Άρθρα

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Ἀριστεροί διανοητές,τρομοκρατία,ἡ συνάντησις στήν Πεντέλη καί τά μυστικά της...


Ἄγγελος Ἐλεφάντης :


 (1936 - 29 Μαΐου 2008) ήταν διανοούμενος της ελληνικής Αριστεράς, δημοσιογράφος και συγγραφέας, γνωστός ως εκδότης και διευθυντής του περιοδικού «Ο πολίτης». Υπήρξε από τους ιδρυτές της εφημερίδας «Η Εποχή», τακτικός συντάκτης της εφημερίδας «Η Αυγή»
 το 1962 και μετακόμισε στο Παρίσι όπου σπούδασε ανθρωπολογία και κοινωνιολογία στη Σορβόννη και ιστορία στην École Pratique des Hautes Études. Γύρισε στην Αθήνα το 1976 μετά την πτώση της δικτατορίας, όπου έζησε μέχρι το θάνατό του το 2008 
Ως φοιτητής εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ, και το 1968 όταν διασπάστηκε το ΚΚΕ, εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού. Στο Παρίσι μετείχε στην έκδοση διάφορων αντιδικτατορικών περιοδικών, ανάμεσά τους την «Ελληνική Παρουσία» και τον «Αγώνα». Το 1985 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού - Ανανεωτική Αριστερά το 1987 και υπηρέτησε ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Το 2004 και το 2007 υπήρξε υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ευρυτανίας.(ἐδῶ)

(Γιά τό ἐπίθετο Ἐλεφάντης,τί νά πῶ; ...)



Ὁ Πουλαντζᾶς μέ τόν καθηγητή Κωνσταντῖνο Τσουκαλᾶ (καί αὐτός μέ σπίτι στήν ΑΙΓΙΝΑ (ἐδῶ)!! ! (φωτό)
Νῖκος Πουλαντζᾶς :

Περί αὐτοῦ,ὁ ὁποῖος ὅπως λένε τά ἑβραϊκά Χρονικά,κατάγεται ἀπό ἑβραϊκή οἰκογένεια, τά ἔχουμε γράψῃ : ΕΔΩ καί ΕΔΩ

Τό Σύμβολον καί Ἴνδαλμα τῶν τσυριζαίων...

Ο Γιωτόπουλος είχε ξεκινήσει τις σπουδές του στο Παρίσι πριν από το 1964. Τον ίδιο χρόνο ο φοιτητικός σύλλογος «Ένωσις των εν Παρισίοις Ελλήνων Σπουδαστών», (ΕΠΕΣ) – που οφείλει το αρχαιοπρεπές όνομά του στο γεγονός ότι ιδρύθηκε από τον Αδαμάντιο Κοραή – αποφασίζει να εκδώσει ένα περιοδικό, την «Ελληνική Παρουσία», που, όπως όλα τα περιοδικά του είδους, είναι ανοικτό στις συνεργασίες όλων των μελών του συλλόγου.

Υπεύθυνος για τη συλλογή των κειμένων είναι ο Άγγελος Ελεφάντης και στη συντακτική επιτροπή συνεργάζονται μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και ο Νίκος Πουλαντζάς.

Στο κλίμα εκείνης της εποχής ήταν και η δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος μετά την αναχώρησή του στο εξωτερικό, όταν βρέθηκε στο Παρίσι και μετά την ενημέρωση που είχε από κάποιους φίλους της «Ένωσης Κέντρου», είχε χαρακτηρίσει βιαστικά απαραίτητη την έναρξη ανταρτοπόλεμου για την ανατροπή της χούντας, δήλωση την οποία απέσυρε αργότερα.


Ο Ανδρέας Παπανδρέου σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 1968, μετά την απελευθέρωσή του από τη χούντα με παρέμβαση των ΗΠΑ / Φωτ.: Σίμος Τσαπνίδης, 1968 (ΕΔΩ)
Αφηγείται ο Πάνος Δημητρίου: «Μετά την 11η Ολομέλεια, σε μία από τις συνεδριάσεις του ΠΓ, αποφασίστηκε να μου ανατεθεί η ανασυγκρότηση και καθοδήγηση των οργανώσεων του ΚΚΕ στη Δυτική Ευρώπη...Η τακτοποίησή μου στο σπίτι ενός Γάλλου, πολιτικού μηχανικού, έγινε από το Γαλλικό Κ.Κ. Συνδέθηκα αμέσως με την Ελένη Μπιμπίκου, το Θόδωρο Πάγκαλο, το Ζήση Θέο (γιο του Κώστα Θέου) κ.α. …»...Ο καθένας αρχίζει να προσέχει με ποιον κάνει παρέα. Μέσα σε αυτό το κλίμα τα ίχνη του Γιωτόπουλου γίνονται θολά


Ἐλένη Μπιμπίκου,Πολωνία 1969 (φωτό)
Ελένη Μπιμπίκου Αντωνιάδη (Hélène Antoniadis-Bibicou ): Ελληνίδα (πολιτογραφημένη Γαλλίδα) μαρξίστρια βυζαντινολόγος και πανεπιστημιακός, δραστήριο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στη Γαλλία, του οποίου διετέλεσε υπεύθυνη για πολλά χρόνια..Το Μάιο του 1947 έφυγε για τη Γαλλία, για παραπέρα σπουδές με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης...Στο Παρίσι, όπου βρέθηκε, συνέχισε την πολιτική δράση της και ανήκε στην ομάδα που εργάστηκε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού του επιφανούς Γάλλου ποιητή Πωλ Ελυάρ (ως επικεφαλής αντιπροσωπείας) κατά το 1949 στο Γράμμο, για να συναντηθεί με τους μαχητές και τις μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας...Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα, η Ελένη Αντωνιάδη ανέπτυξε αντιδικτατορική δραστηριότητα στη Γαλλία, ιδρύοντας και συμμετέχοντας σε συναφείς κινήσεις.(ἐδῶ)

Ἐννοεῖται πώς γιά τήν ...δρᾶσιν της αὐτή τιμήθηκε δεόντως ὄχι μόνον στήν Γαλλία ἀλλά καί στήν Ἑλλάδα,ἔτσι; 


Ὅσο γιά τόν Ζήση Θέο :

δρ. Kοινωνιολογίας της Σχολής Υψηλών Σπουδών Κοινωνικών Επιστημών της Γαλλίας (EHESS), με διευθυντή σπουδών τον P.-H. Chombart de Lauwe, θεμελιωτή διεθνώς της «αστεακής κοινωνιολογίας» (sociologie urbaine). Προηγούμενα η διπλωματική του διατριβή στην ίδια σχολή εγκρίθηκε από τον διαπρεπή ιστορικό-ελληνιστή P. Vidal-Naquet, διευθυντή της σχολής. Ήταν στέλεχος επί δεκαετία του (ερευνητικού) Κέντρου Κοινωνικής Εθνολογίας και Ψυχοκοινωνιολογίας της Γαλλίας. Εξειδικευμένος στην εφαρμοσμένη «πρωτογενή» έρευνα («στο πεδίο») του δομημένου και κατοικημένου χώρου, με κύριο αντικείμενο των εργασιών του την εγκατοίκηση και διαμόρφωση των κοινωνικών σχέσεων σε νεοανεγειρόμενες τεχνητές νέες πόλεις κοινωνικής κατοικίας, με χιλιάδες κατοικιών η καθεμία απ’ αυτές (και οι οποίες σχεδόν όλες μετατρέπονται –λιγότερο ή περισσότερο– σε κοινωνικά γκέτο). Μετακλήθηκε στην Ελλάδα το 1984 από τον τότε υπουργό Εργασίας Ευ. Γιαννόπουλο ως σύμβουλος Κοινωνικής Στεγαστικής Πολιτικής των διοικήσεων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ἐδῶ)

Ἀπό ᾿κεῖ καί πέρα εἶναι μέσα σέ ὅλα ἕως καί : 


Τον Σεπτέμβρη του 2002 του ανετέθη η ευθύνη του «Κοινωνικού Προγράμματος Ολυμπιακού Χωριού»

Γιά τόν Πάγκαλο,τά ἔχουμε γράψῃ,ἐδῶ.

Πάγκαλος-Πουλαντζᾶς,Παρίσι (φωτό)
Έτσι, κάποιοι από τους διαφωνούντες εκείνη την εποχή με τη γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ, αφού αδρανοποιήθηκαν για ένα διάστημα, στη συνέχεια προσχώρησαν ή συμμετείχαν στη σύσταση των ελληνικών ακροαριστερών οργανώσεων που λειτουργούσαν στη Γαλλία.(ἐδῶ)

Καί κάποια χρόνια μετά,κάπου στήν ...Πεντέλη ἔγινε ἡ μυστική συνάντησις γνωστῶν ἀλλά καί κουκουλοφόρων...Ἐκεῖ στήν Πεντέλη γεννήθηκε ἡ ἑλλαδική τρομοκρατία,μ.Χ. (μετά Χούντας...) ! 


Εκεί βρέθηκαν γύρω από το ίδιο τραπέζι σε σπίτι στην Πεντέλη 20 περίπου άτομα τα οποία εκπροσωπούσαν διάφορες οργανώσεις της αντιδικτατορικής περιόδου...Οι διαφωνούντες κάθε οργάνωσης πήγαν στη συνάντηση της Πεντέλης όπου μίλησαν μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο Χρήστος Κασσίμης, ο άνθρωπος που συμμετείχε στη 17Ν με το ψευδώνυμο «Σαρδανάπαλος» και αρκετοί άλλοι. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, τρεις-τέσσερις άνθρωποι φορούσαν κουκούλες στη συνάντηση αυτή...
...στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν και οι δύο «σύντροφοι» του κ. Γιωτόπουλου από τις ημέρες του ΛΕΑ στο Παρίσι. Ο ένας, γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας των Αθηνών...Ο τρίτος της παρέας θα παίξει αργότερα καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις γύρω από τη 17Ν και το μέλλον του κ. Γιωτόπουλου. (ἐδῶ)

Ἣ ἑβραῖα Ἀμαλία Φλέμινγκ (στήν Πεντέλη καί τό νοσοκομεῖο «Ἀμαλία Φλέμινγκ») Μερκούρη,Στάθης Παναγούλης,Γλέζος,Λεντάκης ὅλοι πρός ὑπεράσπισιν τοῦ Γιάννη Σερίφη ( ὁ Σαρδανάπαλος τῆς 17Ν ; ) ... 
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Η΄)

Ἄ,γιά δεῖτε καί αὐτό : 

Τά μυστικά τῆς Πεντέλης μέρος Α΄ 


Μέρος Β΄

Στίς 15 Νοεμβρίου 1983,ἡ 17Ν δολοφονεῖ τόν ἑλληνο-ἀμερικανό πλοίαρχο τοῦ ἀμερικανικοῦ πολεμικοῦ ναυτικοῦ,Τζόρτζ Τσάντες καί τόν 62χρονο ὁδηγό του, Νῖκο Βελοῦτσο. Ἔχει καταγραφῇ ὡς ἡ μοναδική ἀνεξιχνίαστος δολοφονία τῆς τρομοκρατικῆς ὁργανώσεως. 

Τι κρύβεται πίσω από τη μοναδική ανεξιχνίαστη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»


Ὁ Τσάντες ἦταν ἀνώτερο στέλεχος τῆς JUSMAGG (κοινή συμβουλευτική ὁμάδα γιά τήν ἄμυνα στήν Ἑλλάδα-στά πλαίσια τοῦ ψυχροῦ πολέμου-, σήμερα γνωστή ὡς γραφεῖο ἀμυντικῆς συνεργασίας ODC ) καί διοικητής τῆς βάσης τῆς Νέας Μάκρης. 
Εἶχε,λέγεται,λίγο καιρό πρό τῆς δολοφονίας του,«ἀνοίξῃ τό στόμμα του» γιά κάποια ...περίεργα πειράματα πού γίνονταν στήν Νέα Μάκρη. Στήν Νέα Μάκρη ἡ ὁποία βρίσκεται πίσω ἀπό τήν Πεντέλη...Τότε ἦταν πού μετατέθηκε ἀπό διοικητής τῆς βάσεως καί τοποθετήθηκε στήν JASMAGG. Ὑποβαθμίστηκε ἤ ἐτοιμάστηκε πρός ...ἀναχώρησιν ; Ξέρουν ἐκεῖνοι πού χρησιμοποιοῦν ὅλους τούς τρόπους καί τίς μεθόδους πού τούς βοηθοῦν νά βρίσκονται στήν ἐξουσία καί νά ἔχουν τόν ἔλεγχο τῶν πάντων,ἀπό κάθε ἄποψιν καί τό πόπολο στήν ἄγνοια πού ἐπιφέρει τήν ἀπόλυτον ὑποδούλωσιν !

Τό θέμα εἶναι πώς ἡ Πεντέλη κρύβει πολλά ...μυστικά...( Καί γιατί,εἰδικῶς ἐκεῖ,ἡ ἀντίδρασις; ! ! !)

Μέρος Γ΄

Μέρος Δ΄



Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. Για το επίθετο... Ελεφάντης, Πελασγική, να πης ό,τι και για τα επίθετα:
    Αλέφαντος, Αλαφούζος, Αλιφερόπουλος, Αλιφραγκής, Αλβέρτης... κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.
    … και δεν συμμαζεύεται...
    Άσ' τα ! Φρίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν ξέρω Διηνέκη...Μπορεῖ νά ὑπάρχῃ καί ἡ σύνδεσις πού ὑπονοεῖς.Μπορεῖ...

    Καλησπέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή