάρις).
    Η ζωή του ήταν στήν κυριολεξία ένας ΘΡΥΛΟΣ!
    (Πολλά παραμένουν ακόμα στό σκοτάδι από τήν εντελώς μυθιστορηματική ζωή του).
    Από ορισμένα ιστορικά στοιχεία καί γεγονότα, γνωρίζουμε τίς πείσμονες προσπάθειές του νά ΣΩΣΕΙ τήν Ελλάδα από τήν δίνη του πολέμου, μεσολαβώντας αυτοπροσώπως (!) στίς (προτεινόμενες) ειρηνευτικές προσπάθειες γιά παύση των μαχών στήν Βόρειο Ήπειρο μεταξύ Ελληνικού καί Ιταλικού στρατού.
    Οι όροι ήσαν:
    Οι Γερμανοί θά έμπαιναν μέ μονάδες τους, ανάμεσα στίς δύο παρατάξεις, εν είδη ειρηνευτικής δυνάμεως, η Ελλάς θά ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΟΛΑ όσα εδάφη κατέκτησε στήν Αλβανία, οπότε ΟΥΤΕ θά έμπαινε
    σέ λειτουργία τό σχέδιο καθόδου από τήν Ρουμανία των γερμανικών στρατευμάτων, ΟΥΤΕ γενίκευση πολέμου θά είχαμε, ΟΥΤΕ αιματηρή κατοχή, ΟΥΤΕ αντάρτικο, ΟΥΤΕ συμμοριτοπόλεμο, αλλά θά είμασταν ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ, αμέτοχοι καί χαλαροί, όπως ακριβώς οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι καί οι Σουηδοί....
    Οι αιώνιοι όμως φίλοι μας οι Άγγλοι, τά έμαθαν όλα!
    Είχαν ανέκαθεν ΑΥΤΙΑ παντού!
    Δέν ήθελαν ποτέ μία ουδέτερη Ελλάδα, αλλά ήσαν προαποφασισμένοι νά τήν θυσιάσουν, υπέρ εννοείται των βορειοαφρικανικών αποικιών καί εδαφών τους!
    Διέρρευσε η επίσκεψη του φόν Κανάρις στήν Αθήνα, όπου ήλθε στό αεροδρόμιο Χασανίου ( 'Ελληνικό') μέ ουγγρικό διαβατήριο ως Γκρατσία Πιονιέρο καί η ολιγοήμερη διαμονή του στήν Καστέλλα σέ σπίτι γνωστού γερμανόφιλου εκτελωνιστού, όπως καί οι επαφές του εκεί μέ στρατιωτικούς του ΓΕΣ....
    Ο μόνος όρος που απαίτησαν οι Γερμανοί ήταν νά μήν αποβιβασθούν αγγλικές μονάδες στήν Βόρειο Ελλάδα καί νά μήν "κατσικωθούν" αγγλικά βομβαρδιστικά μακράς ακτίνος δράσεως σέ αεροδρόμια εκεί, απειλώντας - ο εφιάλτης του Χίτλερ - τίς ρουμανικές πετρελαιοπηγές που εφοδιάζαν τήν Βέρμαχτ.
    Οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις μάλιστα πρός τήν ελλ. κυβέρνηση έγιναν μέσω του Ούγγρου πρεσβευτού στήν Μαδρίτη πρός τόν Έλληνα ομόλογό του.
    Γιά νά μήν κάνουμε κατάχρηση της φιλοξενίας μας, ολοκληρώνοντας τονίζουμε ( έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία γιά τήν έκβαση του πολέμου ) μέ ιδιαιτέρα έμφαση τίς ειδικές σχέσεις - πέραν της Ελλάδος - που διατηρούσε από νέος αξιωματικός του Γερμανικού πολεμικού Ναυτικού, μέ τούς Ισπανούς, ενώ μίλαγε άριστα τήν γλώσσα τους. Υπάρχει η θεωρία, ότι ο φόν Κανάρις "έψησε" μέ ΕΞΟΧΩΣ ΠΕΙΣΤΙΚΟ τρόπο τόν Στρατηγό Φράνκο, ώστε νά μήν ενδώσει στίς πιέσεις του Χίτλερ γιά νά μπεί στόν πόλεμο, στήν περίφημη συνάντησή τους στήν Ισπανία τό 1940.
    Ήταν τότε που ο Χίτλερ λίγο μετά τήν συνάντησή του εκείνη μέ τόν Φράνκο, είπε τό περίφημο στούς συνοδούς του, ότι "προτιμώ ο οδοντογιατρός νά μου βγάλει ΟΛΑ τά δόντια, παρά νά ξανασυναντήσω τόν Φράνκο"!!!!! (Αμέσως μετά τόν πόλεμο, ο Φράνκο ετίμησε τήν μνήμη του εκτελεσθέντος στήν αγχόνη Γερμανού ναυάρχου, καλώντας τήν χήρα του καί τίς θυγατέρες του νά ζήσουν τήν υπόλοιπη ζωή τους στήν Ισπανία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστοῦμε πολύ ἀγαπητέ ἰωάννη Καποδίστρια. Πραγματικῶς πολύτιμες οἱ πληροφορίες πού συμπληρώνουν ἄρτια τό ἀνωτέρῳ θέμα.
      Ἔτσι ἀκριβπως εἶναι ἀλλά βλέπεις αὐτή τήν πλευρά τῆς Ἱστορίας ἐλάχιστοι γνωρίζουν,ἐπεί δη ὁ Ἕλληνας ἔμαθε νά ...βαριέται τό διάβασμα θεωρῶντας το βάρος περιττό...

      Εὐχαριστῶ ἀγαπητέ Ἰωάννη Καποδίστρια !

      Διαγραφή
  2. Mια αλλη αποψις για τους πολεμους. Το στηριγμα της αποψεως ενα ιστορικο γεγονος το οποιον η σιωνιστικη προπαγανδα προσπαθει να το σβηση ως μη γενομενο. Παμε λοιπον στο γεγονος.

    Τελη του 19ου αιωνος συνερχονται στο παλατι των Βερσαλιων, στην αιθουσα των Καθρεπτων, τρεις ηγετες. Ο Τσαρος Νικολαος, ο Καιζερ, και ο Ναπολεον ο 3ος. Υπογραφουν την δημιουργια μιας Νεας Ευρωπης sans Angleterre, απο την Λισαβωνα στο Βλαδιβοστοκ, Αυτο το sans εστειλε κυματα ανατριχιλας στο Λονδινο και το σχεδιαστηριο πηρε φωτια για την αντιμετωπηση αυτου του θανασιμου κινδυνου.

    Η αποφασις μας εδοθη ως ο 1ος ΠΠ. Κατα την αποψιν μου ο Ενας Ολοκληροτικος και Μοναδικος Πολεμος δια την εξαλειψιν της Λευκης Χριστιανικης φυλης. Οι διαφορες φασεις του πολεμου ονομασθηκαν ηττες. νικες, συνθηκες ειρηνης και αλλα χαζα για την πλεμπα. Εστησαν και καποια θεατρα ωστε η εννοια του πολεμου να φυγη σιγα, σιγα απο
    την σκεψη των ανθρωπων, Κοινωνια των Εθνων, ΟΗΕ και αλλες παρλαπιπες οπως UNESCO. Τα προστατευομενα απο αυτην κτηρια τρωνε τους ποιο πολλους πυραυλους.

    Σστο διαβα των δεκαετιων του πολεμου βγαινει ενας Ντε Γκωλ και τους λεει εγω θελω μια Ευρωπη απο την Λισαβωνα μεχρι το Βλαδιβοστοκ. Τι ηθελε και το 'λεγε. Σε μια επισκεψη σ' ενα χωριο εξω απο το Παρισι το αυτοκινητο του γεμισε τρυπες. Οι διαδοχοι πηραν το μαθημα. Απανω που πηγαν ν' αναπνευσουν (ειχαν φιαξει και ενεα χαρτες απο τα κρατη τα οποια θα προηρχοντο απο την διαλυσιν της Ρωσσιας, εργο της Ωλμπραιτ) τους βγαινει ο Πουτιν και τους φωναζει ΕΓΩ θελω το ιδιο που ηθελε και ο Ντε Γκωλ.

    Η Angleterre εχει αδρανοποιηθει. Ο αλλος εχει Ζιρκον.

    Υ.Γ. 1 Τελευταιως κυκλοφορουν καποιες δηλητηριωδεις προπαγανδες περι Πουτιν οτι ειναι δηλαδη συνεχεια της χααζαρικης ελιτ που κυβερνησε την Ρωσσια απο το 1917 μεχρι το 2000 (Γελτσιν)
    Υ.Γ. 2. Αγαπητε Διηνεκη καποτε αναρτουσες διθυραμβους για τη Ρωσσια και τον Πουτιν. Αν τα πιστευες τοτε πρεπει να το επιβεβαιωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ Ahoy,ναί πράγματι ἡ θέσις πού μᾶς παρουσίασες,ὄντως βασισμένη σέ ἱστορικά γεγονότα,φαίνεται πώς εἶναι πολύ κοντά σέ μία ἀλήθεια. Θά μοῦ πῆς,ὑπάρχει καί δεύτερη ἀλήθεια ; Ὄχι ἀκριβῶς,μᾶλλον ἕνα μέρος της καί αὐτό. Ποιό ; Τό οἰκονομικό. Δέν ξεχνοῦμε ποτέ πώς ὅποιος πόλεμος καί νά ἔχῃ γίνει,διαχρονικῶς, ξεπετάχτηκαν κάποιοι μυριάκις πλουσιώτεροι ! Καί ἀπό ἐκεῖ πού οὔτε τό φαντάζεσαι ! Ὅπως λ.χ. τά παστεριωμένα τυριά τοῦ γερμανοεβραίου Kraft !
      ( https://sxolianews.blogspot.com/2022/08/blog-post_26.html)
      Ὄχι,δέν εἶναι καθόλου μικρῆς σημασίας αὐτό,μά καθόλου...

      Σέ γενικές γραμμές συμφωνῶ μαζύ σου,σίγουρα. Ξέρεις ποῦ εἶναι τό ζητούμενο ; Ἑκεῖ πού ἦταν πάντα : Στόν κόσμο. Εἶδες τό χθεσινό θέμα μέ τήν ἀμερικανική κωμική σειρά " Barney Miller " ; Ἀπό τό 1981 ὅταν ἐδῶ κοιμόμαστε μέ τά γουρουνοτσάρουχα,στό Ἀμέρικα τά ἔλεγαν στά ἴσα !!! Στό Ἀμέρικα πού ζοῦσε ὁ Ἀνδρέας,ὁ ἡγέτης. Πού ἀντί νά ἔρθῃ καί ν᾿ἀνοίξῃ τά μάτια τοῦ λαοῦ ἔκανε συμβόλαια μαζύ του γιά τήν ...δημοκρατία καί τόν δρόμο πρός τόν ...σοσιαλισμό ! ! ! Στά καγκουρώ,κατάλαβες ;
      ( https://sxolianews.blogspot.com/2022/08/blog-post_25.html)

      Συνεπῶς πάντα τό ζητούμενο θά εἶναι ἐκεῖ,στόν λαό...

      Ὅπως καί νά ἔχῃ πάντως,κάθε φορά πού κάποιος φίλος,ἀναγνώστης μᾶς κάνει τήν τιμή νά παραθέτῃ στό μικρό μας ἱστολόγιο,ἀπόψεις καί σημαντικότατες πληροφορίες,ἡ εὐχαρίστησίς μας εἶναι ταυτοχρόνως καί τιμή. Διότι εἶναι πολλαπλή ἡ προσφορά σας,νά εἶστε σίγουροι γι᾿αὐτό !

      Στό παρόν θέμα τόσο ὁ ἀγαπητός Ἰωάννης Καποδίστριας ὅσο καί ἐσύ προσθέσατε τό κομμάτι τῆς Γνώσεως.
      Σᾶς εὐχαριστοῦμε ὁλόψυχα !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ahoy !

      Διαγραφή