Ταμεῖο Ἀρχαιολογικῶν Πόρων καί Ἀπαλλοτριώσεων.
Μενδώνη,Μενδώνη καί Μενδώνη ! |
Στόχος του ΥΠΠΟΑ είναι το ΤΑΠΑ (Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων)
Να συνδέσει τον Πολιτισμό με την οικονομική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια.
Να προωθήσει την καινοτομία και την τεχνολογία στην πολιτιστική διαχείριση,
Να δημιουργήσει πλαίσιο ευκαιριών δημιουργικής απασχόλησης,
Να διασυνδεθεί με το rebranding της χώρας, την πολιτιστική διπλωματία, την ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού, την καθολική εκδίπλωση του e-ticket και τις ψηφιακές εφαρμογές στα πολιτιστικά προϊόντα. (σημ. Πελασ. ὅλο αὐτό ἔχει πολλή πλάκα ! ! ! rebranding, e-ticket)
Διδασκάλου - Σαμαρᾶς. Μάλιστα... |
Νά ὑποθέσω πώς τό ξεπούλημα τῶν ὑδάτινων πόρων τῆς Πελοποννήσου (2012),ἀπό τόν πρώην περιφερειάρχη Τατούλη,τόν προϊστάμενό του ἀπό τό 2013-2015,ἦταν ἐν γνώσῃ του καί συμφωνοῦσε,προφανῶς; (ΕΔΩ)
Ἀντιλαμβάνεσθε λοιπόν τί ἀκριβῶς σημαίνει : σύνδεσις πολιτισμοῦ μέ τήν οἰκονομική ἀνάπτυξιν καί ἐξωστρέφεια ...
ἡ πρώτη ἀριστερά,Μοῖρα Κλωθώ (ὥχ,συγγνώμη μητέρα Κατερίνα,ἤθελα νά γράψω) τοῦ Γρηγόρη Δημητριάδη |
ὁ ἀνηψιός ! |
(ἐδῶ)
Αὐτός καί ἄν προωθήσῃ τήν ...ἐξωστρέφεια ! ! !
Λεωνίδας Χριστόπουλος :
Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το University of Warwick . Στη συνέχεια φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και, από το 2007, εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
2014,παρέα μέ τήν Χάνα Διαμαντοπούλου, ἀμπελοφιλοσοφοῦν περί τῆς ... θεσμικῆς ἀναγεννήσεως ὥστε νά σωθῇ ἡ χώρα !
να ιχνηλατηθούν τα απαραίτητα βήματα ανα-συγκρότησης της χώρας στους μείζονες τομείς της οικονομίας, της παραγωγής, του πολιτικού συστήματος και του χρέους, υπό το πρίσμα και την προϋπόθεση των απαραίτητων και αυτονόητων συναινέσεων.(ΕΔΩ)
Μάλιστα...
Δημήτρης Σκάλκος : Ασχολείται επαγγελματικά με τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου για την ανάπτυξη της υπαίθρου καθώς και με την πολιτική έρευνα και ανάλυση.Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διεθνείς σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Κεντ στη Μεγάλη Βρετανία... Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας. Συγγραφέας των βιβλίων «Φιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία» (σε συνεργασία με τον Τ. Μίχα, 2005).
Περί Τάκη Μίχα διαβᾶστε ΕΔΩ
ο Μίχας είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του Μέρα 25.Εστιάζοντας στον λιμπεραλισμό (libertarianism) του Τάκη, με τον οποίο η πλειοψηφία των μελών του ΜέΡΑ25 διαφωνούν, μας αποκαλούν “ετερόκλητη συμμαχία”. Από την μεριά μου, καλωσορίζω αυτούς τους χαρακτηρισμούς, όσο και να τους απορρίπτω, επειδή μας δίνουν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε την πολιτική φιλοσοφία, το ιδεολογικό στίγμα του ΜέΡΑ25.
Είναι σημαντικό η λαϊκή αντίσταση να μην πάρει την μορφή του δεξιού εθνικισμού και του ολιγαρχισμού, όπως δυστυχώς συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα, αλλά να χτισθεί πάνω στην έννοια της ελευθερίας και του διεθνισμού. Εδώ πιστεύω ότι η συμβολή του ΜέΡΑ25 μπορεί να αποβεί καθοριστική. Γι’ αυτό αντι-συστημικοι φιλελεύθεροι δεχόμαστε με μεγάλη χαρά να συμπορευτούμε για την υλοποίηση αυτού του στόχου…. Adelante Compañeros!
Αθηνά Χατζηπέτρου και η Αλεξάνδρα Χαριτάτου, πρόεδρος και μέλος αντίστοιχα του ΤΑΠΑ είναι δύο σημαντικές επιλογές της Λίνας Μενδώνη.
Ἡ πρώτη,τεχνοκράτισσα :
υπήρξε πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εκδιώχθηκε επίσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα επέστρεφε θριαμβευτικά ως πρόεδρος επί κυβέρνησης ΝΔ
Αρσακειάδα με σπουδές στα οικονομικά..έχει εργαστεί μεταξύ άλλων ως οικονομική διευθύντρια των εταιριών Coca Cola Hellas, Beiersdorf και του ομίλου Inchcape στην Ελλάδα (όμιλος Toyota)...διαχρονική θαυμάστρια της Λυδίας Κονιόρδου..
Κονιόρδου και Χατζηπέτρου ανέπτυξαν μια ουσιαστική σχέση και όταν η κορυφαία τραγωδός έγινε υπουργός Πολιτισμού τον Αύγουστο του 2017, αποφάσισε να ξηλώσει το ΔΣ του ΤΑΠ, μετά από μια μικρή περιπέτεια με την προεδρία τοποθέτησε την κυρία Χατζηπέτρου στην θέση αυτή τον Νοέμβριο του 2017.
Ἡ κυρία τῶν : e-ticket
Ἡ ἑτέρα κυρία :
Ουσιαστικά γεννήθηκε, ενηλικιώθηκε και συνέχισε το όνομα του πατέρα της στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, του αείμνηστου αλεξανδρινού Μάνου Χαριτάτου.πήγε σχολείο στο Μωραϊτη, σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία και συνέχισε στην Αγγλία με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσειολογία...
Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στις δομές υποστήριξης των προσφύγων με κάθε δυνατό, ενεργό τρόπο...
Όνειρό της είναι να προωθηθεί η ίδρυση ενός νέου και καινοτόμου «Μουσείου Αθηνών»...
Ηταν η μοναδική υποψήφια για την οποία έκανε μάλιστα προσωπικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης,( σημ. Πελασγικῆς : Μεγάλη προσωπικότης ὁ Μαρκουλάκης ! ! ! ) εν μέσω των προβών του για τον Οιδίποδα, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή του. Το ίδιο έκανε και ο Στέφανος Μάνος, που την γνωρίζει καλά, αφού ήταν από τους πρώτους που είχαν σπεύσει να στηρίξουν το εγχείρημά του με την «Δράση». (Μέ τόν Μάνο ἔ; Μάλιστα,τό πιάσαμε τό ὑπονοούμενο ...)
Η Αλεξάνδρα Χαριτάτου δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στις 7 Ιουλίου, όμως η παρουσία της κατεγράφη σε ένα ευρύ κοινό και η Λίνα Μενδώνη από τη πρώτη στιγμή αποφάσισε ότι είναι ένα νέο πρόσωπο που πρέπει να αξιοποιηθεί.
Ἦταν Ταμεῖο Ἀρχαιολογικῶν Πόρων καί μέ τῇ συμβολῇ μιᾶς Μενδώνη ἦρθε καί τό : Ἀπαλλοτριώσεων
Πραγματικά ὅμως,ἐδῶ γίνεται λόγος γιά οὐσιαστική σύνδεσιν τοῦ Πολιτισμοῦ μέ τήν οἰκονομική ἀνάπτυξιν καί ἐξωστρέφεια ! Τό βλέπεις καί ἀπό τά ἐπιλεγόμενα πρόσωπα ! Γειά σου Κούλη μέ τήν «Φιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία» ! Καλά πᾶμε ...
Adelante Compañeros!
Ἡ Πελασγική
Τι γινεται εδω ?? Πολλα παιδακια εχει ο δαιμονας.Πεταει δοντια και φυτρωνουν..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόβεις ἕνα φιδίσιο κεφάλι καί φυτρώνουν δέκα ! Λερναία Ὕδρα,ἀγαπητέ Δημήτριε ! Φίδιααααα ! ! !
ΔιαγραφήΕπι τη ευκαιρια ποτε μα ποτε δεν εγινε καποια ευρεια συζητηση απ οτι ξερω η εστω υπαινιγμος στην χωρα μας για το ακρως απεχθες και αποικιοκρατικο καθεστως των ξενων αρχαιολογικων αποστολων που παρεισφρυσαν στην Ψωροκωσταινα αμεσως μετα την επανασταση.Υπο καθεστως πληρους αδιαφανειας συμφωνα με τα λιγα που εχω ψαξει.Ποιος ελεγχει τι γινεται εκει που σκαβουν??? Δηλωνουν ολα οσα βρισκουν η μονο οσα θελουν??? Γιατι αλλες Ευρωπαικες χωρες με αξιολογο αρχαιο υποβαθρο δεν εχουν ξενες αρχαιολογικες αποστολες και εχει μονο η Αιγυπτος την οποια επισης εχουν ρημαξει??? Ειναι προτιμοτερο χιλιες φορες να μεινουν θαμμενα εκει που ειναι τα αρχαια απο το να τα 'ψυριζουν'οι ξενοι.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! GO HOME ακαριαια και σε πρωτη φαση!!! Μετα θα σκεφτουμε αν καναμε καλα η οχι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήἊγαπητέ,προσωπικῶς,ὅσο μπορῶ κάνω ἀναφορές σέ ὅλους αὐτούς τούς «φιλεύσπλαχνους» πού ἤθελαν ΚΑΙ θέλουν νά «σώσουν» τόν ἀρχαῖον ἑλληνικό πολιτισμό ! Καί γιά τούς ἐδῶ,ἀπό ὅποια θέσιν...προωθητές τους! Τό ἴδιο καί μέ τούς ...περιηγητές πού δέν ἄφησαν πέτρα ἀσήκωτη γιά νά «διαβάσουν» τόν ἀπό κάτω πλοῦτον της εἴτε πρός ἄμεσον κατανάλωσιν εἴτε ὡς παρακαταθήκην μελλοντικῆς ἐκμεταλεύσεως...
ΑπάντησηΔιαγραφήὍλα αὐτά τά «ἰνστιτοῦτα» καί οἱ «φιλολογικοί σύλλογοι»,μέ τίς φιδοφωλιές τῶν ...ἀνθῶν τῆς «ἑλληνικῆς διανοήσεως»,ἀτελείωτα ἔκαναν καί κάνουν τήν δουλειά τους !
Ναί,δέν πρόκειται νά ἀκούσῃς ποτέ μία εὐρεία συζήτησιν ἤ ἔρευνα ἐπί τοῦ θέματος.Διότι πολύ ἁπλῶς ἔχουν τό καρπούζι καί τό μαχαίρι,στά δικά τους χέρια καί δυστυχῶς,μέ τήν ἄγνοιά μας ἔχουμε τά μάλα συμβάλει σ᾿αὐτή τήν ἀπόλυτον ἐξουσία τους...