" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ὅταν ὁ Τσίπρας «προφήτευε»...


Λές νά «ἤξερε» ὁ Τσίπρας,ὅταν πρό 1,5 ἔτους, προέβλεπε πώς ὅσοι εἶναι πάνω ἀπό 79 χρονῶν,σύντομα θά ἀφήσουν τόν μάταιον τοῦτο τόπον,ὥστε νά «σωθῇ» τό ...ἀσφαλιστικόν;



«Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος» (ἀπό Ε Δ Ω )

Πολλοί θά ποῦν,ἴσως,σιγά νά μήν ἤξερε ὁ Τσίπρας ! Κι᾿ὅμως,μήν σᾶς κάνει καθόλου ἐντύπωσιν καί μήν νομίζετε,ὅσο κι᾿ἄν τόν ὑποτιμᾶτε,πώς αὐτός πρίν γίνει πρωθυπουργός εἶχε περάσῃ ἀπό τό Τέξας. Τί ἔκανε ἐκεῖ ;

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι-αστραπή στο Όστιν, ώστε να μιλήσει σε συνέδριο για το μέλλον της Ευρωζώνης. Το συνέδριο, στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας και επιφανείς οικονομολόγοι θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στο ερώτημα αν... σώζεται η Ευρωζώνη, διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και, συγκεκριμένα, από την έδρα στην οποία διδάσκει ο γιος του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ.



Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και Τσίπρας είχαν γνωριστεί στην Αθήνα σε συνέδριο που είχε συνδιοργανώσει το Ινστιτούτο Levy με το ΙΝΕΡΠΟΣΤ του Γεράσιμου Αρσένη και την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη. Στο ίδιο συνέδριο θα συμμετάσχουν ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, καθηγητής του Χάρβαρντ Ρίτσαρντ Πάρκερ, αλλά και ο Γιώργος Σταθάκης, που θα βρίσκεται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.(ἐδῶ)

Χμμ... Ἐάν σώζεται ἡ εὐρωζώνη,ἔ ;

Νά θυμηθοῦμε σχετικῶς μέ τόν James Kenneth Galbraith τόν ἄνθρωπο πού γνώρισε ὁ Τσιπρά;

όταν την 21η Απριλίου του 1967 οι Συνταγματάρχες συνέλαβαν μεταξύ άλλων και τον Ανδρέα, οι ΗΠΑ κινήθηκαν άμεσα για διάσωσή του κατ' αποκλειστικότητα! Δεν ένδιαφέρθηκαν για κανέναν άλλον, ούτε καν για τον Πατέρα του...! Ένα πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση ήταν ο John Kenneth Galbraith, δεξί χέρι του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, Lyndon B. Johnson.

Ναί,ὁ James Kenneth Galbraith,κατά σύμπτωσιν μωρέ,εἶναι υἱός τοῦ John Kenneth Galbraith ἐκείνου πού ἐνδιαφέρθηκε γιά τήν «σωτηρία» τοῦ Ἀνδρέα,τό ᾿67 !

Ἄς δοῦμε καί κάτι ἀκόμη :


Μπαρούχ-άκης,James Kenneth Galbraith (φωτό)
Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης με τον γνωστό γκουρού Τζορτζ Σόρος και άλλους διακεκριμένους συνδαιτυμόνες. Το κλειστό τραπέζι έγινε στο Βερολίνο στο ξενοδοχείο Aldon και το βασικό που πήραν μαζί τους οι παρευρισκόμενοι ως συμπέρασμα είναι ότι η Αθήνα θα «μπλοφάρει» μέχρι τέλους, απειλώντας να μην πληρώσει κάποια από τις επόμενες δόσεις προς το ΔΝΤ. Ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει στο συνέδριο που οργάνωσε το think tank του κ. Σόρος, με το οποίο συνεργάζονται και όλοι οι βασικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση, οι καθηγητές Τζόσεφ Στίγκλιτζ, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και Τζέφρι Σακς. Οι παλαιότεροι ενθυμούνται πως αυτή ήταν η ίδια άτυπη ομάδα που συμβούλευε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης πριν από το Μνημόνιο".( Ε Δ Ω ἀλλά καί Ε Δ Ω )

Τώρα γιά τό  Ἱνστιτοῦτο Levy,καί ἐκεῖνα τοῦ ζεύγους Ἀρσένη-Κατσέλη

Το Ινστιτούτο σε συνεργασία με τον Τζορτζ Σόρος και τον Τζόσεφ Στίγκλις εφαρμόζει σε παγκόσμια κλίμακα «τον επανασχεδιασμό του χρηματιστικού καπιταλισμού»

Γιά ΙΝΤΕΡΠΟΣΤ καί «Κοινωνική Συμφωνία» ΕΔΩ καί ΕΔΩ

Ἀπ᾿ὅτι καταλαβαίνετε,ὅλα τά κοράκια μαζεμένα. Τί περιμένετε,καλό; Συνεπῶς τό «πῶς θά σωθῇ ἡ εὐρωζώνη» καί ὁ «ἐπανασχεδιασμός τοῦ χρηματιστικοῦ καπιταλισμοῦ»,μπορεῖ νά συνδεθῇ ἀπολύτως μέ μέτρα ὅπως :

6-7 μήνες ΠΡΙΝ την εμφάνιση του κορονοϊού, ψηφίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νόμος 4619 / 2019, που αφορά την κύρωση του (νέου) Ποινικού Κώδικα, όπου το Άρθρο 285 προβλέπονται ποινές φυλάκισης από λίγα έτη μέχρι ....ΙΣΟΒΙΑ για όσους δεν συμμορφωθούν με τις κρατικές διαταγές σε περίπτωση ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ…!!!
(Ἀπό :  ΗΞΕΡΕ κάτι ο mr.Alexis; Λέτε;) 

Καί ὁ τοῦ Κούλη : 

ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020,Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού

Εἴπαμε : «ἐπανασχεδιασμός τοῦ χρηματιστικοῦ καπιταλισμοῦ» καί ΟΛΑ πρό-σχεδιασμένα !

Ιδιωτικές πόλεις θα έχουν οι "εκλεκτοι". Θέρετρα ολόκληρα νησιά....στην μετά κορονοϊού εποχή. Το σχέδιο καλλικράτης ( του Ραγκούση) έχει μπει ήδη σε εφαρμογή

Ἔ,ναί,ὁ Chipra  ...«προφήτευε» καλά δασκαλεμένος ἀπό τά ἰνστιτοῦτα Levy,τούς «μεγάλους» οἰκονομολόγους,τόν «γκουρού» τοῦ κάθε Μπαρούχ-άκη πού : υπηρέτησε ως «οικονομολόγος-in-residence» για τη Valve Corporation, ένα υποπροϊόν του παιχνιδιού βίντεο της πάντα-ύποπτης Microsoft Corporation του ακραίου πιονιού της παγκοσμιοποίησης, του Bill Gates καί ναί μέχρι τόν Bill Gates πού κυνικῶς λέει :

«Ο Bill Gates εξήγησε πως τα εμβόλια είναι ένας παράγοντας κλειδί για την μείωση του πληθυσμού παγκοσμίως και ποιος καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, από το να απελευθερώσει κανείς πατενταρισμένους κορωνοϊούς στις μάζες, προκειμένου να εισάγει αργότερα το πατενταρισμένο εμβόλιο γι’ αυτές;»


Καί τόν συνήθη ὕποπτον Δαυΐδ  Ῥοκφέλερ


Ὁ Δαυΐδ μᾶς ἄφησε χρόνους,πρό τριετίας,συνεπῶς γιά ποιό ἀκριβῶς πρᾶγμα ...πάσχιζε εὐελπιστών στήν μείωσιν τοῦ πληθυσμοῦ ; Ἄν μᾶς ἀφήσῃ χρόνους καί ὁ Γκέϊτς θά ποῦμε τό ἴδιο. Ἐρώτημα,λοιπόν : Τούς ἔχετε γιά τόσον ἀφελεῖς νά ἰσχυρίζονται ἤ καί νά προσπαθοῦν πράγματα πού ἀποδεικνύονται ματαιότης; Δέν νομίζω...Ἄρα ; 

Ἡ ἀπάντησις ἀπό ἐσᾶς...


Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

  1. ειναι ψυχοπαθεις και δεν ειναι ανθρωποι ειναι ερπετα τα οποια ενσαρκονωνται συνεχεια εδω με αλλα ονοματα και αλλη μορφη απο οτι ηταν προηγουμενως για να μην αναγνωριζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρίν αρκετά χρόνια είχα αγοράσει ένα βιβλίο του Αθ. Στριγά που για εκείνη την εποχή αυτά που έγραφε ήταν αρκετά ...τολμηρά....όπου περιέγραφε για τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΕΝΤΕΣ αυτού του κόσμου ..που σύμφωνα με τον ίδιο είχε και συναντήσεις -τετ α τετ μαζί τους (π.χ.Ντέιβιντ Ροκφέλλερ)...
    Μάλιστα τα βιβλία του συνόδευαν και διάφορα ντουκουμέντα-(επιβεβαιώσεις)
    καίει ένα εξ αυτών στο οποίο η ανοδική πορεία του Αρσένη (όπως και όλων των τότε "συντρόφων του ΠΑΣΟΚ) οφείλονταν σε μέσον του...ΝΑΤΟ
    και άλλων υπερεθνική οργανισμών...

    *Ο Αθ. Στριγάς υπήρξε σύμβουλος του ΝΑΤΟ

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἀντώνιε.

      Ἄν ἔχῃς τήν καλοσύνη θά μποροῦσες νά μοῦ δώσῃς κι᾿ἄλλα στοιχεῖα γιά τό συγκεκριμένο βιβλίο καί τίς ἀναφορές στόν Ἀρσένη;

      Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ,ἀγαπητέ καί καλό ἀπόγευμα !

      Διαγραφή
  3. ο Τσιπρας ο κοπριτης εγινε και προφητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοπρίτης ξε-κοπρίτης μέν,ἐπιλεγμένος δέ... Ἄλλως τε τέτοιους ἀκριβῶς θέλουν,μά ἀκριβῶς !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  4. Συγνώμη Πελασγική
    Δυστυχώς τα βιβλία τα έχω στην Ελλάδα.
    Είχα αγοράσει τότε (ακριβώς λίγες μέρες μετα την 11/9 με τους δίδυμους πύργους
    - ακριβώς τότε ...ξεκίνησα να αισθάνομαι ότι "κάτι δεν πάει καλά εδώ- βρωμάει η υπόθεση " βλέπωντας φυσικά και την εκπομπή του Στριγά σε τοπικό κανάλι της Θεσ/κης) δύο του βιβλία το "οι Πλανητάρχες " και "Τρομοκράτες στη Νέα Υόρκη".

    Απλά θυμήθηκα τον Αρσένη μόλις διάβασα στο θέμα σου :-)
    Δυστυχώς τα υπόλοιπα ντοκουμέντα (είχα αρκετά) δεν τα πολυθυμάμαι
    Όμως είχα εκπλαγεί στο πώς πέσανε αυτά-κι αν είναι γνήσια - στα χέρια του...

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ Ἀντώνιε,θά τα ψάξω ἀπό τούς τίτλους,μήπως βρῶ κάτι.Σ᾿εὐχαριστῶ πάρα πολύ !

      Νά προσέχετε,ὅλοι οἱ ὁμογενεῖς καί ἐκεῖ στήν γερμανία...Νά εἶστε ΠΑΝΤΑ καλά,εὔχομαι !

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ μου Ἀντώνιε !

      Διαγραφή