φωτό |
Πρίν περάσουμε ὅμως νά δοῦμε ἐκεῖνες τίς δηλώσεις,εἶναι ἀπαραίτητο νά δώσουμε τήν δέουσα προσοχή στό «καλωσόρισμα» τοῦ πανταχοῦ παρόντα Πάϊατ ( πού ὅλο φεύγει καί ὅλο ἐδῶ εἶναι !).Εἶπε :
«Είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για τις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Είναι μια στρατηγικά σημαντική στιγμή και αναγνωρίζουμε όλες τις προκλήσεις απ’ έξω, με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα σήμερα»
Προσέξτε τίς λέξεις πού χρησιμοποίησε :«συναρπαστική στιγμή» ὁ ἐρχομός τῆς Ἐλίζαμπεθ Λί (ἔτσι λέγεται ἡ νέα πρόξενος,ἡ ὁποία ἔχει νοτιοκορεάτικη καταγωγή),ὄχι γιά τήν Ἑλλάδα ἀλλά «γιά τήν Βόρειο Ἑλλάδα,τήν Μακεδονία καί τήν Θράκη» ! Πῶς;Γιά νά τό ξαναδοῦμε :«μια πολύ συναρπαστική στιγμή για τις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη»
Ἑν τάξει καί πάλι καταλάβαμε τί θέλει νά πῇ ὁ ποιητής...
Ὄχι;Δέν καταλάβατε;Λοιπόν,μόλις συνδέσετε τήν συνέχεια τῶν λεγομένων τοῦ Πάϊατ ἀλλά καί τήν προϋπηρεσία τῆς κ. Λί,θά καταλάβετε :
Πριν την τοποθέτηση της στη Θεσσαλονίκη, η κ. Lee υπηρέτησε στις πρεσβείες των Η.Π.Α. στη Σεούλ και στη Βαγδάτη, στο πρώην Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στην Ιερουσαλήμ, στην Αποστολή των Η.Π.Α. στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη (σ.σ.ὅπου κάλυπτε καί διευθετοῦσε θέματα τοῦ Ἰράκ καί τοῦ Ἀφγανιστάν) , καθώς και στο Γραφείο Ισραηλιτικών και Παλαιστινιακών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. στην Ουάσιγκτον.Μιλάει κορεατικά,ἑβραϊκά καί ἑλληνικά καί ἦρθε στήν Ἑλλάδα μέ τήν σκυλίτσα της,τήν «κολοκυθοῦλα»,ὅπως μᾶς πληροφορεῖ ἡ ἐπίσημος σελίς τῆς ἀμερικανικῆς πρεσβείας,ἐδῶ.
«... Είναι μια στρατηγικά σημαντική στιγμή και αναγνωρίζουμε όλες τις προκλήσεις απ’ έξω, με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα σήμερα»(φωτό ἀπό τό βίντεο ἐδῶ) |
Πολύ Ἰσραήλ βλέπω βρέ αιδί μου,στήν μέση ! Ἐμπειρία στά μεσανατολικά θέματα καί...Τέλος πάντων,προχωροῦμε.
Τί εἶπε λοιπόν στήν πρώτη της ἐπαφή μέ τά νέα της καθήκοντα ὡς προξένου τῶν ΗΠΑ στήν Θεσσαλονίκη :
«Καλησπέρα σας. Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα για την πόλη»...Η κ. Λι είπε πως δεν έχει καταφέρει να δει ακόμα αρκετά την πόλη, ωστόσο όταν πρωτοήρθε, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να πάρει έναν χάρτη της πόλης, που είχε πάνω το logo «πολλές ιστορίες, μια καρδιά». «Με έκανε να σκεφτώ αρκετά την ιστορία του δικού μας προξενείου στην πόλη. Είμαστε εδώ με κάποια μορφή, ήδη από το 1830.( Ὤ ναί ! Πράγματι,ἀπό τότε...ΕΔΩ)Άρα και εμείς, οι ΗΠΑ, έχουμε μια ιστορία εδώ στη Θεσσαλονίκη, ως ένα κομμάτι της καρδιάς της»(ἀπό ἐδῶ,ὅπου καί βίντεο μέ τίς δηλώσεις της).
Ὤ ναί,ἡ Θεσσαλονίκη φημίζεται γιά τήν «ἀνοιχτή της καρδιά» πού τούς χωροῦσε καί τούς χωρᾷ ὅλους !
Πᾶμε τώρα,στίς χθεσινές της δηλώσεις :
«Βλέπουμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή αλλά αυτό που νομίζω πως είναι σημαντικό να τονίσω είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.. μια χώρα που είναι ζωτικής σημασίας για τα στρατηγικά μας συμφέροντα...η πρεσβεία και το προξενείο των ΗΠΑ εργάζονται εντατικά για να ενθαρρύνουν τις αμερικανικές επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη και το Development Finance Corporation θεωρεί αυτό το συγκρότημα έργων στη βόρεια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων των λιμένων στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, ως στρατηγικές προτεραιότητες... υπενθυμίζει την τελευταία επίσκεψη του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μαζί με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον περασμένο Ιούλιο. Προς επίρρωσιν, μάλιστα, της σημασίας που αποδίδεται στην περιοχή, επισημαίνει πως ο πρέσβης κ. Πάιατ έχει επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη πέντε φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του, «περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ιστορία».
«Δεν έχω δει τόσο πολύ όσο θα ήθελα ακόμη για τη Θεσσαλονίκη ή την περιοχή, αλλά κατάφερα να βγω και να δω λίγο. Κατάφερα να πάω στον Όλυμπο, κάτι που ήταν εξαιρετικό. Πήγα εκεί με την Κολοκυθούλα καθώς και στη Χαλκιδική. Νομίζω ότι αυτά τα δύο μέρη ήταν υπέροχα»(φωτό) |
«εργαστήκαμε πολύ στενά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου με αμερικανικές εταιρείες όπως η Cisco και η Pfizer και τώρα -για παράδειγμα- αυτό που βλέπετε, σήμερα, είναι ότι η Pfizer καθιστά τη Θεσσαλονίκη παγκόσμιο κόμβο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ανάλυσης δεδομένων. Κι έχουμε και τη Cisco να φέρνει 10-12 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών κι όλο αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό.(Γιά τίς ἐν λόγῳ ἑταιρεῖες,δεῖτε καί ἐδῶ).
Πάϊατ,Τζιτζικώστας,Λί (φωτό) |
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για την επιστήμη και την τεχνολογία που υπεγράφη από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, και τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη, η Αμερικανίδα πρόξενος εκτιμά ότι ανοίγει τον δρόμο για στενότερους επιστημονικούς και τεχνολογικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, «που θα συνεχίσουν να βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα της Ελλάδας»...γεγονός που θα προσφέρει «απίστευτες ευκαιρίες» στα πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που η Θεσσαλονίκη, η πύλη προς τα δυτικά Βαλκάνια, αναδύεται ως περιφερειακός κόμβος επιστήμης και τεχνολογίας»
Ἡ κ. Ἐλισάβετ Λί καί στό Κολλέγιο Ἀνατόλια.Ἀλοίμονον! -περνᾶμε κι᾿ἀπό ΕΔΩ,ἀπαραιτήτως (φωτό) |
Καί βεβαίως δηλώσεις στήν Θεσσαλονίκη χωρίς ἀναφορά στό μουσεῖο ὁλοκαυτώματος,γίνεται;Δέν γίνεται :
«Δεν μπορεί κανείς να αφηγηθεί την ιστορία της σύγχρονης Θεσσαλονίκης χωρίς να αφηγηθεί την ιστορία των Εβραίων της πόλης», εκφράζοντας την ελπίδα, «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών κ. Πομπέο στο Εβραϊκό Μουσείο την περασμένη εβδομάδα να ευαισθητοποίησε - εδώ, στην Ελλάδα, και διεθνώς - γι' αυτό το τραγικό παρελθόν και τον σημαντικό στόχο της ίδρυσης ενός μουσείου που θα τιμήσει όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του τρομερού κεφαλαίου της ιστορίας».
Με την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Λη (Elizabeth K. Lee) συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.(ἐδῶ) |
Εκφράζει, δε, την ευγνωμοσύνη της για «την υποστήριξη του προηγούμενου και του νυν δημάρχου, για τη σκληρή δουλειά τους στην προώθηση αυτής της διαδικασίας, μαζί με την (ελληνική) κυβέρνηση» και διαβεβαιώνει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο για να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία παραμένει σε καλό δρόμο»(ἀπό ἐδῶ)
Αὐτά σχετικῶς μέ τήν ἀμερικανίδα πρόξενο καί τίς δηλώσεις της,πού φυσικά δέν μποροῦσαν νά εἶναι τίποτε διαφορετικό ἀπό τήν ἀμερικανική,γνωστή,στρατιγική σέ θέματα έξωτερικῆς πολιτικῆς.Ἄν συμπεριλάβουμε σ᾿αὐτό καί τήν ἐπιρροή τῶν ἑβραίων καί ὅλων τῶν συναφῶν ὁργανώσεών τους,στίς ΗΠΑ,τότε ἔχουμε προφανῶς μία πιό ...ὁλοκληρωμένη εἰκόνα,γενικῶς καί εἰδικῶς...
Συμπερασματικῶς τί κρατᾶμε : Θεσσαλονίκη,Ἀλεξανδρούπολις,Καβάλα καί ἡ ἵδρυσις τοῦ μουσείου ὁλοκαυτώματος ἀποτελοῦν τίς στρατηγικές προτεραιότητες τῶν ΗΠΑ. Κατά τά ἄλλα «δέν εἴμαστε μόνοι»...Ναί !
Ἡ Πελασγική
Οι "βασικές προτεραιότητες" της Λι (και των κάθε υπαλλήλων των υπερδυνάμεων-υπερεθνικών ελίτ) είναι το μουσείο ολοκαυτώματος της "πρωτεούσας των Βαλκανίων", τα εν Ελλάντα αμερικάνικα "μαγαζιά" (pfizer,cisco) και οι...βασικές "ανάγκες" της "Κολοκυθούλας" σε Όλυμπο και Χαλκιδική....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντώνης Γερμανία
Ἔτσι ἀκριβῶς,ἀγαπητέ Ἀντώνιε ! Δέν θέλω νά χαλάσω χρόνο γιά νά ψάξω τίς ἐν λόγῳ ἑταιρεῖες,ἁπλῶς γιά νά ἐπιβεβαιωθοῦν οἱ ὑπόνοιές μου,ὡς πρός τό σέ ποιόν ἀνήκουν.Μία ἀπό τά ἴδια,φαντάζομαι...
ΔιαγραφήΜέ τό πού ἦρθε,ἔπεσαν ἐπάνω της σάν τά κοράκια ἤ μᾶλλον σά τίς σφῆκες,μή τυχόν καί ξεχάσῃ τίς προτεραιότητές της...
Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἀντώνιε !
Τρέξαν τα σάλια ορισμένων πατριωταράδων μπλόγκερ με το κινεζάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον Χατζηγώγο λες;
ΔιαγραφήΝοτιο-Κορεάτισσα,εἶναι,φαντάζομαι,ἀφοῦ πουθενά στό βιογραφικό της δέν λέει πώς ὁμιλεῖ τήν κινεζική.
ΔιαγραφήΓιά τά ὑπόλοιπα πού λέτε,δέν γνωρίζω ἀλλά οὔτε καί μ᾿ἀπασχολεῖ.
Καλησπέρα ἀγαπητοί !
Ανώνυμος13 Οκτωβρίου 2020 - 3:34 μ.μ.
ΔιαγραφήΞέρουν αυτοί
Εντάξει κ. Πελασγική,μην κολλάμε τώρα σ΄ αυτά..Εξάλλου και οι Κορεάτες κλώνοι Κινέζων είναι
Διαγραφήκαι ποιος δεν εβαλε νταλκα
ΑπάντησηΔιαγραφήστο κεφαλι του φωτια
και δεν γεμισε φαρμακια την φτωχη του την καρδια
και ποιος δεν περασε στοες και μαρτυρια στην ζωη
ποιος δεν γνωρισε Εβραιο και δεν μπηκε στο δαφνι
ποιος δεν γνωρισε μασονο και δεν μπηκε φυλακη
με μασονους μην τραβιεσαι
παντα μονος να γυρνας
και μποεμικα να πινεις και την ζωη σου να γλεντας{δις}
ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚινέζος ήταν και εκείνος ο πρόξενος που έψαχνε μακεδονικές μειονότητες στη Δυτική Μακεδονία. Γνωστά αυτά Πελασγικούλα. Αυτά που δεν ξέρουμε να μας πεις. Π.χ. ποιος έβαλε το γκαζάκι στον Κύπριο πρόξενο μετά το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν και κάνανε όλοι κο-κο-κο για να μη βγει παραέξω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠελασγικοῦλα;Σιγά μήν εἶμαι ἡ κολοκυθοῦλα τῆς Λί !
ΔιαγραφήΓιά πές μας,ἀγαπητέ Καρπόζηλε,ποιός ἔβαλε τά γκαζάκια;Γιατί πρέπει σώνει καί καλά νά τά ψάχνω πάντα ἐγώ;
Καλησπέρα ἀγαπητέ !
Ο Μωυσής Ελισάφ, φοιτητής ιατρικής και κνίτης είχε δράσει στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του ΄73. Ειναι καθηγητής της Ιατρικής Ιωαννίνων, πρόεδρος της εκει ισραηλιτικής κοινότητος, εναλασσόμενος στην προεδρία με τον εξάδελφο του Ισαάκ Λαγαρή επίσης καθηγητή στο ίδιο πανεπιστήμιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχε διατελέσει και αντιδήμαρχο πολιτισμού υπό τον επίσης κομμουνιστή Φίλιο.
Ναί,ἔχουμε άναφερθῆ κατά τό παρελθόν,ἐπαρκῶς ἐπί τοῦ κυρίου :
Διαγραφήhttps://sxolianews.blogspot.com/search?q=%E1%BC%98%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%AC%CF%86
Καί μία διαπίστωσις :Θεσσαλονίκη καί Ἰωάννινα ἀναφέρονται ὡς «παραδοσιακῶς πολυπολιτισμικές πόλεις».Στήν μέν πρώτη οἱ ἑβραῖοι ( μέχρι τῆς ἀπελευθερώσεώς της) ἦσαν πλειοψηφία,στήν δέ δευτέρα εἶχαν πολύ μεγάλη ἑβραϊκή κοινότητα.Συνεπῶς ὅπου ἐβραῖοι=πολυπολιτισμός,ὅπου τῆς γῆς ΕΚΤΟΣ τοῦ Ἰσραἠλ !
«το κράτος του Ισραήλ ως το εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού όπου εκείνος ασκεί τα φυσικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά, ιστορικά δικαιώματά του» διευκρινίζοντας πως «το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στο κράτος του Ισραήλ επιφυλάσσεται μόνο για τον εβραϊκό λαό»
https://www.kathimerini.gr/world/975644/nomos-poy-orizei-pos-to-israil-einai-evraiko-kratos-psifistike-apo-to-koinovoylio-tis-choras/
«Δεν θέλω να βλέπω ξένους. Θέλω να βλέπω Ισραηλινούς παίκτες. Αν θέλετε να παρακολουθείτε νέγρους, έχετε το NBA για αυτό» είπε ο δήμαρχος του Χολόν, Μοτί Σασόν
https://www.protothema.gr/sports/article/358505/israil-ratsistiko-paralirima-apo-dimarho-gia-tous-maurous-paiktes-tou-basket/
Ὁ ῥατσισμὀς καί οἱ φυλετικές διακρίσεις ἱσχύουν γιά ὅλους τούς ἄλλους πλήν τῶν ἑβραίων.Καί γιατί ὄχι;Ἀφοῦ αὐτοί εἶναι οἱ δημιουργοί τῆς «πολιτικῆς ὁρθότητος» ὅ,τι θέλουν κάνουν !
Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !
Στα Ιωάννινα με την απελεύθερωση τους το 1913 είχε ισραηλιτικό πληθυσμό 4000,ρωμανιώτες ελληνόφωνοι με δικό τους τυπικό στην συναγωγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο 1940 είχαν απομείνει οι μισοί. Μετανάστευσαν κυρίως σε ΗΠΑ.
Στην Θεσσαλονίκη έποικοι από Ισπανία, Πορτογαλία,Ιταλία. Τους έφεραν οι Τούρκοι για να υποκαταστήσουν τους αφανισμένους Έλληνες.
Με συγχωρειτε κιολας,αλλα δεν τον ψηφισαν οι Γιανιωτες? Μονος του επιασε ποστο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτε επιτελους θα καταλαβουμε πως ειμαστε υπευθυνοι για καθε πραξη μας?
Ποτε θα γινουμε ΠΟΛΙΤΕΣ και οχι πελατες.Ποτε θα σεβαστουμε τον συνανθρωπο,προσεχωντας καθε μας κινηση που θα τον φερει σε ασχημη κατασταση?,
Δεν ειμαστε αμοιροι ευθυνων.Ειμαστε εμεις υπευθυνοι για καθε μας συμφορα.
ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΣ! ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ.
ΤΕΛΟΣ.!
Ὑποστήριξε κανείς τό ἀντίθετο,ἀπό τό ὅτι οἱ Γιαννιῶτες τόν ἐψήφισαν;Δέν νομίζω...
ΔιαγραφήἼσα-ἴσα πού ἄν κάνεις τόν κόπο νά διαβάσεις τίς παραπομπές προηγουμένων ἀναρτήσεών μας,τίς ἔβαλα πιό πάνω,τίς ξαναβάζω :https://sxolianews.blogspot.com/search?q=%E1%BC%98%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%AC%CF%86
θά καταλάβῃς πώς λέμε τό ἴδιο ἀκριβῶς πρᾶγμα !
Κάπου ἐκεῖ θά βρῆς καί τό γιατί «ἐμεῖς δέν τά κάνουμε σωστά»...
Καλησπέρα ἀγαπητέ !