Γράφοντας σε ένα op-ed του Bloomberg που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, ο Σταυρίδης σκιαγράφησε μια ζοφερή εικόνα για τα ουκρανικά στρατεύματα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε «σημαντικές αλλαγές» στο πεδίο της μάχης στο εγγύς μέλλον, ακόμη και μετά από μήνες δαπανηρών επιθετικών επιχειρήσεων.
«Τελικά, οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται απίθανο να είναι σε θέση να εκδιώξουν τη Ρωσία από μεγάλο μέρος των κατεχομένων εδαφών του έθνους τους» παρατήρησε, προτείνοντας στο Κίεβο «μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο προσωρινής ή και οριστικής εκχώρησης της Κριμαίας» με αντάλλαγμα την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ένας από τους κύριους στόχους της στην τρέχουσα στρατιωτική επιχείρηση είναι να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ουδέτερη απέναντι στο στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, καθιστώντας απίθανο το Κρεμλίνο να αποδεχτεί ποτέ μια τέτοια προσφορά.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι τα νέα εδάφη που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης - συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορόζιε και Χερσώνα - δεν μπορούν ποτέ να επιστραφούν, μια αρχή που κατοχυρώνεται στο σύνταγμα της Ρωσίας. Ο Πούτιν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Κριμαία, η οποία ψήφισε για την επανένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία αμέσως μετά το πραξικόπημα της Ουκρανίας το 2014 στο Euromaidan.
Αν και ο Σταυρίδης είπε ότι η ανανεωμένη ξένη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο θα μπορούσε, στην καλύτερη περίπτωση, να οδηγήσει σε «αρκετά στατικές γραμμές μάχης μέχρι την άνοιξη» του 2024, σημείωσε ότι η απροθυμία της Δύσης να εγκρίνει μια τέτοια υποστήριξη θα μπορούσε να σημαίνει ένα «πολύ πιο σκοτεινό σενάριο» για τις ουκρανικές δυνάμεις.
«Εάν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη αποσύρουν τη στρατιωτική βοήθεια, ο στρατός του Πούτιν δεν είναι καθόλου απίθανο να επιστρέψει στην επίθεση. Χωρίς επαρκή οπλισμό, οι μικρότερες ουκρανικές δυνάμεις θα αναγκαζόντουσαν να υποχωρήσουν» συνέχισε ο πρώην διοικητής.
Οι ζοφερές προβλέψεις του Σταυρίδη έρχονται μετά από μια εξάμηνη ουκρανική αντεπίθεση που ξεκίνησε τον Ιούνιο, η οποία σε μεγάλο βαθμό απέτυχε να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη παρά την εξάντληση μεγάλων ποσών όπλων και ανθρώπινου δυναμικού.
Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου θα στραφούν από την επίθεση σε οχυρώσεις, αναγνωρίζοντας ότι η πολυδιαφημισμένη επίθεση έληξε χωρίς να επιτύχει τους στόχους της. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η Ουκρανία έχασε πάνω από 125.000 στρατιώτες και 16.000 τεμάχια βαρέως εξοπλισμού μόνο από τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένου μίας μεγάλης λίστας εξελιγμένων όπλων που προμήθευσε η Δύση
Ανώνυμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν στους New York Times νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Ουάσιγκτον και το Κίεβο επεξεργάζονται «μια νέα στρατηγική», με το Πεντάγωνο τώρα να προτρέπει τους Ουκρανούς να επικεντρωθούν στην εδραίωση της επικράτειας που εξακολουθούν να ελέγχουν αντί να πολεμούν για νέα κέρδη στο πεδίο της μάχης.
Ἀπό : swentr.site/news
Τά ζοφερά νέα γιά τήν Οὐκρανἰα ἔρχονται πανταχόθεν :
Η Ουγγαρία μπλοκάρει τα 54 δισεκατομμύρια δολάρια της ΕΕ για την Ουκρανία
Η Ουγγαρία άσκησε βέτο σε ένα σχέδιο της ΕΕ για παροχή δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. ...Κορυφώθηκε μετά από μια τεταμένη ολονύκτια σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, έχοντας προηγουμένως αποχωρήσει και απείχε όταν άλλοι εθνικοί ηγέτες ψήφισαν την έναρξη επίσημων συνομιλιών σχετικά με την προσπάθεια του Κιέβου να ενταχθεί στην ένωση.
...Ο Όρμπαν κατηγόρησε την απόφαση ως «εντελώς ασύνετη, παράλογη και εσφαλμένη», και είπε ότι το έθνος του δεν ήταν μέρος της...
Ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ
Καμία βοήθεια για την Ουκρανία μέχρι να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας
Η Ολλανδία δεν θα πρέπει να στείλει περισσότερη πολεμική βοήθεια στο Κίεβο εάν αφήσει τον ολλανδικό στρατό ανίκανο να υπερασπιστεί τη χώρα, δήλωσε στο κοινοβούλιο την Τετάρτη ο Geert Wilders...
"Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία ενώ δεν είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τη χώρα μας", είπε ο Ολλανδός βουλευτής σε κοινοβουλευτική συζήτηση.
............
Η Ολλανδία υπήρξε ένας από τους βασικούς χορηγούς του Κιέβου στη συνεχιζόμενη σύγκρουσή του με τη Ρωσία. Τον Νοέμβριο, το Άμστερνταμ έστειλε πέντε μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο F-16 στη Ρουμανία, όπου οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται για να πετάξουν το αμερικανικής κατασκευής πολεμικό αεροπλάνο.
.............
Διαβᾶστε ὃλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ
Ἡ Οὐκρανία,λοιπόν, ζεῖ μέ δανεικό χρόνο. Καί ποῦ θά πάῃ θά τό καταλάβη...
Ἡ Πελασγική
Φιλτάτη Ευαγγελία καί λοιπόν συνεπισκεπτήριον, καλησπέρα σας ´
ΑπάντησηΔιαγραφήΝά μέ συγχωρείτε γι' αφτή μου τήν «προσκόλλησιν» σέ παλαιά, καταγεγραμμένα Ιστορικά, Συμβολικά κι εξόχως ΗΡΩΙΚΆ Γεγονότα τού Γένους...
-----------------------
16 Δεκεμβρίου 1803: Οἱ Σουλιώτισσες χορεύουν τόν χορό τοῦ Ζαλόγγου
καί ὁ Ἡγούμενος Σαμουήλ ἀνατινάζει τό Κούγκι
https://enromiosini.gr/arthrografia/16-dekemvrioy-1803-oi/
------------
Άξιοι Πρόγονοι ημών, τών Αναξίων εκγόνων, Σ'ΧΩΡΆΤΕ 'ΜΑΣ
ΚΑί ΕΥΓΕ σου !
ΔιαγραφήἘμεῖς μέ πολύ χαρά φιλοξενοῦμε τέτοιες ἱστορικές θύμισες καί φυσικά δημοσιεύουμε ἀρκετές ἀπό αὐτές κι᾿ὄχι μόνον μία φορά...
Εὐχαριστοῦμε Πολύ !
Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !
Άξιοι Πρόγονοι ημών, τών Αναξίων εκγόνων, Σ'ΧΩΡΆΤΕ 'ΜΑΣ
ΔιαγραφήὌχι νά μήν μᾶς συγχωρέσουν. Διότι ἔτσι σβήνεται μονοκονδυλιά καί ἡ εὐθύνη ὅλων ὅσων ἔχομε κάνει πού μπορεῖ νά καταστρέψουν τό μέλλον τῆς Ῥάτσας μας.
Ἄς τό θυμώμαστε αὐτό πολύ καλά κι᾿ἄς πράξουμε ἀναλόγως.
Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !