Άρθρα

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Σταματῆστε νά ὁπλίζετε τό χέρι τοῦ δολοφόνου

 Μια ομάδα τουλάχιστον 90 δικηγόρων, συμπεριλαμβανομένων 20 που εργάζονται στην κυβέρνηση Μπάιντεν, προτρέπουν τον Πρόεδρο Μπάιντεν να διακόψει τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ επειδή η σφαγή που πραγματοποιεί στη Γάζα δεν συμμορφώνεται με το αμερικανικό και το διεθνές δίκαιο.

Οι δικηγόροι θα υποβάλουν την υπόθεσή τους σε επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα Merrick Garland που ελήφθη από το POLITICO . Υποστηρίζουν στην επιστολή ότι το Ισραήλ παραβίασε τον Νόμο περί Ελέγχου Εξαγωγών Όπλων, τους νόμους Leahy και τη Σύμβαση της Γενεύης.

«Ο νόμος είναι σαφής και ευθυγραμμισμένος με την πλειονότητα των Αμερικανών που πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν τις αποστολές όπλων στο Ισραήλ έως ότου σταματήσει τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Γάζα», αναφέρει η επιστολή, επικαλούμενη στοιχεία δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του Μπάιντεν υποστηρίζουν τον τερματισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ.

Στους υποστηρικτές της επιστολής περιλαμβάνονται δικηγόροι από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικής Ασφάλειας, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Ενέργειας. Η επιστολή εξακολουθεί να κυκλοφορεί, επομένως ο αριθμός των υπογραφόντων μπορεί να αυξηθεί.

«Αυτή είναι μια στιγμή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραβιάζει τους δικούς της νόμους και την πολιτική της», δήλωσε στο POLITICO ένας υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης που υπέγραψε την επιστολή . Περιγράφοντας τη διαφωνία εντός της διοίκησης, ο υπάλληλος είπε: «Η διοίκηση μπορεί να βλέπει σιωπή ή μόνο λίγες παραιτήσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν το μέγεθος της δυσαρέσκειας και της διαφωνίας μεταξύ των βαθμίδων».

Σύμφωνα με ένα νέο μνημόνιο εθνικής ασφάλειας, το Ισραήλ έπρεπε να παράσχει διαβεβαιώσεις στις ΗΠΑ ότι δεν θα χρησιμοποιούσε όπλα που παρείχαν οι ΗΠΑ για να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο ή να εμποδίσει τις αποστολές βοήθειας στη Γάζα. Παρά τις τεράστιες απώλειες αμάχων στη Γάζα και τον λιμοκτονικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε στη Λωρίδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι οι διαβεβαιώσεις του Ισραήλ ήταν αρκετές και έχει προθεσμία έως τις 8 Μαΐου για να υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο.

Ἀπό : news.antiwar.com


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Αυτόν ετοιμάζουν οι Αμερικανοί για την θέση του Νετανιάχου..

    https://static.india.com/wp-content/uploads/2022/07/Yair-Lapid-AP-edited.jpg?impolicy=Medium_Resize&w=1200&h=800

    https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/735436/o-trump-kseftilise-ton-netanyahu-kai-ton-teleiose-me-mia-frasi-o-eklektos-ton-repoumplikanon-gia-tin-igesia-tou-israil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, ὁ τύπος εἶπε στόν Νετανιάχου πώς ἀν δέν ἐπιτύχει νίκη καί νά ἐπιστρέψουν οἱ Ἰσραηλινοί αἰχμάλωτοι θά τόν ῥίξει.
      Κάπου τό διάβασα σήμερα ἀλλά δέν τό βρίσκω.

      Τέλος πάντων τόν ἑτοιμάζουν ἔ ; Χμμ...

      Καί εἶναι γοητευτικός... Συνεπῶς πολύ πιό ἐπικίνδυνα τά πράγατα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Κώστα !

      Διαγραφή