" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!


Tη θέσπιση ενός νόμου για "αναδρομικό πόθεν έσχες" σε όλους τους εν ενεργεία πολιτικούς, δηλαδή μια έρευνα της οικονομικής τους κατάστασης από τότε που μπήκαν στην πολιτική έως σήμερα, με ταυτόχρονο άνοιγμα, όπου χρειάζεται, τραπεζικών λογαριασμών, ώστε να φανεί, όπως είπε, "η πορεία του χρήματος", έφερε ως πρόταση ο κ. Α.  Βγενόπουλος στην συνέντευξη που παρουσιάστηκε απο το κανάλι τοτ Αλτερ και τον κ. Χατζινικολάου.
Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Όποιος πολιτικός δεν θελήσει να μπει σε αυτήν τη διαδικασία θα μπορεί πολύ απλά να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή. Αλλά γι' αυτούς που θα μείνουν θα μπορούμε πλέον να είμαστε σίγουροι".
Δηλαδή  ο κ. Βγενόπουλος είπε αυτό που διακαώς επιθυμούμε όλοι οοι Έλληνες! Γιατί πέρα από τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε νομίζω πως ένας καθαρός πολιτικός, καθαρός από κάθε άποψη είναι εγγύηση για την σωστή λειτουργία του Κράτους. Καθότι η εντιμότητα και η ακεραιότητα του χαρακτήρα ενός πολιτικού δεν περιορίζεται μονάχα στο οικονομικό θέμα αλλά εμπεριέχει όλες τις εκφράσεις-εκφάνσεις της βίωσής του. πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν έναν ολόκληρο λαό, ένα κράτος! 
   Πρόσθεσε ακόμη ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευση του κ. Γ. Παπανδρέου και να απαντήσει στον ελληνικό λαό στο ερώτημα "πού πήγαν τα λεφτά" τα οποία σπαταλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι κατά την άποψή του για τη σημερινή κατάσταση της χώρας φταίνε κατά κύριο λόγο οι πολιτικοί. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ευθύνες δεν έχουν μόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις ή τα κόμματα εξουσίας αλλά και η υπόλοιπη αντιπολίτευση αν δεν καταθέτει προτάσεις, αλλά αναλώνεται σε στείρα κριτική.
Και φυσικά τα παραπάνω είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πρόταση περί "Πόθεν έσχες". Αφού το ένα ακολουθεί το άλλο και γανερώνει την αιτία του προβλήματος, αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει κυρίως η χώρα μας.
Ακόμη έκανε λόγο για ενδεχόμενη αποχώρησή μας από την Ευροζώνη χωρίς βεβαίως να αποδέχεται πως αυτή είναι λύση. Όμως όπως πολύ σωστά επεσήμανε που και σε ποιά περίπτωση η Ε.Ε. μας έχει προστατέψει ως κράτος-μέλος της? Τουλάχιστον στα εκκρεμή και σοβαρότατα εθνικά ζητήματα που μας ταλανίζουν δεκαετίες τώρα, ούτε στο ελάχιστο έχουμε δει την υποστήριξη της κοινότητας εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων κάποιων μικρών εταίρων!!!
Πάντως ήταν πολύ ιδιαίτερη συνέντευξη και μάλιστα ακούστηκαν πράγματα που πολύ θα θέλαμε και εμείς, οι απλοί πολίτες να τα απευθύναμε στους πολιτικούς μας, κυρίως στους κυβερνώντες μας, να πούμε ένα μπράβο στον Ανδρέα Βγενόπουλο που τόλμησε και τα είπε ασχέτως της επισήμανσης του κ. Χατζινικολάου του "σας κατηγορούν ότι είστε εριστικός..."!!! Δηλαδή όποιος έχει το θάρρος της γνώμης του και μιλά δημόσια για θέματα κατά του πολιτικού κατεστημένου( του νοσηρού κατεστημένου) του ρίχνουμε την ρετσινιά του εριστικού για να μειώσουμε την αξία του λόγου του? Δεν βαριέσαι άστους να λένε τους κυρίους αυτούς! Αυτό που έχει σημασία είναι πως ο Βγενόπουλος τα είπε και τα είπε σωστά. Αυτοί αν έχουν τα κότσια και είναι καθαροί ας αποδεχθούν την πρόταση για "Πόθεν έσχες" και τότε θα δούμε ποιοί θα μείνουν από όλους αυτούς που μας το παίζουν σωτήρες κάθε φορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου