Ἰωάννης Μάζης,Καθηγητής, Πρόεδρος τοῦ Τμήματος Τουρκικῶν Σπουδῶν & Σύγχρόνων Ἀσιατικῶν Σπουδῶν, Σχολή Οἰκονομικῶν καί Πολιτικῶν Ἐπιστημῶν, Ἐθνικό καί Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Ἀθηνῶν
ἀνάμεσα στίς τιμητικές διακρίσεις τοῦ βιογραφικοῦ του,ἀναφέρει :
Αlumni, “International Visitors Leadership (IVP) Programme”, ως προσκεκλημένος του U.S. Department of State.
Μοῦ ἔκανε ἐντύπωσιν τό Alumni:
Τό alumni,λοιπόν,εἶναι ὁ πληθυντικός τῆς λέξεως alumnus καί σημαίνει τούς ἀποφοίτους Κολλεγίων καί Πανεπιστημίων.
Οἱ ἀπόφοιτοι,αὐτοί πού ἔχουν ἀποκτήσῃ τήν γνῶσιν συνεπῶς τήν ...πνευματική φώτησιν ! Οἱ φωστῆρες !
Τώρα,γιατί μοῦ ἔκανε ἐντύπωσιν; Διότι καθώς τό διάβασα μοῦ φάνηκε ὡς ἀναγραμματισμός τοῦ λατινικοῦ Lumina. «per lumina ad numina» δῆλα δή : διά τοῦ Φωτός πρός τήν Θεότητα ...!Ἕνας ...φωτισμένος ἀκόμη; Χμμ...
Εἴδατε λοιπόν πού καί πάλιν τήν ἴδια ἔννοια ἔχει,εἴτε ὡς alumni εἴτε ὡς lumina; Γιά νά δοῦμε τίς διακρίσεις κατά τό βιογραφικό του (ἐδῶ καί ἐδῶ)
“Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος” (Chevalier de l'Ordre des Palmes Académiques/COPA) της Γαλλικής Δημοκρατίας, για την προσφορά του στα Γαλλικά Γράμματα και Πολιτισμό ιδιαιτέρως μέσω της προωθήσεως και αναπτύξεως της Γαλλικής Σχολής της Γεωπολιτικής.
Fellow of the Royal Society of Arts, London, U.K. (F.R.S.A.–est. 1754).
Αlumni, “International Visitors Leadership (IVP) Programme”, ως προσκεκλημένος του U.S. Department of State.
Ανώτατον Αριστείον της Αιγυπτιακής Αριστεράς (Τάγκαμοο) το 2011 [Το αυτό Αριστείον έχουν λάβει μέχρι σήμερα οι Νέλσον Μαντέλα και Γιάσερ Αραφάτ.]
Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στην ανάλυση του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος.
Αργυρό και Χάλκινο μετάλιο Διδασκαλίας, Πανεπιστήμιο Federico II της Νάπολης για τη διδασκαλία του σε post doc Πρόγραμμα Γεωπολιτικής (του Δικτύου Πανεπιστημίων υπό την επιστημονική Διεύθυνση του Federico II της Νάπολης) στην Νάπολη και στο Cappri.
Έχει τιμηθεί από τις Μεταπτυχιακές Σχολές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ για την εξαιρετική διδακτική του προσφορά στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και την επιστημονική του προσφορά με την συμμετοχή του στα Συνέδριά των ως Οργανωτής και Κεντρικός Εισηγητής.
Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών-Μουσείο Σολωμού,
μέλος της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας,
μέλος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας,
μέλος του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνωρίσεως Τίτλου Σπουδών Αλλοδαπής (1994-2000)...
Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών,
Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο διοικεί για 16 συνεχή έτη, και ex officio μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου
ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ στην ΚΕΡΚΥΡΑ
Στις 24 και 25.11.2001 διοργανώθηκαν στην Κέρκυρα, από το Δήμο και την τοπική Ισραηλιτική Κοινότητα, εκδηλώσεις αφιερωμένες στους Εβραίους του νησιού με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων Μνημείου Εβραίων Μαρτύρων Ολοκαυτώματος.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το βράδυ της Παρασκευής 23.11.01, με τη λειτουργία του Καμπαλάτ Σαμπάτ, που τελέστηκε στην πρόσφατα ανακαινισμένη Συναγωγή της Κέρκυρας. Οι προσευχές αναπέμφθηκαν από τον Ραββίνο Αθηνών κ. Ιακώβ Αράρ, βοηθούμενο από τους κ.κ. Β. Ισχακή και Λ. Γαβριηλίδη. Το γεγονός ότι λειτούργησε η Συναγωγή προκάλεσε τη συγκίνηση των μελών της Κοινότητας καθώς και των εκπροσώπων του ΚΙΣ και των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων απ΄ όλη την Ελλάδα που παρέστησαν στη λειτουργία.
....
...Ακολούθησε η ομιλία του καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Γιάννη Μάζη με θέμα "Εβραϊκό Ολοκαύτωμα: Διαρκές έγκλημα κατά του πολιτισμού"...
...Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Κερκύρας και Παξών, στον Νομάρχη ως εκπρόσωπο της Πολιτείας, στον Δήμαρχο, σε εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, σε εκπρόσωπό των επιζώντων Ομήρων, στον γλύπτη κ. Καραχάλιο που φιλοτέχνησε το Μνημείο, στον καθηγητή κ. Μάζη, κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, στην καλλιτέχνιδα κα Λουίζα Κονέ - Βελέλη.
Μάλιστα...
Καλό ξημέρωμα ἀγαπητοί μου !
Υ.Γ. Εὐχαριστῶ τόν ἀγαπητό Διηνέκη γιά τήν βοήθεια περί τῆς σημασίας τῆς λέξεως.Διορθώθηκε τό κείμενον ἀναλόγως.
Ἡ Πελασγική
alumni (είναι ο πληθυντικός τού alumnus) σημαίνει απόφοιτοι κολλεγίου ή πανεπιστημίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιηνέκη,εὐχαριστῶ γιά τήν πληροφορία προσαρμόσθηκε ἀναλόγως στό θέμα.
ΔιαγραφήΠαρεμπιπτόντως,τό βίντεο μέ τόν Βασίλειο Βουλγαροκτόνο,πολύ καλό !
Καλησπέρα ἀγαπητέ !
Συμφωνώ μαζί σου Πελασγική, ότι, το έτυμον τής λέξεως, είναι αυτό που λες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι γνωστό ότι ο Μάζης (τι επίθετο κι αυτό...) είναι σκληρός φιλο-ισραηλινός.
ΑπάντησηΔιαγραφήἘπίθετο εὐρέως διαδεδομένο εἰς Κέρκυραν,ἀγαπητέ μου Διηνέκη ! Κέρκυρα...
ΔιαγραφήΚαλησπέρα !