Κατά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ήταν γεμάτα ζοφερές προβλέψεις για το πώς θα τα πήγαινε οικονομικά η Ρωσία υπό τις δυτικές κυρώσεις.
Ο Guardian, για παράδειγμα, προειδοποίησε ότι η οικονομία της Ρωσίας θα μπορούσε να συρρικνωθεί έως και 7% υπό τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση.
Σύμφωνα με τον Guardian:
Οι οικονομολόγοι δήλωσαν ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε ρωσικές τράπεζες και εταιρείες από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους τους είχαν σοβαρό αντίκτυπο στις χρηματοπιστωτικές αγορές στη Μόσχα και θα προκαλούσαν μεγαλύτερη ζημιά στην ευρύτερη οικονομία της Ρωσίας με την πάροδο του χρόνου. — Η ρωσική οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 7% ως αποτέλεσμα των κυρώσεων στην Ουκρανία
Όπως αποδείχθηκε η οικονομία της Ρωσίας αποδείχθηκε εξαιρετικά ανθεκτική. Η οικονομία όχι μόνο επιβίωσε, αλλά στην πραγματικότητα ευδοκίμησε υπό τις δυτικές κυρώσεις.
Πράγματι, η Ρωσία μόλις ξεπέρασε τη Γερμανία και έγινε η πέμπτη πλουσιότερη οικονομία στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη , αξίας 5,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό σίγουρα δεν ίσχυε όταν πήγα για πρώτη φορά στη Ρωσία πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Τότε, ο Πρόεδρος Πούτιν προσπαθούσε ακόμα να εδραιώσει τη θέση του μπροστά στην αντίθεση από τους υποστηριζόμενους από τη Δύση ολιγάρχες που ήθελαν να εγκαταστήσουν μια άλλη μαριονέτα σαν τον Γιέλτσιν.
Στη συνέχεια, με λίγες εξαιρέσεις για τους υπερ-πλούσιους ολιγάρχες, τα καταστήματα της Μόσχας ήταν ανεπαρκώς εφοδιασμένα και σημάδια έλλειψης και οικονομικής παρακμής ήταν ορατά παντού. Ωστόσο, υπό τον Πούτιν υπήρξε μια αξιοσημείωτη ανατροπή, οικονομική, κοινωνική και πολιτική.
( φωτό ἀριστερά, ὁ περίφημος Evolution Tower ( στριφογυριστός πύργος )- ἕδρα τῆς Transneft τῆς μεγαλύτερης ἑταιρείας πετρελαιαγωγῶν στόν κόσμο πού ἐλέγχεται ἀπό τό κράτος, - στήν Μόσχα σ᾿ἕνα συγκρότημα οὐρανοξυστῶν)
Αυτή η μεταμόρφωση γινόταν όλο και πιο εμφανής σε κάθε μια από τις επόμενες επισκέψεις μου στη Ρωσία . Στο βαθμό που τώρα μπορώ να καταλάβω γιατί διάφοροι μυστικιστές προέβλεψαν ότι η Ρωσία θα γινόταν η κυρίαρχη δύναμη στον πλανήτη τον 21ο αιώνα και μετά.Αν και τα δυτικά ΜΜΕ υποβαθμίζουν τη σημασία του, η Ρωσία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας αποφασιστικής νίκης στην Ουκρανία. Από εδώ και πέρα, νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μια ολοένα και πιο σίγουρη Ρωσία να αφήνει το στίγμα της στις παγκόσμιες υποθέσεις.
Δεν δηλώνω ότι είμαι προφήτης ή διορατικός, αλλά με βάση τα γραπτά διάφορων χριστιανών οραματιστών και δασκάλων είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία θα γίνει η κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη στον 21ο και στις αρχές του 22ου αιώνα. Όπως ήταν η Βρετανία τον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα.
Για το τι συμβαίνει στην Αμερική; Λοιπόν, σύμφωνα με τους διάφορους και αυθεντικούς χριστιανούς οραματιστές που γνωρίζω ότι είναι μια άλλη ιστορία, αλλά αυτή τη στιγμή η Ρωσία αναδύεται ως παγκόσμια δύναμη που θα ανταγωνιστεί τη Ρώμη ή τη Βρετανική Αυτοκρατορία στο απόγειό της. Εκδ.
Η ρωσική οικονομική ανάπτυξη δείχνει αναποτελεσματικές τις κυρώσεις της Δύσης, λέει ο Vincent Mortier δ/νων σύμβουλος πληροφοριών της Amundi
Από τον Mathieu Rosemain – Reuters 23 Νοεμβρίου 2023
Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων της Ευρώπης Amundi αναμένει ότι η ρωσική οικονομία θα αναπτυχθεί τρεις φορές ταχύτερα από την ευρωζώνη το 2024, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής επενδύσεων του, τονίζοντας την αναποτελεσματικότητα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Η Amundi αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ρωσίας θα αυξηθεί κατά 1,5% το 2024 και κατά 2% το 2025, σε σύγκριση με 0,5% και 1,2% για την ευρωζώνη.
«Σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη, η Ιαπωνία, η Αυστραλία –οι μεγάλες ανεπτυγμένες χώρες– δεν είναι σε θέση να επιβάλουν αποτελεσματικές κυρώσεις σε μια χώρα», είπε ο CIO της Amundi, Vincent Mortier, σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι σχετικά με τις προοπτικές του διαχειριστή του ταμείου για το 2024.
«Αυτό σημαίνει. Μπορεί να λυπούμαστε γι᾿αυτό, αλλά είναι πραγματικότητα».
Ο αντίκτυπος των κυρώσεων ήταν ορατός όσον αφορά τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων, είπε ο Mortier, αλλά όχι τόσο στις εισαγωγές και τις εξαγωγές της Ρωσίας.
Μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες υπό την ομπρέλα των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) καθώς και χώρες όπως η Τουρκία και το Καζακστάν επωφελήθηκαν από τις κυρώσεις καθώς η Ρωσία κατάφερε να μετακινήσει τις εξαγωγές της από τις δυτικές χώρες, είπε ο Mortier.
«Είναι ένας έλεγχος πραγματικότητας. Στο τέλος, αν κάνουμε έναν απολογισμό του πολέμου στην Ουκρανία: η Ευρώπη έχει υποφέρει άμεσα και έντονα. για τις Ηνωμένες Πολιτείες (η επίπτωση είναι) ουδέτερη. αλλά η Τουρκία, η Κεντρική Ασία και η Ασία γενικότερα έχουν ωφεληθεί», είπε.
Ἀπό : thetruthseeker.co.uk
Ἡ Πελασγική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου